ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Οχτώβρη 2013
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ
Χωρίς τροφή, χωρίς φάρμακα, χωρίς άσυλο

Χωρίς φάρμακα, με ορατό τον κίνδυνο λοιμώξεων, χωρίς φαγητό, είδη υγιεινής και καθαριότητας, με κρύο νερό για μπάνιο. Αυτές είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι 240 πρόσφυγες ανάμεσα στους οποίους και 80 παιδιά (15 βρέφη), στο Κέντρο Προσφύγων του Λαυρίου. Επιπρόσθετα, οι εργαζόμενοι του κέντρου παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες... Την εικόνα του κέντρου επιβεβαίωσε στο «Ρ» ο διευθυντής του Βασίλης Λυρίτζης που, όμως, αποδίδει την ευθύνη της όλης κατάστασης απλά στην γραφειοκρατία. Πρόσφατα είχε γίνει παρέμβαση του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες έχει περιέλθει το Κέντρο. Με νεώτερη ανακοίνωσή της, χτες η διοίκηση του ΕΚ Λαυρίου τονίζει ότι η κατάσταση στο Κέντρο δεν είναι απλά ένα οικονομικό πρόβλημα, αλλά πολιτική επιλογή: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το Κέντρο ως κόστος. «Δεν το κάνουν από αβλεψία ή δε γνωρίζουν το πρόβλημα. Αυτή είναι η πολιτική τους, θεωρούν ότι οι ανθρώπινες ψυχές που εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν, είναι κόστος που πρέπει να καταπολεμηθεί, όπως κόστος θεωρούν την Υγεία, την Παιδεία και ό,τι κοινωνική ανάγκη έχει η λαϊκή οικογένεια, η οποία πρέπει να τα πληρώνει γιατί όλα στο σύστημα είναι εμπορεύματα» αναφέρει το ΕΚ Λαυρίου θυμίζοντας ότι εκτός από τα άμεσα ζητήματα επιβίωσης κύριο πρόβλημα που ζητά λύση παραμένει η έκδοση προσωρινής κάρτας παραμονής και να γίνονται οι διαδικασίες έκδοσής της στο Λαύριο αντί στην Αθήνα, όπως και το να δοθεί στους πρόσφυγες πολιτικό άσυλο.

ΦΑΡΣΑΛΑ
Ενα παιδί στα αζήτητα, ένα σύστημα στο απυρόβλητο

Ενα παιδί εντοπίστηκε την προηγούμενη Πέμπτη σε καταυλισμό Τσιγγάνων στα Φάρσαλα και διαπιστώθηκε ότι αυτοί που εμφανίζονταν ως γονείς του δεν είναι οι φυσικοί γονείς. Αυτή είναι η μόνη πραγματική είδηση, που σε πρώτη φάση θα 'πρεπε να ενεργοποιήσει την έρευνα για τον εντοπισμό των φυσικών γονιών. Εξελίσσεται, όμως, ήδη σ' ένα κυνήγι μαγισσών, με έκδηλη την προσπάθεια συσκότισης ενός σοβαρότατου θέματος όπως η εμπορία ανθρώπων και δη παιδιών.

Από την κυβέρνηση ως και τον - για όλα έχοντα άποψη - δήμαρχο Αθήνας, όλοι όσοι καθημερινά δεν ξέρουν τίποτα για τα κυκλώματα που εμπορεύονται ανθρώπους, βγήκαν στο μεϊντάνι για να ανακοινώσουν τα μέτρα που θα πάρουν ώστε να μπαλώσουν τοπικά το απόστημα της βαθιάς πληγής ενός συστήματος όπου τα πάντα είναι εμπόρευμα. Ο δήμαρχος Αθηναίων έβαλε σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους των οποίων η υπηρεσία εμπλέκεται στην καταχώρηση ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, και η κυβέρνηση άδραξε την ευκαιρία για να ανακοινώσει ότι θα λαμβάνεται δείγμα DNA σε κάθε γέννηση. Πατώντας σ' ένα θέμα που αγγίζει ευαίσθητες χορδές κάθε γονιού τα αστικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποδυθεί σ' ένα διαγωνισμό αστυνομικού «ρεπορτάζ», όπου τα πιο απίθανα σενάρια εμφανίζονται ως αποκαλύψεις.

Στο πρακτικό μέρος, οι δύο εμφανιζόμενοι ως γονείς πέρασαν χτες το κατώφλι της πόρτας της ανακρίτριας Λάρισας προκειμένου να απολογηθούν. Ο σύζυγος δήλωσε ότι το παιδί ανήκει σε μια Τσιγγάνα από τη Βουλγαρία που το παρέδωσε σ' αυτόν και την σύζυγό του. Εριξε όλη την ευθύνη στη σύζυγο γιατί αποδέχτηκε την παράδοση του παιδιού, δεν μπόρεσε να εξηγήσει το γεγονός ότι η οικογένεια εμφανίζεται να έχει 14 παιδιά με ημερομηνίες γέννησης ανά δίμηνο - τρίμηνο καταχωρημένα σε διαφορετικές οικογενειακές μερίδες, λέγοντας ότι ο ίδιος έχει μόνο 5 παιδιά σε μια οικογενειακή μερίδα. Το ζευγάρι τελικά κρίθηκε προφυλακιστέο. Την εκδοχή περί Βουλγάρων γονιών στήριξαν με μαρτυρίες στους στα μέσα ενημέρωσης άλλοι Τσιγγάνοι, με τον αντιπρόεδρό τους στην Αθήνα να δίνει ως και ακριβή ημερομηνία γέννησης του παιδιού την 31 Γενάρη του 2009 στη Λαμία, ενώ ο πρόεδρος των Τσιγγάνων στα Φάρσαλα δήλωσε ότι οι πραγματικοί γονείς ήταν στην περιοχή τη μέρα που εντοπίστηκε το παιδί και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθήνας έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι ετεροχρονισμένες δηλώσεις γεννήσεων από 50 το 2011, έφτασαν τις 400 το 2013.

Από την πλευρά της η Αστυνομία χτες έκανε επιδρομή σε τσιγγάνικους καταυλισμούς στο Ζεφύρι και την Αυλίζα. Ελέγχθηκαν 230 άτομα και 50 οχήματα και έγιναν εννέα συλλήψεις, οι πέντε από τις οποίες ήταν αλλοδαπών για μη νόμιμη παραμονή στη χώρα, ένα άτομο πιάστηκε για απείθεια, ένα, που είχε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση και δύο που κατηγορούνται για συμμετοχή σε σπείρα διαρρηκτών. Στην επιχείρηση πήραν μέρος 200 αστυνομικοί. Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση έγινε και σε καταυλισμούς στις περιοχές της Περαίας και των Διαβατών. Συνελήφθη ένα άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για φοροδιαφυγή. Συνολικά από την αρχή του χρόνου έχουν γίνει πανελλαδικά 1.131 επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Τσιγγάνων, στη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν 4.651 παραβάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν παραβάσεις του ΚΟΚ, μικροποσότητες ναρκωτικών, κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος ή υγειονομικές παραβάσεις.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Επτακόσιες κενές θέσεις

Επτακόσιες κενές θέσεις εμφανίστηκαν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθήνας μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εγγραφών και διαγραφών φέτος τον Οκτώβρη. Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (ΔΒΕ - λειτουργεί τους σταθμούς) καλεί τους ενδιαφερόμενους γονείς, είτε είναι επιλαχόντες σε κάποιο σταθμό, είτε έκαναν εκπρόθεσμη αίτηση, είτε επιθυμούν να κάνουν νέα αίτηση εγγραφής, να επικοινωνήσουν με το ΔΒΑ προκειμένου να αιτηθούν στους σταθμούς με κενές θέσεις για φιλοξενία των παιδιών τους.

Παράγοντες του Βρεφοκομείου αποδίδουν τις κενές θέσεις σε αιτίες όπως τη μετακίνηση των γονιών σε άλλους δήμους, άλλες πόλεις, μετανάστευση ως συνέπεια της κρίσης. Αναφέρουν ότι στην περσινή χρονιά για πρώτη φορά παρατηρήθηκε το φαινόμενο εκατοντάδων διαγραφών, στη μέση της χρονιάς, παιδιών οι οικογένειες των οποίων έφευγαν. Επιπλέον, αρκετοί γονείς προσπάθησαν να στείλουν τα παιδιά στα νηπιαγωγεία (μέσω της κλήρωσης για προνήπια) προκειμένου να αποφύγουν τα τροφεία που επιβάλλει η δημοτική αρχή. Καλούν δε τα νέα ζευγάρια να καταθέτουν αιτήσεις για τα παιδιά τους καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπως προβλέπει άλλωστε και ο κανονισμός λειτουργίας του ΔΒΑ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλείται ο οποιοσδήποτε γνωρίζει τον τόπο και τη διεύθυνση κατοικίας ή οποιοδήποτε στοιχείο το οποίο θα βοηθούσε στην ανεύρεση της ρουμανικής υπηκοότητας Νικολέτας Καραμίδα (Nikoleta Caramida), πρώην κατοίκου Φάρου Αυλίδας και ήδη αγνώστου διαμονής να ανακοινώσει αυτά ενυπογράφως με αναφορά του στη γραμματεία του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Αθήνα 17-10-2013

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Νικόλαος Γ. Μπίρης

***

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Με την υπ' αριθμ. 5827/2012 Διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) τροποποιήθηκε το καταστατικό του σωματείου με την επωνυμία «Σύνδεσμος ο Χελμός» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ανδρέου Μεταξά αρ. 12 και εκπροσωπείται νόμιμα και εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις που αποφασίσθηκαν σύμφωνα με την από 05.06.2011 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του.

ΑΘΗΝΑ

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Χ. ΠΑΓΑΝΟΣ

***

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα

Τ.Κ.: 13673, Αχαρνές

Συντάκτης: Κουκουβάνη Ε.

Τηλέφωνο: 213 2072330

Φαξ: 210 2415339

Αχαρνές, 4/10/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι η ΓΚΟΥΝΤΗ ΜΑΡΙΑ του ΚΙΤΣΟΥ και της ΑΝΤΕΛΙΝΑΣ, που γεννήθηκε στην ΠΑΤΡΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ είναι κάτοικος ΑΧΑΡΝΩΝ, έχει υποβάλει αίτηση για αλλαγή επωνύμου, από «ΓΚΟΥΝΤΗ» σε «ΖΗΣΗ». Καλείται όποιος αντιτίθεται τυχόν στην πιο πάνω αλλαγή, όπως μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την δημοσίευση της παρούσας, να υποβάλει στο Δήμο Αχαρνών Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης, Φιλαδελφείας 87 Αχαρνές τις αντιρρήσεις του για την πιο πάνω αλλαγή.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ

ΜΙΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

***

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΠΙΔΟΘΕΝΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

Με την υπ' αριθ. 5782/17-09-2013 έκθεση επίδοσης του Δικαστικού Επιμελητή του Πρωτοδικείου Αθηνών Ιωάννη Σ. Γκίκα μετά από έγγραφη παραγγελία της Δικηγόρου Αθηνών κας Ιωάννας Πλευράκη πληρεξούσιας της ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «AΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ALPHA BANK» και εξομοιούται, κατά τη διάταξη του άρθρου 75 του κ.ν.2190/1920, όπως ισχύει, λόγω συγχωνεύσεως με απορρόφηση, με καθολική διάδοχο, δυνάμει της υπ' αριθμόν 4580/28-6-2013 απόφασης, νομίμως δημοσιευμένης στο υπ' αριθμόν ΦΕΚ 3931/1-7-2013 της «ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» έχει έδρα στην Αθήνα, οδός Σταδίου αρ. 40 και εκπροσωπείται νόμιμα, επέδωσα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, δια τον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ και της ΜΑΡΙΑΣ, πρώην κάτοικο οδoύ ΛΕΑΝΔΡΟΥ αριθ. 3, ΤΕΡΨΙΘΕΑ, ή κάτοικο Γλυφάδας, οδός Δ. Βερέλη αριθ. 14 ή Ελληνικού, οδός Υμηττού αρ. 13 ή Γλυφάδας, οδός Μικράς Ασίας αρ. 58 ή Γλυφάδας, οδός Μάρκου Μπότσαρη αρ. 13 ή Φοινικιά Λαγονησίου, οδός Αγίας Παρασκευής αρ. 3α, και νυν αγνώστου διαμονής, ακριβές αντίγραφο της από 21.01.2013 ΚΛΗΣΗΣ, απευθυνόμενης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά με την οποία ζητείται να προσδιοριστεί νέα δικάσιμος για την επαναφορά προς συζήτηση ενώπιον του Δικαστηρίου αυτού της από 04/05/2011 και με αριθμό κατάθεσης 4577/13.05.2011 αγωγής. Στο τέλος του δικογράφου υπάρχουν: α) η από 24/01/2013 έκθεση κατάθεσης δικογράφου κλήσης μετά από ματαίωση της γραμματέως του ως άνω δικαστηρίου κας ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ Αναστασίας με αριθμό κατάθεσης δικογράφου 624/2013, β) η από 24.01.2013 πράξη ορισμού συζήτησης της Δικαστού του άνω Δικαστηρίου κας ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Φωτεινής με την οποία ορίζει ημερομηνία συζήτησης (διαδικασία Τακτική Πολυμελούς) την 07.03.2014, ημέρα Παρασκευή, ώρα 09.00, στο ακροατήριο του άνω δικαστηρίου, αίθουσα 305, αριθμός πινακίου 23, κωδικός Πιν. 021 και γ) παραγγελία για επίδοση σ' αυτόν που κοινοποιείται για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες ο εναγόμενος.

Αθήνα, 17/10/2013

Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Σ. ΓΚΙΚΑΣ

***

Ανακοινώνεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου εξέδωσε την υπ' αριθμ. 3176/125013/18.10.2013 άδεια εγκατάστασης αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 3,6 MW στη θέση «Μποζίκι», της Δημοτικής Ενότητας Σκιρίτιδας, του Δήμου Τριπόλεως, Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, αποτελούμενου από 2 ανεμογεννήτριες ισχύος 1.800 kW η κάθε μία.

***

Ανακοινώνεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου εξέδωσε την υπ' αριθμ. 3175/125008/18.10.2013 άδεια εγκατάστασης αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 7,2 MW στη θέση «Βουβάλα», της Δημοτικής Ενότητας Αχλαδοκάμπου, του Δήμου Αργους-Μυκηνών, Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, αποτελούμενου από 4 ανεμογεννήτριες ισχύος 1.800 kW η κάθε μία.


ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ

Στη χτεσινή 3η κλήρωση της 224ης έκδοσης, ημέρα 1η του Εθνικού Λαχείου κερδίζουν οι αριθμοί:

Φορολογητέοι Λαχνοί

Ο αριθμός 40328 κερδίζει 30.000 ευρώ.

Ο αριθμός 81542 κερδίζει 10.000 ευρώ.

Από 5.000 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί:

40350 81564

Από 2.000 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί:

40061 40315 81275 81529

Αφορολόγητοι Λαχνοί

Από 1.000 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί:

40244 40289 40293 40413 40923 40947 81137 81161 81458 81503 81507 81627

Από 500 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί:

40084 40265 40445 40450 40583 40592 40644 40732 40768 40849 81063 81298 81479 81659 81664 81797 81806 81858 81946 81982

Από 300 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί:

40006 40021 40023 40074 40098 40107 40113 40115 40154 40162 40163 40195 40223 40227 40231 40239 40262 40290 40295 40320 40336 40356 40358 40368 40409 40453 40471 40472 40477 40481 40482 40489 40495 40499 40518 40531 40547 40548 40555 40578 40598 40602 40633 40647 40660 40680 40730 40759 40816 40819 40829 40867 40882 40889 40891 40916 40919 40962 40970 81030 81033 81043 81081 81096 81103 81105 81130 81133 81142 81176 81184 81220 81235 81237 81288 81312 81321 81327 81329 81368 81376 81377 81409 81437 81441 81445 81453 81476 81504 81509 81534 81550 81570 81572 81582 81623 81667 81685 81686 81691 81695 81696 81703 81709 81713 81732 81745 81761 81762 81769 81792 81812 81816 81847 81861 81874 81894 81944 81973

Τυχερές χιλιάδες ήταν οι: 40 και 81. Τέλος, από 160 ευρώ κερδίζουν όλοι οι άλλοι αριθμοί από 40000 έως 40999 και από 81000 έως 81999 που δεν αναγράφονται στον παραπάνω πίνακα.

Σκάφος με δεκάδες πρόσφυγες στη Μεθώνη

Πλοιάριο με 109 μετανάστες από Συρία και Αφγανιστάν (71 άνδρες, 11 γυναίκες, πολλά παιδιά) εντοπίστηκε ξημερώματα Δευτέρας ανοιχτά της Μεθώνης Μεσσηνίας. Οι τρεις δουλέμποροι είχαν συμφωνήσει να τους μεταφέρουν από την Τουρκία στην Ιταλία. Στα ανοιχτά της Μεθώνης τους εγκατέλειψαν, λέγοντάς τους πως έπιασαν ...Ιταλία κι επιχείρησαν να εξαφανιστούν. Αργότερα συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

Τους μετέφερε με μπετονιέρα

Μετέφερε σε μπετονιέρα 30 μετανάστες χωρίς χαρτιά. Πρόκειται για 66χρονο που συνελήφθη προχτές το μεσημέρι κοντά στη Λαμία. Ο 66χρονος είχε παραλάβει τους μετανάστες από το Σουφλί Εβρου, με σκοπό να τους μεταφέρει σε περιοχή της Αθήνας αντί χρηματικής αμοιβής. Οι 21 είναι υπήκοοι Συρίας και 9 υπήκοοι Σομαλίας. Από αυτούς οι 18 είναι άνδρες και οι 7 γυναίκες, ηλικίας από 19 έως και 39 χρόνων, ενώ μαζί τους ήταν και πέντε ανήλικοι (τρία αγόρια και δύο κορίτσια), ηλικίας από 4 έως και 15 χρόνων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ