Πέμπτη 23 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Αρση ασυλίας για Καπερνάρο

Την άρση ασυλίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ Β. Καπερνάρου αποφάσισε χτες η Ολομέλεια της Βουλής, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα της εισαγγελίας για μη έκδοση φορολογικών παραστατικών μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ. Συγκεκριμένα, από τους 230 βουλευτές που ψήφισαν, βρέθηκαν 191 υπέρ της άρσης ασυλίας, 31 όχι, 6 παρών και δύο λευκά. Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας.

Από την πλειοψηφία της Ολομέλειας απορρίφτηκε αντίστοιχο αίτημα της εισαγγελίας για τον βουλευτή της ΝΔ Αρ. Ντινόπουλο, μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Ν. Μαριάς για συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς 208 βουλευτές ψήφισαν όχι για την άρση ασυλία του, 20 ναι, 1 παρών και 1 λευκό. Οχι ψήφισε και το ΚΚΕ

Κατά της άρσης ασυλίας τάχτηκε η πλειοψηφία της Ολομέλειας και για τον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος κατηγορείται για απιστία σε βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος για την περίοδο που ήταν δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Γλυφάδας. Κατά της άρσης ψήφισαν 143 βουλευτές, υπέρ 78 και 9 παρών. Μετά από μελέτη της υπόθεσης το ΚΚΕ ψήφισε να αρθεί η ασυλία του υπουργού, προκειμένου να κριθεί από τα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ