ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2013
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 103-105
«Ερυθρόλευκο»... εξπρές

Αν και λαβωμένος από τις απουσίες βασικών παικτών (Σίμον, Μαυροειδής τραυματίες - Πρίντεζης, Μπέγκτις τιμωρημένοι) ο Ολυμπιακός σε ρόλο... εξπρές δε σταμάτησε ούτε στο Μόναχο, αφού για την 8η αγωνιστική του ομίλου επικράτησε της Μπάγερν με 105-103 διατηρώντας το αήττητό του σε Ευρώπη και Ελλάδα (17 στα 17).

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στην ιδιαίτερα αξιόμαχη Μπάγερν παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ (αν και στο τέλος παραλίγο να πληρώσουν την αμυντική χαλάρωση) έφθασαν στη νίκη με κορυφαίους τους Σπανούλη (24π), Περπέρογλου (25) στην περιφέρεια, αλλά και τον Ντόνσον (13π) κάτω από τα καλάθια.

  • Με την ατυχία να τον χτυπάει για μια ακόμη φορά (σοβαρός τραυματισμός Παππά) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα στο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα (21.30, ΝS3) σε ένα παιχνίδι με χαρακτήρα τελικού για την πρόκριση στο ΤΟΠ-16 έπειτα από τον μέχρι τώρα απολογισμό των «πρασίνων» (3 νίκες, 4 ήττες). Στα αγωνιστικά, ο Λάσμε αναμένεται να χρησιμοποιηθεί, ενώ αμφίβολος λόγω ίωσης είναι ο Μαυροκεφαλίδης. Ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε ότι η νίκη είναι μονόδρομος απέναντι σε μια αξιόμαχη και επικίνδυνη ομάδα όπως χαρακτήρισε τον Ερυθρό Αστέρα.
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 - ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
Φιέστα για... θόλωμα της πραγματικότητας

Στη σκιά του πρόσφατου θανάτου 3 εργατών στα έργα ανακατασκευής του σταδίου της Κορίνθιανς διεξάγεται σήμερα η κλήρωση των ομίλων (18.00 ώρα Ελλάδας, ΔΤ) της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2014, που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία το ερχόμενο καλοκαίρι. Μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν είναι και η Ελλάδα, που σήμερα θα μάθει τους αντιπάλους της στην Α' φάση της διοργάνωσης. Οι διοργανωτές, υπό την πίεση εξαιτίας της καθυστέρησης στην παράδοση των έργων, στοχεύουν σε μια φιέστα με αρκετούς καλεσμένους απ' το χώρο του ποδοσφαίρου, και όχι μόνο, που θα αποτελέσει την πρώτη γεύση για τη διοργάνωση και φυσικά θα θολώσει τα νερά για το βεβαρυμένο κλίμα που υπάρχει με τις αντιδράσεις κατά της διοργάνωσης και όσων αυτή έχει ήδη επιφέρει (και θα επιφέρει στο μέλλον) κυρίως στα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους. Μέχρι στιγμής η προετοιμασία, εκτός των πολλών εργατικών ατυχημάτων (με το πρόσφατο να είναι θανατηφόρο) και των καταγγελιών για απάνθρωπες συνθήκες των εργαζομένων στα έργα υποδομής, έχει στιγματιστεί και από τις διαδηλώσεις για αυξήσεις σε βασικούς τομείς της καθημερινότητας (π.χ., εισιτήρια ΜΜΜ) αλλά και αύξηση της φορολογίας σε μια σειρά βασικών αγαθών.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΟΥΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΟΥΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
φωτό(Νικόλαος Γαλιατσάτος)

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ, που γεννήθηκε στα Βαλσαμάτα Κεφαλονιάς και πέθανε το 1987 στην Τρίπολη, καθώς και των αδελφών του ΑΝΔΡΕΑ, ΜΙΧΑΛΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ και των γονιών τους ΔΟΞΑΣ και ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, προσφέρουμε 30 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Η κόρη του Δόξα Διολή και η εγγονή του Νικολέττα

***

φωτό 2

Για την ονομαστική γιορτή του πολυαγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, στελέχους του ΚΚΕ και της Τοπ. Αυτοδιοίκησης ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια της ζωής του στις φυλακές και τις εξορίες, και στη μνήμη της αλησμόνητης αδερφής και θείας μας, ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΧΩΡΑΪΤΟΥ, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

Ολγα Κυριαζοπούλου

Νάσος Κυριαζόπουλος

* Για τη γιορτή του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ που «έφυγε» πριν από 13 χρόνια, αγωνιστή της Αντίστασης, κομμουνιστή με πολλά χρόνια φυλακές και εξορίες, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Η αδελφή του, Μαρία Κυριαζοπούλου - Καντερέ

***

φωτο 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΣΙΕΡΗ, συντρόφου για 40 χρόνια, του ανθρωπιστή και κομμουνιστή, που «έφυγε» σαν σήμερα ένα χρόνο πριν, στις 6.12.2012 (84 ετών), προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΕ Ηλείας, το ποσό των 150 ευρώ.

Ουρανία Καφαντάρη - Κατσιέρη

***

φωτο 1

Στις 27 Αυγούστου 2013 συμπληρώθηκαν 8 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΥΓΙΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πιστός οπαδός του ΚΚΕ, από το Αμαλού Ικαρίας.

Στη μνήμη του, και για την ονομαστική του γιορτή, τα παιδιά του Αγγελική και Γιώργος και η εγγονή του Νικολέτα προσφέρουν 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ραχών Ικαρίας.

ΒΑΤΟΥΓΙΟΣ ΝΙΚΟΣ του Αλέξανδρου
ΒΑΤΟΥΓΙΟΣ ΝΙΚΟΣ του Αλέξανδρου
***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ προσφέρω 100 ευρώ στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ».

Νότα Τ.

***

φωτο 4

Στη μνήμη των αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης του ελληνικού λαού και πιστών οπαδών του ΚΚΕ από την Πρέβεζα ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΟΥΡΤΖΗ, ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΑΔΑΜ, ΦΩΤΗ ΑΔΑΜ και ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΔΑΜ, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 60 ευρώ, μέσω ΚΟ Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής.

Οικογένεια Μαρίας Σουρτζή

ΦΩΤΗΣ ΑΔΑΜ
ΦΩΤΗΣ ΑΔΑΜ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΔΑΜ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΔΑΜ
ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΑΔΑΜ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΑΔΑΜ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΩΡΑΪΤΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΩΡΑΪΤΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΕΡΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΕΡΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

ΠΟΛΟ: Με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς θεωρούνται τα φαβορί των αναμετρήσεων, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 5ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών με δυο παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη Χίο στον Πειραιά και η Βουλιαγμένη το Νηρέα Λαμίας στο Λαιμό, με τις δυο αναμετρήσεις να αρχίζουν στις 19.00.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Σε αναβολή οδηγήθηκαν τα «Αλεξάνδρεια», τα οποία θα διεξάγονταν το Σαββατοκύριακο (7-8/12) στη Θεσσαλονίκη, καθώς το «Ποσειδώνιο» δεν έχει άδεια καταλληλότητας και κατ' επέκταση άδεια τέλεσης αγώνων.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Το νικητή του παιχνιδιού ανάμεσα στην ουκρανική Ζαπορόζιε και την Ολίμπους από τη Μολδαβία θα αντιμετωπίσει στους «16» του Challenge Cup ανδρών ο Δούκας. Η ουκρανική ομάδα είναι το φαβορί της αναμέτρησης.

Υπόθεση στημένων αγώνων

Φυλάκιση 4,5 ετών και 35.000 ευρώ πρόστιμο είναι η ποινή που επέβαλε χτες, το δικαστήριο στο μεγαλοπαράγοντα Μάκη Ψωμιάδη, στην υπόθεση με τα λεγόμενα στημένα. Από την ποινή αφαιρούνται περίπου δυο χρόνια από την κράτησή του σε Ελλάδα και Σκόπια. Η ποινή είναι επίσης εξαγοράσιμη και μέχρι την έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι ο Μ. Ψωμιάδης είναι «ελεύθερος» για την υπόθεση με τα στημένα, θα παραμείνει όμως κρατούμενος λόγω άλλης υπόθεσης. Το δικαστήριο αθώωσε, 6 από τους 11 κατηγορούμενους για την υπόθεση. Για παράνομο στοίχημα ένοχος κρίθηκε μόνο ο Κ. Ριαβόγλου. Ο Θ. Μητρόπουλος κρίθηκε ένοχος για κατ' εξακολούθηση δωροδοκία σε μια σειρά από αγώνες, με ποινή φυλάκισης τρία χρόνια με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση και χρηματική ποινή. Η ποινή φυλάκισης είναι εξαγοράσιμη.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Προβάδισμα για ΠΑΟ και Απόλλωνα

Προβάδισμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου πήραν από χτες Παναθηναϊκός και Απόλλων Σμύρνης, μετά τις εντός έδρας νίκες τους στα πρώτα παιχνίδια επί Ηρακλή Ψαχνών και Νίκης Βόλου, με 3-0 και 3-1 αντίστοιχα. Τα γκολ για τον Παναθηναϊκό πέτυχαν οι Δώνης (35'), Κλωναρίδης (58') και Καρέλης (59'). Για τον Απόλλωνα σκόραραν οι Μπάρκογλου (43', 65') και Μπλάζεκ (30'), ενώ για τους «κυανόλευκους» του Βόλου είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σεϊμάν (38').



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ