ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Απρίλη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στο φινάλε το... ξεκαθάρισμα στη Super League

Στο φινάλε του φετινού πρωταθλήματος της Super League, την επόμενη, 34η αγωνιστική, θα ξεκαθαρίσει τελικά το τοπίο για τις ομάδες που δίνουν τη δική τους μάχη παραμονής στην κατηγορία αφού η προτελευταία στροφή κράτησε για αρκετές ενδιαφερόμενες για το συγκεκριμένο ζήτημα λεπτές τις ισορροπίες. Μετά την 33η αγωνιστική, όσον αφορά τον απευθείας υποβιβασμό (2 θέσεις) ή τη συμμετοχή στο μπαράζ (1η θέση) με την 3η ομάδα της Football League, στην κόψη του ξυραφιού παραμένουν 3 ομάδες (Ξάνθη, Απόλλων, Βέροια), ενώ σε κάπως καλύτερη μοίρα (χωρίς να έχουν καθαρίσει πάντως) βρίσκονται Πλατανιάς και Πανιώνιος, που αν και παίζουν μεταξύ τους στο φινάλε ένας βαθμός τους αρκεί. Αντίθετα, Καλλονή, Γιάννενα και Λεβαδειακός σιγούρεψαν την παραμονή τους στην κατηγορία. Οσον αφορά την πεντάδα των πλέι οφ, όπου ως γνωστόν οι θέσεις έχουν κλειδώσει, υπήρξαν αλλαγές μόνο στην ειδική βαθμολογία αφού η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου και η αντίστοιχη του Παναθηναϊκού επί του Λεβαδειακού φέρνουν πλέον ισόβαθμους στο μίνι πρωτάθλημα Δικέφαλο του Βορρά και «πράσινους» (με 2 β. και ακολουθούν Ατρόμητος 1, Αστέρας 0). Πάντως, για την τελική βαθμολογία πολλά θα κριθούν στο φινάλε με τον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης να είναι ρυθμιστής για τους βαθμούς με τους οποίους θα μπουν οι ομάδες.

Στα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής, για τα δρώμενα στην ουρά ξεχωρίζει η νίκη του Απόλλωνα στη Ριζούπολη επί του Εργοτέλη με 1-0 και μάλιστα στις καθυστερήσεις, με γκολ του Δεληζήση, όπως και η σπουδαία επιτυχία του Πλατανιά επί του Παναιτωλικού (1-0) που ισοδυναμεί με μισή παραμονή για τους Κρητικούς. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 επί του πρωταθλητή Ολυμπιακού που συνέχισε τις κακές εμφανίσεις.

Αλλα αποτελέσματα: Καλλονή - Πανθρακικός 2-0, Αστέρας Τρίπολης - Αρης 2-2, Βέροια - Πανιώνιος 2-1, ΟΦΗ - Ξάνθη 3-2, ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 2-0, Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 3-1.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 83, ΠΑΟΚ 69, Παναθηναϊκός 66, Ατρόμητος 63, Αστέρας Τρίπολης 58, ΟΦΗ 44, Εργοτέλης 41, Πανθρακικός 41, ΠΑΣ Γιάννινα 40, Παναιτωλικός 39, Λεβαδειακός 39, Καλλονή 39, Πανιώνιος 38, Πλατανιάς 37, Απόλλων Σμ. 36, Ξάνθη 35, Βέροια 25, Αρης 21.

FOOTBALL LEAGUE: Πρεμιέρα πλέι οφ

Με το ντέρμπι κορυφής των δυο ομάδων που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους τους και προπορεύονται και στην ειδική βαθμολογία (έχοντας από 6 βαθμούς) ανοίγει σήμερα η αυλαία των πλέι οφ στη Football League, με την Κέρκυρα να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Βόλου (18.00 ΟΤΕ TV). Τα υπόλοιπα παιχνίδια θα γίνουν αύριο Τετάρτη.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Η ΑΕΛ κατέκτησε το Κύπελλο της Γ΄ Εθνικής, καθώς κέρδισε με 2-1 τον Πανελευσινιακό στον τελικό της Λιβαδειάς. Για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος η πρωτοπόρος του 6ου ομίλου ΑΕΚ νίκησε δύσκολα στην Κρήτη τον ΠΑΟ Κρουσώνα με 2-1.

ΠΟΛΟ
Το Len Trophy γυναικών κατέκτησε ο Ολυμπιακός

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού επέστρεψαν στην Ελλάδα παρέα με το τρόπαιο του Len Trophy

Eurokinissi

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού επέστρεψαν στην Ελλάδα παρέα με το τρόπαιο του Len Trophy
Με ένα... παλικαρίσιο γκολ της Αυστραλέζας Νοξ (έχοντας δυο αντίπαλες πάνω της), 23'' πριν το φινάλε, ο Ολυμπιακός, στο τελικό του φετινού Len Trophy γυναικών, επικράτησε της οικοδέσποινας του φάιναλ φορ Φιρένζε με 10-9, κατακτώντας το τρόπαιο. Αυτός είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, ενώ το συγκεκριμένο τρόπαιο έρχεται στην Ελλάδα για τρίτη φορά, μετά τις ανάλογες επιτυχίες της Βουλιαγμένης (2003) και του Εθνικού (2010). Μάλιστα, στην ίδια πόλη, ο Ολυμπιακός πριν έξι χρόνια είχε φθάσει πάλι σε αντίστοιχο τελικό, χάνοντας όμως το Κύπελλο από τη Ρόμα.

Ο φετινός τελικός ήταν αμφίρροπος, με εναλλαγές στο σκορ και μεγάλη ένταση στις προσπάθειες των παικτριών. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως η διεθνής περιφερειακή της ελληνικής ομάδας, Αλκηστη Αβραμίδου, αγωνίστηκε στο παιχνίδι με δυο σπασμένα δάκτυλα από την αρχή του αγώνα, το οποίο διαπιστώθηκε μετά το τέλος του, όταν και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Φλωρεντίας. Πάντως, ο Ολυμπιακός που κατάφερε να προηγηθεί 2 φόρες με διαφορά δυο γκολ (5-3, 9-7) στον αγώνα, έχει παράπονα από τη διαιτησία. Υπενθυμίζεται ότι οι «ερυθρόλευκες» στον ημιτελικό είχαν σημειώσει άλλη μια σπουδαία επιτυχία, επικρατώντας της ισχυρής Κίρισι με 8-5, ενώ η Φιρένζε είχε επιβληθεί της επίσης ρωσικής Χάντι Μανσίσκ με 15-10.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-4, 1-2, 4-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ελ. Πλευρίτου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 4, Αβραμίδου, Καλογεράκου, Μαργ. Πλευρίτου 2, Νιαρχάκου, Μπούικα 2, Βασιλακοπούλου, Νοξ 2, Σταματοπούλου.

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: Λάβι, Μότα 2, Φερίνι, Κολαιότσο, Σετόντσε, Λάπι, Μπαρτολίνι 4, Μάσι, Ρεπέτο 1, Ολίμπι, Τζιάκι 1ι, Κρέγκ 1.

ΒΟΛΕΪ
Η ώρα των πλέι οφ

Την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που του δίνει το πλεονέκτημα έδρας μέχρι τον τελικό των πλέι οφ κατέκτησε στο φινάλε της Α1 ανδρών ο Ολυμπιακός που επικράτησε του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3 - 2 στο ντέρμπι κορυφής της τελευταίας 22ης αγωνιστικής. Ετσι, παρά την επικράτηση επί της Λαμίας με 3-0, η Κηφισιά έμεινε στη 2η θέση αφήνοντας στην 3η τους Εβρίτες και στο τέταρτο σκαλοπάτι τον Φοίνικα Σύρου που επικράτησε εύκολα εκτός έδρας επί της Νίκης Αιγινίου (3-0). Αυτοί οι τέσσερις θα αγωνιστούν στα πλέι οφ για τον τίτλο του πρωταθλητή με τα παιχνίδια της Α' φάσης (ημιτελικά) να είναι Ολυμπιακός - Φοίνικας Σύρου, και Κηφισιά - Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Οι αγώνες αναμένεται να αρχίσουν στις 10 Απρίλη και η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις 3 νίκες. Το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση 4ου παιχνιδιού ανήκει στην ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στη βαθμολογία.

Για την έξοδο, σε ευρωπαϊκή διοργάνωση θα παλέψουν στα πλέι οφ των θέσεων 5-8 οι ομάδες που κατέλαβαν η ΑΕΚ (νίκησε εκτός την Παναχαϊκή με 3-0) ο ΠΑΟΚ (επικράτησε του Παμβοχαϊκού με 3-2), η Λαμία και ο Παμβοχαϊκός.

Κατά τα άλλα, στην ουρά κερδισμένος ήταν ο Παμβοχαϊκός. Ο ένας βαθμός που πήρε κόντρα στον ΠΑΟΚ (εξαιτίας των δύο κερδισμένων σετ) στάθηκε ικανός να του δώσει την 8η θέση και απέφυγε τα πλέι άουτ. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός, παρά τη νίκη του με 3-0 επί του Αρη, υστέρησε στην ισοβαθμία με την ομάδα του Βραχατίου και θα μετέχει στη συγκεκριμένη διαδικασία, παρασύροντας μαζί του σε αυτή και τον Αρη, ενώ την τετράδα για τη μάχη της παραμονής συμπληρώνουν Παναχαϊκή και Νίκη Αιγινίου. Οι δύο τελευταίοι του μίνι πρωταθλήματος των έξι αγωνιστικών (όπου ισχύει βαθμολογία) θα υποβιβαστούν στην Α2.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΕ
Ολοκληρώθηκαν τα προημιτελικά

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Απρίλη η φάση των ημιτελικών του εργατικού πρωταθλήματος του ΠΑΜΕ. Τα αποτελέσματα από τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν είναι τα εξής: ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ΕΞΑΝΤΑΣ - ΣΕΤΗΠ: 5 - 4, Μετανάστες εργαζόμενοι Αφγανιστάν - Συνδικάτο Μετάλλου Παράρτημα Αθήνας: 13 - 7, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (θ. κοινότητα) - ΕΠΑΣ Αθηνών: 3 - 11, ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αιγάλεω Ηλεκτρολόγοι Αυτοκινήτων β' έτος - ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αιγάλεω Ηλεκτρολόγοι Εγκαταστάσεων 2: 7 - 6. Η κλήρωση για τους αγώνες των ημιτελικών θα γίνει σήμερα στις 7 μ.μ., στα γραφεία του ΠΑΜΕ.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Τα δυο πρώτα εισιτήρια για τους ημιτελικούς του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ σφραγίζονται σήμερα σε Γερμανία και Αγγλία, όπου θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί των δυο ίσως πιο ξεκάθαρων για το αποτέλεσμα παιχνιδιών της προημιτελικής φάσης. Η Ντόρτμουντ θα φιλοξενήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης (ΝS1), με τους δεύτερους να έχουν... προίκα τη νίκη με 3-0 στον πρώτο αγώνα που τους φέρνει με το ενάμιση πόδι στην τετράδα. Σοβαρό προβάδισμα στα προγνωστικά έχει και η Παρί Σεν Ζερμέν (NS2), που θα αγωνιστεί στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι, η οποία καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 3-1 του πρώτου παιχνιδιού.

Συνάντηση Ν. Σοφιανού με σωματεία μπάσκετ της ΕΣΚΑ

Συνάντηση - συζήτηση με αθλητές και σωματεία μέλη της Ενωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ) θα έχει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (και) τα σωματεία του μπάσκετ, αλλά και τις θέσεις του Κόμματος για το ζήτημα του Αθλητισμού.

Η συνάντηση - συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Απρίλη, στις 17.30, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Γκράβας (Ταϋγέτου 60).

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Ρευστό σκηνικό

Οι ήττες του ΠΑΟΚ εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό με 82-71, αλλά και της Κηφισιάς στην Πάτρα από τον Απόλλωνα με 75-67, δεν επέφεραν κάποιες αλλαγές στη μάχη για την τέταρτη θέση της βαθμολογίας, κρατώντας ρευστό το σκηνικό μεταξύ των δυο βασικών διεκδικητών μέχρι τέλους. Αντίθετα, και μαθηματικά τρίτος θεωρείται πλέον ο Πανιώνιος, μετά τη νίκη του επί του Ρεθύμνου στην Κρήτη με 67-64 και την ήττα του Δικεφάλου του Βορά. Ρευστά παραμένουν τα πράγματα και στην ουρά, με τρεις ομάδες να καίγονται για την παραμονή. Κερδισμένος της παρέας αυτή την αγωνιστική ήταν ο Πανελευσινιακός, που νίκησε τα Τρίκαλα με 94-77, παίρνοντας σημαντική ανάσα. Αντίθετα, σε πιο δύσκολη θέση παραμένουν Ικαρος Χαλκίδας που υπέστη την ήττα από τον Αρη με 88-77 και ο Ηλυσιακός που έχασε από τον Κολοσσό Ρόδου με 72-60, με τους Ροδίτες να εξασφαλίζουν την παραμονή. Τέλος, ο Ολυμπιακός, φορτσάροντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, νίκησε τον ΚΑΟΔ με 83-71.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 47, Ολυμπιακός 44, Πανιώνιος 41, ΠΑΟΚ 38, Κηφισιά 37, Αρης 35, Απόλλων Π. 35, ΚΑΟΔ 35, Ρέθυμνο 33, Τρίκαλα 33, Κολοσσός Ρ. 33, Πανελευσινιακός 31, Ηλυσιακός 30, Ικαρος 30.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ