Τρίτη 2 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Παράταση στην αγωνία

Icon

Παράταση στην αγωνία όσον αφορά στον τίτλο στην Α1 γυναικών δόθηκε χτες, μετά τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ εκτός έδρας με 3-1 σετ. Ετσι οι «ερυθρόλευκες» μείωσαν το σκορ στις νίκες σε 2-1 (η ΑΕΚ προηγούνταν 2-0 νίκες από το πρωτάθλημα) και θα έχουν ακόμα μια ευκαιρία στο επόμενο ματς στο κλειστό του Ρέντη να φέρουν τα πράγματα στα ίσια. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση τρίτου παιχνιδιού αυτό ξαναγίνεται στην έδρα της ΑΕΚ. Οι παίκτριες του Ολυμπιακού ήταν σε γενικές γραμμές ανώτερες των αντιπάλων τους, έχοντας ως όπλο την καλή επίθεση και διέθεταν τα ψυχικά αποθέματα να αντιμετωπίσουν και την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί της Ενωσης. Αντίθετα, η ΑΕΚ εμφανίστηκε αγχωμένη με πολλά λάθη (κυρίως στην υποδοχή) ενώ είχε και την ατυχία να στερηθεί σε ένα κρίσιμο σημείο του τέταρτου σετ την Τοτσίδου, που τραυματίστηκε. Τα σετ: 20-25, 23-25, 25-21, 26-25.

Α1 Ανδρών: Συγκλονιστικό φινάλε

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε της κανονικής περιόδου στην Α1 που τα είχε όλα. Αγωνία. ανατροπές και εκπλήξεις. Στη μάχη της παραμονής κερδισμένος θεωρείται ο Παναθηναϊκός που απέφυγε τον απευθείας υποβιβασμό και οδήγησε τα πράγματα σε πλέι άουτ με τη συμμετοχή των Ηρακλή και Νίκης Αιγινίου. Οι «πράσινοι» για την 22η αγωνιστική επικράτησαν με 3-2 και σε συνδυασμό με την ήττα του Γηραιού από τον Αρη (3-2) έδωσαν παράταση στην αγωνία. Στην Α2 και τυπικά πλέον θα βρεθεί ο τελευταίος Μίλωνας. Κατά τ' άλλα η ιστορική νίκη που πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού (3-0) για πρώτη φορά απ' το 1998 ήταν η έκπληξη της αγωνιστικής. Μια θέση στην τετράδα και έξοδο στην Ευρώπη πανηγύρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Τα άλλα αποτελέσματα: ΑΟ Κηφισιάς - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-2, Παμβοχαϊκός - Φοίνικας Σύρου 3-2, Λαμία - Μίλωνας 3-1. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 56, Παμβοχαϊκός 43, ΠΑΟΚ 41, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 41, Φοίνικας Σύρου 38, Αρης 34, ΑΟΚ 31, Λαμία 29, Νίκη Αιγινίου 25, Ηρακλής 23, ΠΑΟ 20, Μίλωνας 10.

  • Με τον αγώνα Νίκης Αιγινίου - Παναθηναϊκού (ρεπό ο Ηρακλής) έχει προγραμματιστεί να αρχίσουν τα πλέι άουτ στις 4 Απρίλη. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός έκανε αίτημα αναβολής ζητώντας να ξεκινήσουν μετά την εκδίκαση της προσφυγής του Ηρακλή (την ίδια μέρα) κατά της απόφασης για μηδενισμό και υποβιβασμό στην Α2 εξαιτίας έλλειψης ΑΦΜ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ