ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Απρίλη 2014
Σελ. /24
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Στήριξαν και στηρίζουν το δρόμο που έφερε το λαό σε δραματική κατάσταση

Ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έκανε την ακόλουθη δήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος του Γ. Σγουρού και την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ρ. Δούρου:

«Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Αττικής δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από τους συνδυασμούς του νέου δικομματισμού όπως και αν εμφανίζονται. Δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν από τις κοκορομαχίες των υποψηφίων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθούν με ψευτοκαβγάδες να κρύψουν τη συμφωνία τους με τη στρατηγική της ΕΕ που και μέσα από την Περιφέρεια εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μονοπωλίων.

Ο κ. Σγουρός εμφανίζεται ως υπερκομματικός και ανεξάρτητος, αλλά όλοι γνωρίζουν πως υπηρέτησε πιστά την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ. και της σημερινής, εφαρμόζοντας κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται το πρόγραμμά του. Το ίδιο και ο κ. Κουμουτσάκος.

Η κ. Δούρου μέσα από πομπώδης εκφράσεις και κούφιες αντιπαραθέσεις επιχειρεί να κρύψει τη συμφωνία του κόμματός της με τη στρατηγική της ΕΕ και τη συναίνεσή του στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης, την ανταποδοτικότητα, την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα.

Οι λαϊκές οικογένειες της Αττικής δεν πρέπει να ξεχνούν πως αυτοί οι συνδυασμοί και τα κόμματα που τους στηρίζουν όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν την πολιτική της ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που μας έφερε σε αυτήν τη δραματική κατάσταση. Το ίδιο κάνουν και τώρα.

Γι' αυτό, δύναμη και ελπίδα είναι η στήριξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και του ΚΚΕ. Ισχυρή "Λαϊκή Συσπείρωση" στην περιφέρεια Αττικής σημαίνει μάχη ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης, με κινητοποίηση του λαού και απειθαρχία στην ΕΕ.

Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να σταματήσουμε την αντιλαϊκή επίθεση, να περάσουμε στη διεκδίκηση, την επίθεση για βελτιώσεις, τη συνολική ανατροπή».

ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Να απορρίψει ο λαός τους μεσάζοντες μονοπωλιακών συμφερόντων

Η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά, με αφορμή τις παρουσιάσεις των ψηφοδελτίων Μιχαλολιάκου και Μώραλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το συμπέρασμα που βγαίνει από τις παρουσιάσεις των ψηφοδελτίων των κυρίων Μιχαλολιάκου και Μώραλη είναι ότι και οι δύο είναι μεσάζοντες μονοπωλιακών συμφερόντων. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από τη σύνθεση των ψηφοδελτίων των δύο συνδυασμών, που στην πλειοψηφία τους είναι επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και πολιτικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δοκιμασμένοι όλοι στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Υποστηρίζουν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και της ΕΕ, που η πείρα μας λέει ότι συνοδεύεται από ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων, ανεργία, λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, από τη μια, και χρηματοδότηση και ισχυρές φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, από την άλλη. Ταυτίζονται σε αυτήν τη γραμμή και τσακώνονται για το ποια συμφέροντα θα αποκτήσουν καλύτερες θέσεις στη μοιρασιά της πίτας του λιμανιού.

Ο κόσμος του μόχθου και της βιοπάλης να βγάλει τα συμπεράσματά του και να ψηφίσει με βάση τα πραγματικά του συμφέροντα. Η ελπίδα των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού βρίσκεται στα δικά του χέρια. Βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης του, στη διεκδίκηση μιας προοπτικής που να βάζει σε προτεραιότητα τις δικές του ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου. Βρίσκεται στη σύγκρουση με τις πολιτικές της ΕΕ.

Να απορρίψει τους εκλεκτούς των εφοπλιστών και των βιομηχάνων και να δυναμώσει τη δική του δύναμη. Γι' αυτό, ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και ισχυρή "Λαϊκή Συσπείρωση" σε περιφέρεια Αττικής και δήμο Πειραιά».

Απομονώστε τους φασίστες κι όσους τους κάνουν πλάτες

Πρόκληση για το γιαννιώτικο λαό αποτελεί η χτεσινή «επίσκεψη» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων 10 ατόμων της Χρυσής Αυγής, υποψήφιων στις περιφερειακές εκλογές. Οι συγκεκριμένοι μπήκαν στο νοσοκομείο λειτουργώντας ως τάγμα εφόδου, ζητώντας, μάλιστα, τα στοιχεία όσων αντέδρασαν στην παρουσία τους και δεν ανέχτηκαν να περιοδεύουν μέσα στο νοσοκομείο φασιστικά-εγκληματικά στοιχεία με το μανδύα των υποψήφιων για τις περιφερειακές εκλογές

Με ανακοίνωσή τους, οι υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι από το χώρο της υγείας-πρόνοιας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιωαννίνων, χαιρετίζουν τους εργαζόμενους υγειονομικούς, συνοδούς και φοιτητές που αντέδρασαν στην παρουσία της φασιστικής-εγκληματικής οργάνωσης, που κατά την περιοδεία τους ζητούσαν να νοσηλεύονται μόνο Ελληνες στο νοσοκομείο.

Ερωτηματικά προκαλεί η απουσία αντίδρασης της διοίκησης του ΠΓΝΙ στην παρουσία της φασιστικής οργάνωσης στο νοσοκομείο. Την ίδια μέρα βέβαια ο διοικητής τους νοσοκομείου Χατζηκώστα αντέδρασε στην παρουσία του ΠΑΜΕ στην ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής, που καλούσε σπουδαστές και καθηγητές στον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς, στην οργάνωση της πάλης για τα δικαιώματά τους, όπως αυτό της πληρωμής της πρακτικής άσκησης στα νοσοκομεία της πόλης και της ιατροφαρμακευτικής τους κάλυψης, τα οποία σήμερα στερούνται στη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης.

Αβάντα στη Χρυσή Αυγή στον Πειραιά

Την απαράδεκτη απόφαση του δημάρχου Πειραιά, κ. Μιχαλολιάκου, να καλέσει τη φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή στη συνεδρίαση της διακομματικής-διαπαραταξιακής επιτροπής στο Δήμο Πειραιά για την κατανομή θέσεων προβολής σε συνδυασμούς και κόμματα, ενόψει των επερχόμενων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών, κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ. Πρότειναν τον αποκλεισμό της από τη συνεδρίαση. Με ευθύνη της διοίκησης του Δήμου η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή, επικαλούμενη τη νομιμότητα. Με το ίδιο σκεπτικό απορρίφθηκε και η πρόταση να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στην εγκληματική οργάνωση.

ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΠΟΝΤΕΣ

Ανακύκλωση ανέργων

«Να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας που έχει φτάσει σε τραγικά επίπεδα. Θα το πετύχουμε με συγκεκριμένες δράσεις, πλήρως κοστολογημένες και με εξασφαλισμένους πόρους». Αυτή θα είναι, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής και εκ νέου υποψήφιο για το χρίσμα, Γ. Σγουρό, η πρώτη προτεραιότητά του αν εκλεγεί ξανά. Και αυτό το λέει ο περιφερειάρχης που επί των ημερών του πέρασαν οι δίμηνες και πεντάμηνες συμβάσεις, η εφαρμογή των προγραμμάτων «ενεργητικής απασχόλησης», δηλαδή ανακύκλωσης των ανέργων, ιδιωτικοποιήθηκε σειρά υπηρεσιών, καταργήθηκε η κυριακάτικη αργία σε Ανατολική και μέρος της Δυτικής Αττικής. Μια πολιτική που εφάρμοσε και η κυβέρνηση και την προώθησε μέχρι κεραίας ο Γ. Σγουρός, έχοντας τη στήριξη και της παράταξης της ΝΔ στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και άλλων «καλοθελητών».

***

Περί αλληλεγγύης...

Σε συνέντευξή του ο Γ. Κουμουτσάκος, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της ΝΔ, λέει: «Χρειάζονται προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης και μέριμνας για τους άνεργους. Για τους άστεγους αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων, διαμόρφωση τιμολογιακής πολιτικής για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, στέγαση οργανώσεων εθελοντικής προσφοράς σε ένα Πολυχώρο Αλληλεγγύης, αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους άπορους».

Ο υποψήφιος της ΝΔ εμφανίζεται να έχει έρθει από το πουθενά. Πρόγραμμα για στέγη στους αστέγους εξάγγειλε και η κυβέρνηση και ο Δήμαρχος Αθήνας (τέτοια προγράμματα στεγάζουν αστέγους για 20 μέρες). Το κόμμα του Γ. Κουμουτσάκου όχι μόνο δεν έχει πάρει μέτρα στην κατεύθυνση που περιγράφει αλλά επανειλημμένα έχει αρνηθεί να απαλλάξει εργαζόμενους από το εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έχει αρνηθεί να πάρει μέτρα προστασίας των ανέργων. Σε τελική ανάλυση, λες και δεν είναι ο ίδιος θιασώτης του καπιταλιστικού συστήματος και της πολιτικής της ΕΕ που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την ανέχεια.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η εκδήλωση για την ανάπλαση κέντρου και συνοικιών της Αθήνας

Σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ. η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την ανάπλαση του κέντρου και των συνοικιών της Αθήνας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52). Θα μιλήσουν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Παρουσιάσεις ψηφοδελτίων

Σήμερα, Τετάρτη:

  • Στο Φάληρο: Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ». Θα μιλήσουν ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής και ο Ν. Παπαγεωργίου, υποψήφιος δήμαρχος Π. Φαλήρου.

Την Παρασκευή 2/5:

  • Στην Αίγινα: Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Π. Ανδρεόπουλος στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας. Θα μιλήσουν ο Γ. Κοττάκης, υποψήφιος δήμαρχος Αίγινας και ο Κ. Τζατζάνης υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης νήσων.
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Παρουσίαση ψηφοδελτίου «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Κάλεσμα στήριξης των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες, ώστε να δυναμώσει η λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις και στο βάρβαρο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που οδηγεί το λαό από συμφορά σε συμφορά, εξέπεμψε η εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κορυδαλλού για την παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Κεντρικοί ομιλητές ήταν η Κάτια Κρόκου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Πειραιά και η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, υποψήφια Δήμαρχος Κορυδαλλού. Παραβρέθηκε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφια ευρωβουλευτής.

Οι ομιλήτριες απηύθυναν και κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη φετινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση: «Η απεργία της 1ης Μάη να βρει τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της μάχης», τόνισε η Κ. Κρόκου. Δεσμεύτηκαν δε ότι και την επομένη των εκλογών όσοι συνθέτουν τα ψηφοδέλτια, «σα μια γροθιά», θα συνεχίσουν να παλεύουν για τα λαϊκά συμφέροντα. «Θα αποτελέσουμε την πιο ισχυρή εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση παντού, είτε από θέσεις διοίκησης είτε όχι», σημείωσε η Ε. Παπουτσιδάκη.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν με σύντομες ομιλίες οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Νικητάκης, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Κορυδαλλού και η Θεοδώρα Αμπελακιώτη, μέλος του ΔΣ του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Κορυδαλλού.

Για τους ετεροδημότες

Το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να μη χαθεί ούτε μία ψήφος που προορίζεται για το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες από σήμερα κιόλας:

  • Να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν.
  • Εγκαιρα να εξασφαλίσουν τα εισιτήρια όσοι ψηφίζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
  • Για κάθε πληροφορία και βοήθεια μπορούν να επικοινωνούν με το εκλογικό κέντρο του Κόμματος στην Αθήνα, στα γραφεία της ΚΟ Αττικής (Βερανζέρου και Κοτοπούλη 11).
  • Οι Επιτροπές Ετεροδημοτών λειτουργούν καθημερινά από τις 9.00 έως τις 21.00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.33.01.106, 210.33.02.411, 210.52.49.111.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ