ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Απρίλη 2013
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Καταγγελίες για τραμπούκικα περιστατικά

Και στην 27η αγωνιστική - του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Super League - το αγωνιστικό κομμάτι (θα έπρεπε να) έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Λόγω των καταγγελιών για τραμπούκικες συμπεριφορές.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Πανθρακικού ο ποδοσφαιριστής Δ. Παπαδόπουλος δέχτηκε πισώπλατα χτυπήματα από «"μεθυσμένους" μπράβους - υπαλλήλους μετά τη λήξη του αγώνα κατά την είσοδο των ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια». Η ΠΑΕ Αρης αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Νέα επίθεση σε δημοσιογράφο σημειώθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης», ένα μήνα μετά από την αντίστοιχη στον Δ. Τομαρά (συντάκτης του «gazzeta.gr»), με τον Ν. Γιαννόπουλο («Contra.gr») να δέχεται προπηλακισμούς από οπαδούς και κάποιος να τον δαγκώνει το αυτί. Το νέο περιστατικό βίας καταδίκασε ο ΠΣΑΤ, που θα το καταγγείλει στους αρμοδίους, περιμένοντας (;) να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 0-1 (4' Ναζλίδης), Ξάνθη - Ατρόμητος 0-0, Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-0, Αρης - Πανθρακικός 0-0, Βέροια - Κέρκυρα 2-0 (77' Κόστλι πέν., 91' Ολαϊτάν), ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (17' Παπάζογλου, 64' Κουτσιανικούλης - 85' Γιάκος), Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-0, Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 2-1 (11', 64' Σάμαρης - 66' Ντε Μπλάσις).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 70, Αστ. Τρίπολης, ΠΑΟΚ 53, Ατρόμητος 42, ΠΑΣ Γιάννινα 38, Παναθηναϊκός, Ξάνθη 35, Πανιώνιος 34, Λεβαδειακός, Πλατανιάς 33, ΟΦΗ 31, AEK, Βέροια 30, Πανθρακικός 27, Αρης 26, Κέρκυρα 20.

ΣΚΟΡΕΡΣ: Τζιμπούρ (Ολυμπιακός) 20 γκολ, Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ) 12, Περόνε (Αστ. Τρίπολης), Αγκάνθο (Αρης), Παπαδόπουλος (Πανθρακικός), Τοτσέ (Παναθηναϊκός), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ).

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Κέρκυρα - Λεβαδειακός, ΠΑΟΚ - Βέροια, Ατρόμητος - Αρης (Σάββατο), Πανθρακικός - ΟΦΗ, Αστ. Τρίπολης - Ξάνθη, Πλατανιάς - Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός - Πανιώνιος (Κυριακή), ΠΑΣ Γιάννινα - AEK (Δευτέρα).

Στην 31η αγωνιστική της Football League τ' αποτελέσματα ήταν: Παναιτωλικός - Ολυμπιακός Βόλου 3-2, Καλλονή - Πιερικός 5-2, Καβάλα - Απόλλωνας 1-3, Παναχαϊκή - Αναγέννηση Επανομής 1-0, Βύζας Μεγάρων - Ηρακλής Ψαχνών 2-1, Φωκικός - Εργοτέλης 2-1, Νίκη Βόλου - Καλλιθέα 3-1, Εθνικός Γαζώρου - Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-1, Δόξα Δράμας - Ηρακλής 0-2, Θρασύβουλος - Πανσερραϊκός 0-0. Ρεπό είχε η Λάρισα.

Η βαθμολογία: Απόλλωνας 55, Εργοτέλης 53, Ολυμπιακός Βόλου 52, Παναιτωλικός, Ηρακλής 49, Πανσερραϊκός 49, Νίκη Βόλου 48, Καλλονή, Λάρισα 47, Ηρακλής Ψαχνών 45, Δόξα Δράμας 44, Καβάλα 40, Καλλιθέα 38, Εθνικός Γαζώρου, Φωκικός 31, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Πιερικός 30, Παναχαϊκή 27, Θρασύβουλος 22, Βύζας 21, Αναγέννηση Επανομής 15.

Για τη 19η αγωνιστική του πρώτου ομίλου στη Football League 2 τ' αποτελέσματα ήταν: Παναιγιάλειος - Ρούβας 0-1, Προοδευτική - Κεραυνός Γλυφάδας 0-0, Χανιά - Αστέρας Μαγούλας 0-2, Κόρινθος - Πανηλειακός 2-2, Φωστήρας - Επισκοπή 2-0, Αχαρναϊκός - Εθνικός Αστέρας 3-0 (ά.α.). Ρεπό είχε η Καλαμάτα. Προπορεύονται Παναιγιάλειος και Αχαρναϊκός με 35 πόντους.

  • Τα πλέι οφ στη Super League θα γίνουν μετά τον τελικό του Κυπέλλου (11/5). Θα ξεκινήσουν στις 15 Μάη και - βάσει προγράμματος - θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιούνη.
ΒΟΛΕΪ
Παράταση στην αγωνία

Icon

Παράταση στην αγωνία όσον αφορά στον τίτλο στην Α1 γυναικών δόθηκε χτες, μετά τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ εκτός έδρας με 3-1 σετ. Ετσι οι «ερυθρόλευκες» μείωσαν το σκορ στις νίκες σε 2-1 (η ΑΕΚ προηγούνταν 2-0 νίκες από το πρωτάθλημα) και θα έχουν ακόμα μια ευκαιρία στο επόμενο ματς στο κλειστό του Ρέντη να φέρουν τα πράγματα στα ίσια. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση τρίτου παιχνιδιού αυτό ξαναγίνεται στην έδρα της ΑΕΚ. Οι παίκτριες του Ολυμπιακού ήταν σε γενικές γραμμές ανώτερες των αντιπάλων τους, έχοντας ως όπλο την καλή επίθεση και διέθεταν τα ψυχικά αποθέματα να αντιμετωπίσουν και την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί της Ενωσης. Αντίθετα, η ΑΕΚ εμφανίστηκε αγχωμένη με πολλά λάθη (κυρίως στην υποδοχή) ενώ είχε και την ατυχία να στερηθεί σε ένα κρίσιμο σημείο του τέταρτου σετ την Τοτσίδου, που τραυματίστηκε. Τα σετ: 20-25, 23-25, 25-21, 26-25.

Α1 Ανδρών: Συγκλονιστικό φινάλε

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε της κανονικής περιόδου στην Α1 που τα είχε όλα. Αγωνία. ανατροπές και εκπλήξεις. Στη μάχη της παραμονής κερδισμένος θεωρείται ο Παναθηναϊκός που απέφυγε τον απευθείας υποβιβασμό και οδήγησε τα πράγματα σε πλέι άουτ με τη συμμετοχή των Ηρακλή και Νίκης Αιγινίου. Οι «πράσινοι» για την 22η αγωνιστική επικράτησαν με 3-2 και σε συνδυασμό με την ήττα του Γηραιού από τον Αρη (3-2) έδωσαν παράταση στην αγωνία. Στην Α2 και τυπικά πλέον θα βρεθεί ο τελευταίος Μίλωνας. Κατά τ' άλλα η ιστορική νίκη που πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού (3-0) για πρώτη φορά απ' το 1998 ήταν η έκπληξη της αγωνιστικής. Μια θέση στην τετράδα και έξοδο στην Ευρώπη πανηγύρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Τα άλλα αποτελέσματα: ΑΟ Κηφισιάς - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-2, Παμβοχαϊκός - Φοίνικας Σύρου 3-2, Λαμία - Μίλωνας 3-1. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 56, Παμβοχαϊκός 43, ΠΑΟΚ 41, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 41, Φοίνικας Σύρου 38, Αρης 34, ΑΟΚ 31, Λαμία 29, Νίκη Αιγινίου 25, Ηρακλής 23, ΠΑΟ 20, Μίλωνας 10.

  • Με τον αγώνα Νίκης Αιγινίου - Παναθηναϊκού (ρεπό ο Ηρακλής) έχει προγραμματιστεί να αρχίσουν τα πλέι άουτ στις 4 Απρίλη. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός έκανε αίτημα αναβολής ζητώντας να ξεκινήσουν μετά την εκδίκαση της προσφυγής του Ηρακλή (την ίδια μέρα) κατά της απόφασης για μηδενισμό και υποβιβασμό στην Α2 εξαιτίας έλλειψης ΑΦΜ.
ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΕΣΑΓΓΕΛΕΙΣ
Παρέμβαση για τους αγωνιστικούς χώρους

Σε συνάντηση που είχαν αθλητικοί εισαγγελείς με το γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης και τους προέδρους των επιτροπών ελέγχου καταλληλότητας αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων, επισημάνθηκε ότι η Εισαγγελία είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την τέλεση αθλητικών διοργανώσεων σε εγκαταστάσεις που δε διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια. Επίσης, ζητήθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, να αποστείλουν αναλυτική κατάσταση των αθλητικών χώρων που δε διαθέτουν άδεια στην Περιφέρεια Αττικής και να καταγραφούν οι λόγοι που δε χορηγήθηκαν. Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών για συναφή ζητήματα.

ΠΟΛΟ
Ντέρμπι στα προημιτελικά

Η αναμέτρηση της Χίου με τον Ολυμπιακό ξεχωρίζει απ' τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ανδρών. Οι άλλοι αγώνες είναι: Αργοστόλι - Παναθηναϊκός, Ηλιούπολης - Βουλιαγμένη, Νηρέας Λαμίας - Πανιώνιος. Οι νικήτριες ομάδες προκρίνονται στο final-4 της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί 18 και 19 Μαΐου.

  • Με ήττα από την Κροατία με 5-4 στη Ριέκα, ολοκλήρωσε τη φετινή της παρουσία στο World League η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών σε ένα παιχνίδι που βαθμολογικά ήταν αδιάφορο και για τις δύο ομάδες.
  • Για την 9η αγωνιστική που σηματοδότησε την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών είχαμε: Βουλιαγμένη - Τρίτων Αμαρουσίου 10 - 3μ Εθνικός - Νηρέας Χαλανδρίου 11 - 4, Ηρακλής - ΝΕΠ 11 - 4. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα Ρέθυμνο - Ολυμπιακός, στις 9 Απριλίου.
ΔΙΕΘΝΗ
Πρεμιέρα προημιτελικών στο Τσάμπιονς Λιγκ

Με τα βλέμματα να συγκεντρώνονται σε Μόναχο και Παρίσι ανοίγει σήμερα η αυλαία της προημιτελικής φάσης στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη διεξαγωγή των πρώτων παιχνιδιών. Στους σημερινούς δύο αγώνες η Μπάγερν Μονάχου θα υποδεχθεί τη Γιουβέντους (Novasports 2), ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν την Μπαρτσελόνα (Novasports 1).

  • Την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας πανηγυρίζει η Τσέλσι, η οποία στον επαναληπτικό προημιτελικό νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0 και πλέον την περιμένει η έτερη ομάδα του Μάντσεστερ, η Σίτι. Σκόρερ για τους «μπλε» ήταν ο Ντεμπά Μπα στο 49', ενώ αν και το παιχνίδι ήταν μέτριο και οι δυο ομάδες έχασαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες.
  • Μπορεί η Μπαρτσελόνα να σκόνταψε κόντρα στην Θέλτα (2-2) εντούτοις αυτό δεν εμπόδισε τον Μέσι να καταρρίψει ακόμα ένα ρεκόρ αφού σκοράροντας στο 88' έφθασε τις 19 συνεχόμενες φορές που βλέπει δίχτυα, κάτι που στο παρελθόν στην Ισπανία το είχε καταφέρει ο Βραζιλιάνος Μπεμπέτο.
  • Στο στόχαστρο της UEFA ως ύποπτος για παράνομο στοιχηματισμό μπήκε ο αγώνας για το κυπριακό πρωτάθλημα μεταξύ της Αλκής και του Εθνικού που έληξε με νίκη της πρώτης με το εκπληκτικό 6-5.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Την έκπληξη ο Πανιώνιος

Η νίκη του Πανιωνίου επί του Παναθηναϊκού που καθιστά - τουλάχιστον μαθηματικά - ρευστή τη μάχη της δεύτερης θέσης στη βαθμολογία η αρκετά δύσκολη επικράτηση του Ολυμπιακού επί του αξιόμαχου Ρεθύμνου και οι ανακατατάξεις στην ουρά της βαθμολογίας ήταν τα κυριότερα σημεία της 22ης αγωνιστικής. Στην Ν. Σμύρνη οι «κυανέρυθροι» με όπλο την καλή άμυνα επικράτησαν των «πρασίνων» με 63 - 56 και κατάφεραν να σπάσουν μια παράδοση χαμένων παιχνιδιών απέναντι στους αντιπάλους τους που κράταγε οκτώ χρόνια. Πάντως, οι πράσινοι διατήρησαν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού έχουν νικήσει με 14 πόντους διαφορά στο πρώτο παιχνίδι. Στο άδειο (λόγω τιμωρίας) ΣΕΦ ο Ολυμπιακός ίδρωσε μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Ρεθύμνου που ταρακούνησε... γερά τους γηπεδούχους (προηγούμενο με 61-51 και 69 - 58), οι οποίοι ξύπνησαν στο τελευταίο πεντάλεπτο και επιβλήθηκαν με 88 - 73.

Στα της ουράς, βαθμολογική ανάσα στη μάχη για παραμονή στην κατηγορία πήρε το Περιστέρι που επικράτησε της Καβάλας με 81 - 72, ενώ, αντίθετα, σε μπελάδες μπήκε ο Κολοσσός Ρόδου μετά τη νέα ήττα, αυτή τη φορά απ' τον ΚΑΟΔ, με 74 - 66.

Αλλα αποτελέσματα: Ικαρος - Αρης 79 - 67, Απόλλων Πάτρας - Πανελευσινιακός 68 - 65, ΠΑΟΚ - Ηλυσιακός 73 - 69.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 43, Παναθηναικός 40, Πανιώνιος 39, ΠΑΟΚ 39, Ρέθυμνο 36, Ικαρος 33, Απολλων Πάτρας 32, Αρης 31, ΚΑΟΔ 30, Ηλυσιακός 29, Περιστέρι 28, Κολοσσός Ρόδου 28, Πανελευσινιακός 27, Καβάλα 27.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ