Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Κύμα καταδίκης από τα συνδικάτα

Το πώς θα απεργούμε είναι δικό μας και μόνο δικαίωμα ξεκαθαρίζουν

Φουντώνει το κύμα καταδίκης και διαμαρτυρίας στα σχέδια της κυβέρνησης να νομοθετήσει νέα δεσμά στη συνδικαλιστική δράση των συνδικάτων και να εξουδετερώσει τη δυνατότητα προκήρυξης απεργιών.

«Υποκριτές και Φαρισαίοι!». Με αυτά τα λόγια το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής σημειώνει: «Αυτοί που έφτιαξαν όλους τους καλπονοθευτικούς νόμους, που κυβερνούν με μειοψηφίες, που αρνούνται την απλή αναλογική σαν εκλογικό σύστημα. Αυτοί που στο όνομα της αστικής δημοκρατίας τσακίζουν όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, εξαθλιώνουν το λαό και τον στέλνουν στην ανεργία και τη φτώχεια για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργοδοτών, είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλάνε για οργάνωση των εργαζομένων...

Με τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση ουσιαστικά θέλει να καταργήσει όχι μόνο το δικαίωμα στην απεργία αλλά και το δικαίωμα του συνδικαλισμού. Στοχεύουν στην ενίσχυση των απαιτούμενων πλειοψηφιών για την κήρυξη κινητοποιήσεων με πρόφαση την ενίσχυση της δημοκρατίας, ενώ παράλληλα θέλουν να δώσουν στους εργοδότες τη δυνατότητα να προχωράνε σε ανταπεργία (lockout)! Σαν μην τους έφταναν τα αστικά δικαστήρια που βγάζουν το 95% των κινητοποιήσεων παράνομες, τώρα θέλουν να βάλουν εμπόδια και στην κήρυξή τους».

Και το Συνδικάτο καταλήγει:

«Ο μόνος δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, από τα κάτω - μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, με συγκεκριμένη στόχευση: ο πλούτος που παράγεται στα χέρια αυτών που των παράγουν».

«Το πώς θα απεργούμε, το πώς θα λειτουργούν τα σωματεία μας, είναι δικό μας και μόνο δικαίωμα» επισημαίνει η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής και προσθέτει: «Το κατακτήσαμε με αγώνες και θυσίες. Θα συνεχίσουμε λοιπόν τον αγώνα, για τα συμφέροντα των συναδέλφων, το σύνολο της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Με συσπείρωση και ταξική ενότητα θα αποκρούσουμε και αυτή την άθλια επίθεση, θα επιβάλουμε το δίκιο της τάξης μας».

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας προειδοποιεί την κυβέρνηση:

«Oύτε να το σκέφτονται!

Τα σωματεία δεν είναι Λέσχες Μπίντελμπεργκ ούτε άνευροι όμιλοι συζητήσεων.

Οι ταξικοί αγώνες στην Ελλάδα και σε όλον το κόσμο είναι βαθιά ποτισμένοι με το αίμα των λαών για δικαιώματα και κατακτήσεις, για συλλογικές συμβάσεις, για το οχτάωρο, για ζωή με αξιοπρέπεια, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Μηδενική ανοχή στο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που ετοιμάζουν».

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει πως η κυβέρνηση «δίνει εξετάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο» και καταλήγει: «Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στο λαό και τους εργαζόμενους θα απαντήσουμε με πόλεμο». Καλεί τα σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους του Πειραιά «να καταδικάσουν αυτές τις αντιλαϊκές επιλογές».

Τα σχέδια της κυβέρνησης καταδικάζουν πλήθος ακόμα συνδικάτων, όπως το Συνδικάτο Εργαζομένων επισιτιστικών και τουριστικών επαγγελμάτων Λέσβου, των Ιδιωτικών υπαλλήλων του νησιού, η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ