Τρίτη 8 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Η ώρα των πλέι οφ

Την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που του δίνει το πλεονέκτημα έδρας μέχρι τον τελικό των πλέι οφ κατέκτησε στο φινάλε της Α1 ανδρών ο Ολυμπιακός που επικράτησε του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3 - 2 στο ντέρμπι κορυφής της τελευταίας 22ης αγωνιστικής. Ετσι, παρά την επικράτηση επί της Λαμίας με 3-0, η Κηφισιά έμεινε στη 2η θέση αφήνοντας στην 3η τους Εβρίτες και στο τέταρτο σκαλοπάτι τον Φοίνικα Σύρου που επικράτησε εύκολα εκτός έδρας επί της Νίκης Αιγινίου (3-0). Αυτοί οι τέσσερις θα αγωνιστούν στα πλέι οφ για τον τίτλο του πρωταθλητή με τα παιχνίδια της Α' φάσης (ημιτελικά) να είναι Ολυμπιακός - Φοίνικας Σύρου, και Κηφισιά - Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Οι αγώνες αναμένεται να αρχίσουν στις 10 Απρίλη και η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις 3 νίκες. Το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση 4ου παιχνιδιού ανήκει στην ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στη βαθμολογία.

Για την έξοδο, σε ευρωπαϊκή διοργάνωση θα παλέψουν στα πλέι οφ των θέσεων 5-8 οι ομάδες που κατέλαβαν η ΑΕΚ (νίκησε εκτός την Παναχαϊκή με 3-0) ο ΠΑΟΚ (επικράτησε του Παμβοχαϊκού με 3-2), η Λαμία και ο Παμβοχαϊκός.

Κατά τα άλλα, στην ουρά κερδισμένος ήταν ο Παμβοχαϊκός. Ο ένας βαθμός που πήρε κόντρα στον ΠΑΟΚ (εξαιτίας των δύο κερδισμένων σετ) στάθηκε ικανός να του δώσει την 8η θέση και απέφυγε τα πλέι άουτ. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός, παρά τη νίκη του με 3-0 επί του Αρη, υστέρησε στην ισοβαθμία με την ομάδα του Βραχατίου και θα μετέχει στη συγκεκριμένη διαδικασία, παρασύροντας μαζί του σε αυτή και τον Αρη, ενώ την τετράδα για τη μάχη της παραμονής συμπληρώνουν Παναχαϊκή και Νίκη Αιγινίου. Οι δύο τελευταίοι του μίνι πρωταθλήματος των έξι αγωνιστικών (όπου ισχύει βαθμολογία) θα υποβιβαστούν στην Α2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ