Σάββατο 8 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτιά για τις ταξικές δυνάμεις στο ΕΚ Λάρισας

Με την ψήφο τους, οι αντιπρόσωποι του 29ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας έδωσαν ξανά και με αυξημένη πλειοψηφία την πρωτιά στην «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Στις εκλογές, που έγιναν στις 5 και 6 Μάρτη, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Για Διοίκηση και Ελεγκτική Επιτροπή ψήφισαν 179 αντιπρόσωποι, έγκυρα 178, άκυρα 1. Η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» πήρε 158 ψήφους (88,68%) και 17 έδρες. Η ΠΑΣΚΕ 16 ψήφους (8,99%) και 2 έδρες. Η Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων 4 ψήφους (2,24%) και 0 έδρες. Για Αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ, ψήφισαν 125 αντιπρόσωποι, έγκυρα 124, άκυρα 1. Η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» πήρε 124 ψήφους και 5 αντιπροσώπους.

Σε ανακοίνωση του συνδυασμού «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» σημειώνεται ότι το εκλογικό αποτέλεσμα «αποτελεί επιβράβευση της συνεπούς ταξικής αγωνιστικής στάσης της και κατά συνέπεια του ΕΚΛ, τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς αυτό να μειώνει τις ευθύνες της για τις αδυναμίες που υπήρξαν. Παράλληλα αποτελεί σαφή εντολή για συνέχιση αυτής της ταξικής αγωνιστικής πορείας του ΕΚΛ, σε μια περίοδο που οι συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ, μεγαλώνουν συνεχώς και αγκαλιάζουν όλες τις πλευρές της ζωής της εργατικής οικογένειας (απασχόληση, εισόδημα, ασφάλιση, εργασιακές σχέσεις, Υγεία, Παιδεία) και πλήττουν ιδιαίτερα τους άνεργους, τη νεολαία, τις γυναίκες και τους μετανάστες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ