ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Μάρτη 2014
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργίες στο Δημόσιο την Τετάρτη και στις 19 - 20 Μάρτη

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν στις 12/3 σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ.

Την κήρυξη 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Τετάρτη 12 Μάρτη και 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Μάρτη, αποφάσισε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Την πρόταση για το συγκεκριμένο απεργιακό προγραμματισμό έκαναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και υπερψηφίστηκε από ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, και «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» (προέλευσης ΠΑΣΚ). Η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) και οι «Παρεμβάσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) κατέθεσαν προτάσεις που επιβεβαιώνουν τον τυχοδιωκτικό χαρακτήρα της τακτική τους αλλά και την αναξιοπιστία τους.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο οργανώνουν, στις 12 Μάρτη, συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ. Καλούν τους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις στο διάστημα 13 - 18 Μάρτη σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας που ακολουθεί και για να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα. Ζητήματα αιχμής είναι το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών.

Για το νομοσχέδιο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αναφέρουν πως «36.000 συνάδελφοι ΙΔΑΧ μαζί με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και άλλους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή των 15.000 απολύσεων για το 2014».

Επισημαίνουν ακόμα ότι «στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ είναι ανάγκη να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση (...) Κανένας σωτήρας από τα πάνω, καμιά κυβερνητική εναλλαγή, κανένα μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να έχει φιλολαϊκό χαρακτήρα, να δώσει διέξοδο σε όφελος του λαού από την κρίση».

Καλούν κάθε ριζοσπάστη συνδικαλιστή, όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και μέτρα για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων. Απευθύνουν ξεχωριστό κάλεσμα για την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σωματεία του Δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό προβάλλουν αιτήματα όπως: Απόσυρση του νομοσχεδίου, καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια για όλους κ.ά.

Διαδήλωσαν στο Σύνταγμα λογιστές - φοροτεχνικοί

Η Επιτροπή αγώνα συμμετείχε στην κινητοποίηση με το πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ
Η Επιτροπή αγώνα συμμετείχε στην κινητοποίηση με το πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ
«Η επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση - ΕΕ είναι ενιαία και συντονισμένη. Απάντησή μας πρέπει να είναι η ενιαία και κοινή δράση». Με αυτό το σύνθημα η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, συμμετείχε στην κινητοποίηση του κλάδου, που έγινε χτες στην πλατεία Συντάγματος, με αιτήματα την κατάργηση των νόμων 4172, 4174, 4223 καθώς και του κώδικα δεοντολογίας, αλλά και την απόσυρση των φοροληστρικών νόμων σε βάρος των ΕΒΕ.

Η Επιτροπή Αγώνα τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων ελεύθερων επαγγελματιών λογιστών, μισθωτών λογιστών, σπουδαστών και φοιτητών στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φλεβάρη 2014. Στη σύσκεψη αυτή αποφασίσαμε ότι δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας, συμμετέχοντας πιο οργανωμένα:

  • Συντονίζουμε το βηματισμό μας με τις επαγγελματικές ενώσεις, τους εμπορικούς συλλόγους που είναι προσανατολισμένοι στη λογική της αντιμονοπωλιακής αντιπαράθεσης με την αντιλαϊκή επίθεση στα δικαιώματά μας.
  • Κλιμακώνουμε τον αγώνα με κατά τόπους κινητοποιήσεις σε ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα.
  • Είμαστε σε ετοιμότητα για συλλαλητήριο τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή».
Η ΠΑΣΕΒΕ για το φθήνεμα της Ενέργειας στους βιομήχανους

Ανακοίνωση για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με τις μειώσεις στα τιμολόγια και τις άλλες παροχές προς τους βιομήχανους, προκειμένου να έχουν φθηνότερη Ενέργεια, εξέδωσε η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ. Σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση και η Ενωση των μεγαλομετόχων των ενεργοβόρων βιομηχανιών (EBIKEN), π.χ. των χαλυβουργιών, συμφώνησαν ότι πρέπει να τελειώνουμε με το "υψηλό ενεργειακό κόστος" της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής. Γι' αυτό η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ήδη σχετικό πακέτο ελαφρύνσεων των εγχώριων βιομηχανικών ομίλων, ύψους 150 εκατ. ευρώ. Δίνουν φθηνό ρεύμα στους βιομήχανους, επιβαρύνοντας τα λαϊκά νοικοκυριά που ήδη πληρώνουν πανάκριβα το ρεύμα, τη θέρμανση και το φυσικό αέριο. Μέχρι και φόρους "πράσινης ανάπτυξης" πληρώνουμε στα τιμολόγια της ΔΕΗ, για να ευθυγραμμιστούμε με τα συμφέροντα που θα λυμαίνονται τις εναλλακτικές μορφές Ενέργειας.

Καμιά από όλες αυτές τις θυσίες δεν βελτίωσε ούτε πρόκειται να βελτιώσει τη θέση του εργαζόμενου με την (επίσημη) ανεργία να φτάνει το 28%, του αυτοαπασχολούμενου με τα λουκέτα να διαδέχονται το ένα το άλλο, του αγρότη που εγκαταλείπει τη γη του. Ηδη, 2,5 εκατ. Ελληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!

Τον 21ο αιώνα, η χώρα μας είναι σε θέση να καλύψει τόσο τις ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών σε φθηνή Ενέργεια, όσο και της βιομηχανικής παραγωγής. Αρκεί η τελευταία να μην ανήκει στα μονοπώλια και άρα να μη σχεδιάζεται με κριτήριο το κέρδος. Το δικό τους κέρδος είναι ασυμβίβαστο με την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών».

Αύριο ο αγωνιστικός γιορτασμός του Κιλελέρ

Αύριο, Κυριακή 9 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, θα γίνει ο αγωνιστικός γιορτασμός του Κιλελέρ, ο οποίος οργανώνεται φέτος από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών Μπλόκων. Κάλεσμα στη συγκέντρωση απευθύνει και η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Σε ανακοίνωσή της, καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους «να τιμήσουμε αγωνιστικά την επέτειο του Κιλελέρ όσοι συσπειρωθήκαμε με το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, φτιάξαμε τις δικές μας τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές σε κάθε περιοχή, πήραμε μέρος σε κινητοποιήσεις στις Περιφέρειες, Εφορίες, στον ΕΛΓΑ, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στις τράπεζες κ.α., στο μαζικό συλλαλητήριο στην AGROTICA και στην πρωτόγνωρη σε συμμετοχή συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης στην Αθήνα και στη μαχητική πορεία στη Βουλή».

Ο

ΑΓΡΙΝΙΟ: Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην τεχνική εταιρεία ανελκυστήρων «Σελιμάς - Κοσμάς και ΣΙΑ ΟΕ» στο Αγρίνιο. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την εφαρμογή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης και αντιδρούν στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις που φτάνουν ακόμα και σε 50%. Μάλιστα, η προσπάθεια αυτή γίνεται μέσα από τη σύσταση Ενωσης Προσώπων, προκειμένου να χτυπηθεί το σωματείο και να ξεπεραστεί η αντίσταση των εργαζομένων. Με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν τη Δευτέρα σε νέα 48ωρη απεργία, με αίτημα την επαναφορά της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης. Την κινητοποίηση στηρίζουν το Σωματείο Τεχνικών Ηλεκτρισμού Αιτωλοακαρνανίας, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Περάματος στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας έκαναν, χτες, οι συμβασιούχοι καθαριστές και καθαρίστριες των σχολείων στο Δήμο, που παραμένουν απλήρωτοι για το 2014. Στο πλευρό τους βρέθηκαν η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, η Ενωση Γονέων Δήμου Περάματος, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά, η ΔΑΣ - ΟΤΑ Περάματος, το κλαδικό Συνδικάτο καθαριστών - καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Πειραιά και πολλά σωματεία και φορείς. Αποφασίστηκε κλιμάκωση με νέα 48ωρη απεργία στις 10/3 και 11/3, οπότε θα συγκεντρωθούν ξανά στο Δημαρχείο.

«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: Στις εκλογές (6.3.2014) για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: Ψήφισαν 904 και βρέθηκαν 844 έγκυρα ψηφοδέλτια. Πήραν: Δ. Πιστόλας (στηρίχτηκε απ' τη ΝΔ) 366 ψήφους (43,4%), ο οποίος και εκλέγεται. Ακολουθούν Β. Πασχάλη (στηρίχτηκε από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 224 ψήφους (26,5%), Ν. Γούσιος (ΠΑΜΕ) 166 (19,7%), Στ. Σταθόπουλος (στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) 60 (7,1%) και Γ. Φάτσης (ανεξάρτητος) 28 (3,3%).

Συνάντηση αλληλεγγύης στους απεργούς της «Coca-Cola»

Συνάντηση με τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, την Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) και τους απεργούς της «Coca-Cola» είχε, χτες, ο Τζόνι Νέτο, από την Εθνική Ομοσπονδία Τροφίμων της CGT. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των δράσεων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) για την προβολή και στήριξη του αγώνα των απεργών της «Coca-Cola». Ο Τζ. Νέτο επισκέφθηκε τους απεργούς στο εργοστάσιο και δήλωσε τη συμπαράσταση στον πολύμηνο και δίκαιο αγώνα τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ