Σάββατο 8 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Διαμαρτυρία σε συνέδριο για την ανακύκλωση της ανεργίας

Παρέμβαση μέσα και έξω από την αίθουσα όπου μιλούσαν ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ και εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης

Από την παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
Από την παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
«Δεν είναι ευκαιρία τα 300 ευρώ, παλεύουμε για ασφάλιση και σταθερό μισθό», διαδήλωσαν τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στην Καβάλα, στη διάρκεια της παρέμβασης που πραγματοποίησαν έξω από ξενοδοχείο της πόλης, όπου διοργανωνόταν συνέδριο για το ρόλο των Περιφερειών στην εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ «Εγγύηση για τη Νεολαία 2014 - 2020».

Στο συνέδριο μίλησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα απασχόλησης Laszlo Andor, που ήρθε για να προπαγανδίσει τα διάφορα προγράμματα για την ανεργία, με τη συνδρομή της Τοπικής Διοίκησης.

Οπως είπε, προτεραιότητα δίνεται στα «πράσινα» επαγγέλματα, που σχετίζονται με την εξοικονόμηση Ενέργειας και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών, τα «λευκά» επαγγέλματα, που αφορούν το χώρο της Υγείας, καθώς και εκείνα που σχετίζονται με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, υπολογίζοντας ότι σ' αυτούς τους τομείς θα δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Παρέμβαση στο συνέδριο έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Χρήστος Ποτόλιας. Κατήγγειλε ότι τα προγράμματα αυτά δίνουν ζεστό χρήμα στους εργοδότες και καταδικάζουν τους νέους σε κακοπληρωμένη εργασία. Σημείωσε, επίσης, την ευθύνη των δήμων και των περιφερειών, που πρωτοστάτησαν στην προώθηση τέτοιων προγραμμάτων. Αμέσως μετά, οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» αποχώρησαν από το Συνέδριο.

Με ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚE κατήγγειλε την προεκλογική φιέστα - κοροϊδία των νέων ανθρώπων, που έστησαν από κοινού κυβέρνηση και περιφέρεια, με τη συνδρομή της ΕΕ. Θύμισε ότι η περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης είναι «πρωταθλήτρια» στην ανεργία σε Ελλάδα και Ευρώπη, με ποσοστό 29,7%. Ειδικά στους νέους μέχρι 25 ετών, η ανεργία φτάνει στο 59,2%, και για τις ηλικίες από 15 έως 24 στο 64,2%.

Τονίζει, τέλος, ότι η ανεργία που βιώνει σήμερα η περιοχή, είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και των στρατηγικών επιλογών της ΕΕ, σημειώνοντας την ανάγκη εκεί να στρέψουν τα πυρά τους εργαζόμενοι και άνεργοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ