Σάββατο 8 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η ΠΑΣΕΒΕ για το φθήνεμα της Ενέργειας στους βιομήχανους

Ανακοίνωση για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με τις μειώσεις στα τιμολόγια και τις άλλες παροχές προς τους βιομήχανους, προκειμένου να έχουν φθηνότερη Ενέργεια, εξέδωσε η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ. Σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση και η Ενωση των μεγαλομετόχων των ενεργοβόρων βιομηχανιών (EBIKEN), π.χ. των χαλυβουργιών, συμφώνησαν ότι πρέπει να τελειώνουμε με το "υψηλό ενεργειακό κόστος" της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής. Γι' αυτό η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ήδη σχετικό πακέτο ελαφρύνσεων των εγχώριων βιομηχανικών ομίλων, ύψους 150 εκατ. ευρώ. Δίνουν φθηνό ρεύμα στους βιομήχανους, επιβαρύνοντας τα λαϊκά νοικοκυριά που ήδη πληρώνουν πανάκριβα το ρεύμα, τη θέρμανση και το φυσικό αέριο. Μέχρι και φόρους "πράσινης ανάπτυξης" πληρώνουμε στα τιμολόγια της ΔΕΗ, για να ευθυγραμμιστούμε με τα συμφέροντα που θα λυμαίνονται τις εναλλακτικές μορφές Ενέργειας.

Καμιά από όλες αυτές τις θυσίες δεν βελτίωσε ούτε πρόκειται να βελτιώσει τη θέση του εργαζόμενου με την (επίσημη) ανεργία να φτάνει το 28%, του αυτοαπασχολούμενου με τα λουκέτα να διαδέχονται το ένα το άλλο, του αγρότη που εγκαταλείπει τη γη του. Ηδη, 2,5 εκατ. Ελληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!

Τον 21ο αιώνα, η χώρα μας είναι σε θέση να καλύψει τόσο τις ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών σε φθηνή Ενέργεια, όσο και της βιομηχανικής παραγωγής. Αρκεί η τελευταία να μην ανήκει στα μονοπώλια και άρα να μη σχεδιάζεται με κριτήριο το κέρδος. Το δικό τους κέρδος είναι ασυμβίβαστο με την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ