Πέμπτη 23 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικήρυξη τεσσάρων εκατομμυρίων για Ξηρό - Μαζιώτη

Eurokinissi

Με το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ θα επικηρυχτούν όσοι καταζητούνται από την Αστυνομία για υποθέσεις της λεγόμενης τρομοκρατίας. Αυτό δήλωσε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Η προκήρυξη χρηματικής αμοιβής αφορά τους καταζητούμενους Χριστόδουλο Ξηρό, Νίκο Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα και τους δράστες που συμμετείχαν σε δύο ανθρωποκτονίες και ένα σοβαρό τραυματισμό έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο.

Σε ομιλία του, που έκανε σε αξιωματικούς της ΓΑΔΑ, ζήτησε επιπλέον από τους αξιωματικούς να εργάζονται και πέραν του ωραρίου τους, ενώ αναφερόμενος στη πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές στις αποδοχές των ενστόλων είπε πως ανταμείφτηκαν οι κόποι τους. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι τον τελευταίο ένα - ενάμιση χρόνο έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία περισσότεροι από 30 τρομοκράτες.

Πριν την ομιλία του στους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ, ο Ν. Δένδιας είχε συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, με τον οποίο συζήτησε την επίσπευση της κατασκευής των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό. Παράλληλα νέα διευθύντρια τοποθετήθηκε χτες στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ στους 17 αυξάνονται οι εμπλεκόμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ελέγχονται για το «πάρτι» της πρωτοχρονιάς, που φέρεται πως έγινε μεταξύ του Χριστόδουλου Ξηρού και μελών των «πυρήνων της φωτιάς». Η έως τώρα διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη, μετακινήθηκε σε άλλο κατάστημα κράτησης μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ η οποία έχει διαταχτεί. Παράλληλα, με άλλη απόφαση του υπουργού, τοποθετήθηκε διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού η Χαρά Κουτσομιχάλη, η οποία μέχρι σήμερα διηύθυνε τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών.

Ταυτόχρονα, από πηγές της αστυνομίας, διαρρέονται σενάρια για χτύπημα ισχυρού πολιτικού συμβολισμού, που θα δημιουργούσε αντίκτυπο στο εξωτερικό και το οποίο εκτιμούν ότι σχεδιάζει ο Χριστόδουλος Ξηρός, συνεπικουρούμενος από δίκτυο μελών ένοπλων οργανώσεων που θεωρούν ότι έχει συγκροτηθεί.

Επίσης, στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, χτες έγιναν τέσσερις έρευνες σε σπίτια και έξι στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν δυο άτομα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναζητείται άλλος ένας. Στα σπίτια τους βρέθηκαν τέσσερα σπρέι πιπεριού, όπλο-στυλό με φυσίγγια, έντεκα κάλυκες κι ένα φυσίγγιο των 9 mm, μεταλλική ράβδος, αντιασφυξιογόνα μάσκα, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, διαδικτυακές αναρτήσεις της FAI και διάφορα έντυπα.

  • Στην τελική ευθεία για την έκδοση της ετυμηγορίας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχει φτάσει η δίκη του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου, που κατηγορείται για τη ληστεία με φόνο σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 και για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία, που κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο όταν είχε επιχειρήσει να σταματήσει τους ληστές, αλλά και κάθε εμπλοκή του στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Ο 30χρονος, που επανέλαβε στο δικαστήριο ότι ανήκει στον αναρχικό χώρο, υποστηρίζει ότι η εμπλοκή του στη ληστεία είναι μεθόδευση της «αντιτρομοκρατικής», στην οποία έχει ανατεθεί «εν λευκώ η διαχείριση του αναρχικού χώρου». «Στην ανάκριση μου είπανε ή θα μας πεις τι διεργασίες γίνονται στον αναρχικό χώρο ή θα κάτσεις 20 χρόνια μέσα», υποστήριξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ