ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Γενάρη 2014
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Λαϊκή εγρήγορση και επαγρύπνηση

Αναφορά του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού με αφορμή το ζήτημα της τρομοκρατίας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στην εκδήλωση-συζήτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο για την Ερευνα, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού μας με αφορμή το ζήτημα της τρομοκρατίας, τονίζοντας τα εξής:

«Παρά τις συστηματικές προσπάθειες το τελευταίο διάστημα άλλων δυνάμεων, του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης, της τάξης που κατέχει όλη την εξουσία, να αποπροσανατολιστεί ο λαός μας, με ειδική ευθύνη κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Παρά τις προσπάθειες να τρομοκρατηθούν οι ζωντανές και αγωνιστικές δυνάμεις του λαού μέσα από την ανάδειξη και προβολή των προβοκατόρων της εγχώριας τρομοκρατίας, της "17Ν" και άλλων ομάδων, που εδώ και πολλά χρόνια, είναι πλέον φανερό, ότι βρίσκονται στην υπηρεσία μηχανισμών, υπηρεσιών, ντόπιων και ξένων, συμμετέχοντας και αξιοποιούμενοι ακόμα και στις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις και στους ανταγωνισμούς τους, μέσα σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι σύστημα...

Το ΚΚΕ, οι ριζοσπαστικές δυνάμεις του λαϊκού μας κινήματος, θα συνεχίσουμε να συζητάμε για τα ζητήματα που απασχολούν το λαό, για τα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή, για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες λαϊκές οικογένειες στην πατρίδα μας. Θα συνεχίζουμε να αγωνιούμε για το μέλλον της οικονομίας, της επιστήμης, για την ενεργό συμμετοχή στην καθημερινή δράση και πάλη. Θα είμαστε σε συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση».

Επικήρυξη τεσσάρων εκατομμυρίων για Ξηρό - Μαζιώτη

Eurokinissi

Με το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ θα επικηρυχτούν όσοι καταζητούνται από την Αστυνομία για υποθέσεις της λεγόμενης τρομοκρατίας. Αυτό δήλωσε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Η προκήρυξη χρηματικής αμοιβής αφορά τους καταζητούμενους Χριστόδουλο Ξηρό, Νίκο Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα και τους δράστες που συμμετείχαν σε δύο ανθρωποκτονίες και ένα σοβαρό τραυματισμό έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο.

Σε ομιλία του, που έκανε σε αξιωματικούς της ΓΑΔΑ, ζήτησε επιπλέον από τους αξιωματικούς να εργάζονται και πέραν του ωραρίου τους, ενώ αναφερόμενος στη πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές στις αποδοχές των ενστόλων είπε πως ανταμείφτηκαν οι κόποι τους. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι τον τελευταίο ένα - ενάμιση χρόνο έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία περισσότεροι από 30 τρομοκράτες.

Πριν την ομιλία του στους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ, ο Ν. Δένδιας είχε συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, με τον οποίο συζήτησε την επίσπευση της κατασκευής των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό. Παράλληλα νέα διευθύντρια τοποθετήθηκε χτες στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ στους 17 αυξάνονται οι εμπλεκόμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ελέγχονται για το «πάρτι» της πρωτοχρονιάς, που φέρεται πως έγινε μεταξύ του Χριστόδουλου Ξηρού και μελών των «πυρήνων της φωτιάς». Η έως τώρα διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη, μετακινήθηκε σε άλλο κατάστημα κράτησης μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ η οποία έχει διαταχτεί. Παράλληλα, με άλλη απόφαση του υπουργού, τοποθετήθηκε διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού η Χαρά Κουτσομιχάλη, η οποία μέχρι σήμερα διηύθυνε τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών.

Ταυτόχρονα, από πηγές της αστυνομίας, διαρρέονται σενάρια για χτύπημα ισχυρού πολιτικού συμβολισμού, που θα δημιουργούσε αντίκτυπο στο εξωτερικό και το οποίο εκτιμούν ότι σχεδιάζει ο Χριστόδουλος Ξηρός, συνεπικουρούμενος από δίκτυο μελών ένοπλων οργανώσεων που θεωρούν ότι έχει συγκροτηθεί.

Επίσης, στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, χτες έγιναν τέσσερις έρευνες σε σπίτια και έξι στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν δυο άτομα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναζητείται άλλος ένας. Στα σπίτια τους βρέθηκαν τέσσερα σπρέι πιπεριού, όπλο-στυλό με φυσίγγια, έντεκα κάλυκες κι ένα φυσίγγιο των 9 mm, μεταλλική ράβδος, αντιασφυξιογόνα μάσκα, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, διαδικτυακές αναρτήσεις της FAI και διάφορα έντυπα.

  • Στην τελική ευθεία για την έκδοση της ετυμηγορίας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχει φτάσει η δίκη του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου, που κατηγορείται για τη ληστεία με φόνο σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 και για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία, που κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο όταν είχε επιχειρήσει να σταματήσει τους ληστές, αλλά και κάθε εμπλοκή του στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Ο 30χρονος, που επανέλαβε στο δικαστήριο ότι ανήκει στον αναρχικό χώρο, υποστηρίζει ότι η εμπλοκή του στη ληστεία είναι μεθόδευση της «αντιτρομοκρατικής», στην οποία έχει ανατεθεί «εν λευκώ η διαχείριση του αναρχικού χώρου». «Στην ανάκριση μου είπανε ή θα μας πεις τι διεργασίες γίνονται στον αναρχικό χώρο ή θα κάτσεις 20 χρόνια μέσα», υποστήριξε.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
Συνελήφθη στο Λονδίνο το ζεύγος Γριβέα - Βάτσικα

Συνελήφθησαν, χτες, στο Λονδίνο οι καταζητούμενοι με διεθνή εντάλματα σύλληψης, για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κυριάκος Ν. Γριβέας και η σύζυγός του, Αναστασία Βάτσικα.

Το ζεύγος παρουσιάστηκε στη Σκότλαντ Γιαρντ, όπου συνελήφθησαν. Ηδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την έκδοσή τους στην Ελλάδα. Το ζεύγος είχε λάβει δάνεια ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σε βάρος τους είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Interpol. Το αρμόδιο ειρηνοδικείο του Westiminster του Λονδίνου, στο οποίο παραπέμφθηκαν μετά τη σύλληψή τους από τις βρετανικές αρχές, τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους κατόπιν καταβολής του ποσού των 100.000 λιρών.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Νέα προνόμια στο μονοπωλιακό κεφάλαιο

Με τις ψήφους των κομμάτων της κυβέρνησης ψηφίστηκε χτες από την Ολομέλεια της Βουλής η σύμβαση μεταξύ κυβέρνησης και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με τίτλο «Για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και την αποτροπή της φοροδιαφυγής αναφορικά με τους φόρους επί του εισοδήματος και επί του κεφαλαίου». Πιο απλά πρόκειται για νέα προνόμια, όπως φοροαπαλλαγές, των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στις δύο χώρες.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης τονίζοντας ότι «η μείωση των φορολογικών συντελεστών, ιδιαιτέρως στο επιχειρείν και σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, θα είναι αυτό που θα δώσει μία περαιτέρω ώθηση στην οικονομία»!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης χαρακτήρισε τη σύμβαση νέα μεγάλη πρόκληση απέναντι στο λαό, ο οποίος έχει γονατίσει από την άνευ προηγουμένου φοροληστεία και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτές, επισήμανε, είναι οι δύο όψεις της ίδιας πολιτικής που προωθείται ενιαία σε όλα τα κράτη της ΕΕ με ή χωρίς μνημόνια, «από τη μία, είναι οι σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο προκειμένου να επενδύσει, εξασφαλίζοντάς του το μεγαλύτερο δυνατό περιθώριο κέρδους και, από την άλλη, είναι μέτρα που του εξασφαλίζουν ακόμη φθηνότερη εργατική δύναμη».

Τόνισε ότι είναι μονόδρομος για το λαό «η οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα του, η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας στην κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής με την εξουσία των μονοπωλίων αλλά και των κομμάτων που την υπηρετούν για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με Λαϊκή Εξουσία». «Μέσω αυτού του δρόμου, σημείωσε, ο λαός μας θα καλύπτει τις συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες του» και «θα αναπτύσσει τις διακρατικές σχέσεις στη βάση του αμοιβαίου οφέλους για το λαό».

ΒΟΥΛΗ
Αρση ασυλίας για Καπερνάρο

Την άρση ασυλίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ Β. Καπερνάρου αποφάσισε χτες η Ολομέλεια της Βουλής, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα της εισαγγελίας για μη έκδοση φορολογικών παραστατικών μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ. Συγκεκριμένα, από τους 230 βουλευτές που ψήφισαν, βρέθηκαν 191 υπέρ της άρσης ασυλίας, 31 όχι, 6 παρών και δύο λευκά. Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας.

Από την πλειοψηφία της Ολομέλειας απορρίφτηκε αντίστοιχο αίτημα της εισαγγελίας για τον βουλευτή της ΝΔ Αρ. Ντινόπουλο, μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Ν. Μαριάς για συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς 208 βουλευτές ψήφισαν όχι για την άρση ασυλία του, 20 ναι, 1 παρών και 1 λευκό. Οχι ψήφισε και το ΚΚΕ

Κατά της άρσης ασυλίας τάχτηκε η πλειοψηφία της Ολομέλειας και για τον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος κατηγορείται για απιστία σε βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος για την περίοδο που ήταν δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Γλυφάδας. Κατά της άρσης ψήφισαν 143 βουλευτές, υπέρ 78 και 9 παρών. Μετά από μελέτη της υπόθεσης το ΚΚΕ ψήφισε να αρθεί η ασυλία του υπουργού, προκειμένου να κριθεί από τα δικαστήρια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ