Τρίτη 22 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΑΡΣΑΛΑ
Ενα παιδί στα αζήτητα, ένα σύστημα στο απυρόβλητο

Ενα παιδί εντοπίστηκε την προηγούμενη Πέμπτη σε καταυλισμό Τσιγγάνων στα Φάρσαλα και διαπιστώθηκε ότι αυτοί που εμφανίζονταν ως γονείς του δεν είναι οι φυσικοί γονείς. Αυτή είναι η μόνη πραγματική είδηση, που σε πρώτη φάση θα 'πρεπε να ενεργοποιήσει την έρευνα για τον εντοπισμό των φυσικών γονιών. Εξελίσσεται, όμως, ήδη σ' ένα κυνήγι μαγισσών, με έκδηλη την προσπάθεια συσκότισης ενός σοβαρότατου θέματος όπως η εμπορία ανθρώπων και δη παιδιών.

Από την κυβέρνηση ως και τον - για όλα έχοντα άποψη - δήμαρχο Αθήνας, όλοι όσοι καθημερινά δεν ξέρουν τίποτα για τα κυκλώματα που εμπορεύονται ανθρώπους, βγήκαν στο μεϊντάνι για να ανακοινώσουν τα μέτρα που θα πάρουν ώστε να μπαλώσουν τοπικά το απόστημα της βαθιάς πληγής ενός συστήματος όπου τα πάντα είναι εμπόρευμα. Ο δήμαρχος Αθηναίων έβαλε σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους των οποίων η υπηρεσία εμπλέκεται στην καταχώρηση ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, και η κυβέρνηση άδραξε την ευκαιρία για να ανακοινώσει ότι θα λαμβάνεται δείγμα DNA σε κάθε γέννηση. Πατώντας σ' ένα θέμα που αγγίζει ευαίσθητες χορδές κάθε γονιού τα αστικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποδυθεί σ' ένα διαγωνισμό αστυνομικού «ρεπορτάζ», όπου τα πιο απίθανα σενάρια εμφανίζονται ως αποκαλύψεις.

Στο πρακτικό μέρος, οι δύο εμφανιζόμενοι ως γονείς πέρασαν χτες το κατώφλι της πόρτας της ανακρίτριας Λάρισας προκειμένου να απολογηθούν. Ο σύζυγος δήλωσε ότι το παιδί ανήκει σε μια Τσιγγάνα από τη Βουλγαρία που το παρέδωσε σ' αυτόν και την σύζυγό του. Εριξε όλη την ευθύνη στη σύζυγο γιατί αποδέχτηκε την παράδοση του παιδιού, δεν μπόρεσε να εξηγήσει το γεγονός ότι η οικογένεια εμφανίζεται να έχει 14 παιδιά με ημερομηνίες γέννησης ανά δίμηνο - τρίμηνο καταχωρημένα σε διαφορετικές οικογενειακές μερίδες, λέγοντας ότι ο ίδιος έχει μόνο 5 παιδιά σε μια οικογενειακή μερίδα. Το ζευγάρι τελικά κρίθηκε προφυλακιστέο. Την εκδοχή περί Βουλγάρων γονιών στήριξαν με μαρτυρίες στους στα μέσα ενημέρωσης άλλοι Τσιγγάνοι, με τον αντιπρόεδρό τους στην Αθήνα να δίνει ως και ακριβή ημερομηνία γέννησης του παιδιού την 31 Γενάρη του 2009 στη Λαμία, ενώ ο πρόεδρος των Τσιγγάνων στα Φάρσαλα δήλωσε ότι οι πραγματικοί γονείς ήταν στην περιοχή τη μέρα που εντοπίστηκε το παιδί και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθήνας έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι ετεροχρονισμένες δηλώσεις γεννήσεων από 50 το 2011, έφτασαν τις 400 το 2013.

Από την πλευρά της η Αστυνομία χτες έκανε επιδρομή σε τσιγγάνικους καταυλισμούς στο Ζεφύρι και την Αυλίζα. Ελέγχθηκαν 230 άτομα και 50 οχήματα και έγιναν εννέα συλλήψεις, οι πέντε από τις οποίες ήταν αλλοδαπών για μη νόμιμη παραμονή στη χώρα, ένα άτομο πιάστηκε για απείθεια, ένα, που είχε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση και δύο που κατηγορούνται για συμμετοχή σε σπείρα διαρρηκτών. Στην επιχείρηση πήραν μέρος 200 αστυνομικοί. Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση έγινε και σε καταυλισμούς στις περιοχές της Περαίας και των Διαβατών. Συνελήφθη ένα άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για φοροδιαφυγή. Συνολικά από την αρχή του χρόνου έχουν γίνει πανελλαδικά 1.131 επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Τσιγγάνων, στη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν 4.651 παραβάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν παραβάσεις του ΚΟΚ, μικροποσότητες ναρκωτικών, κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος ή υγειονομικές παραβάσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αφορμή το «θόρυβο» για τους Τσιγγάνους (2013-10-25 00:00:00.0)
Εργο ανθρωπιάς (2001-11-25 00:00:00.0)
Απορριμματοφόρο έλιωσε 13χρονο (2000-05-19 00:00:00.0)
Τα ποντίκια έχουν περισσότερα δικαιώματα απ' τους ανθρώπους... (2000-01-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-05-24 00:00:00.0)
Επέλαση φασιστικής έμπνευσης (1996-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ