Σάββατο 8 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΑΓΡΙΝΙΟ: Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην τεχνική εταιρεία ανελκυστήρων «Σελιμάς - Κοσμάς και ΣΙΑ ΟΕ» στο Αγρίνιο. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την εφαρμογή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης και αντιδρούν στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις που φτάνουν ακόμα και σε 50%. Μάλιστα, η προσπάθεια αυτή γίνεται μέσα από τη σύσταση Ενωσης Προσώπων, προκειμένου να χτυπηθεί το σωματείο και να ξεπεραστεί η αντίσταση των εργαζομένων. Με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν τη Δευτέρα σε νέα 48ωρη απεργία, με αίτημα την επαναφορά της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης. Την κινητοποίηση στηρίζουν το Σωματείο Τεχνικών Ηλεκτρισμού Αιτωλοακαρνανίας, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Περάματος στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας έκαναν, χτες, οι συμβασιούχοι καθαριστές και καθαρίστριες των σχολείων στο Δήμο, που παραμένουν απλήρωτοι για το 2014. Στο πλευρό τους βρέθηκαν η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, η Ενωση Γονέων Δήμου Περάματος, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά, η ΔΑΣ - ΟΤΑ Περάματος, το κλαδικό Συνδικάτο καθαριστών - καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Πειραιά και πολλά σωματεία και φορείς. Αποφασίστηκε κλιμάκωση με νέα 48ωρη απεργία στις 10/3 και 11/3, οπότε θα συγκεντρωθούν ξανά στο Δημαρχείο.

«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: Στις εκλογές (6.3.2014) για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: Ψήφισαν 904 και βρέθηκαν 844 έγκυρα ψηφοδέλτια. Πήραν: Δ. Πιστόλας (στηρίχτηκε απ' τη ΝΔ) 366 ψήφους (43,4%), ο οποίος και εκλέγεται. Ακολουθούν Β. Πασχάλη (στηρίχτηκε από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 224 ψήφους (26,5%), Ν. Γούσιος (ΠΑΜΕ) 166 (19,7%), Στ. Σταθόπουλος (στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) 60 (7,1%) και Γ. Φάτσης (ανεξάρτητος) 28 (3,3%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ