ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Μάη 2014
Σελ. /24
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τσακίζει το λαό η πολιτική της ΕΕ

Σε μαζική καταδίκη της πολιτικής που τσακίζει το λαό, με υπερψήφιση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ στους Δήμους, τις Περιφέρειας και τις ευρωεκλογές, κάλεσαν από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωση στη Νεάπολη, ο Μιχάλης Μιχαήλ υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Μπάμπης Βέλλης, υποψήφιος Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών.

Ο Μπάμπης Βέλλης αναφέρθηκε στην τακτική των άλλων παρατάξεων, φιλοκυβερνητικών αλλά και όσων παρουσιάζονται ως δήθεν αντιπολίτευση, που προσπαθούν να κρύψουν ποιες πολιτικές οδήγησαν στη σημερινή εξαθλίωση τη λαϊκή οικογένεια. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να κρύψουν το ρόλο της τοπικής διοίκησης στην εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών. Αναφερόμενος ειδικά στη διοίκηση του Σ. Δανιηλίδη, σημείωσε ότι πρωτοστάτησε στη διάλυση της σταθερής και μόνιμης εργασίας, επιβάλλοντας τις ευέλικτες σχέσεις απασχόλησης και τις άθλιες ολιγόμηνες συμβάσεις, υπερασπίστηκε τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων, δέχτηκε τη μείωση των κρατικών πόρων και την ίδια στιγμή πρωτοστάτησε στο να μπορούν οι δήμοι να επιβάλλουν δικούς τους αυτοτελείς φόρους στα λαϊκά νοικοκυριά και έχει επιβάλλει τα υψηλότερα ανταποδοτικά τέλη από όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες, καθώς και τον υψηλότερο συντελεστή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας στα λαϊκά νοικοκυριά του Δήμου.

Ο Μιχάλης Μιχαήλ τόνισε ότι η πολιτική της ΕΕ εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και τσακίζει το λαό μας και τα δικαιώματά του, υποβαθμίζει τη δυνατότητα της χώρας μας να σταθεί στα πόδια της και να θρέψει το λαό της.

«Ολοι μας, και ειδικά όσοι αντιπαλεύουν αυτήν την πολιτική, πρέπει να καταδείξουμε στο λαό ότι η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα απορρέει από την ΕΕ. Δε διαφέρει σε τίποτα αυτό που συμβαίνει στους δήμους, στις περιφέρειες, στην οικονομία της χώρας μας, είναι ενιαία πολιτική της ΕΕ για να φορολογεί τους λαούς, να ξεζουμίζει τον πλούτο τους και να ελέγχει γενικότερα την οικονομία του κάθε τόπου προς όφελος και μόνο των μονοπωλίων και των πολυεθνικών", σημείωσε.

Καυτηριάζοντας τα παραμύθια περί λαϊκής ευημερίας μέσα στην ΕΕ ανέφερε: «Τα χρυσά κουτάλια, που δήθεν θα έτρωγε ο λαός μας, αποκαλύφθηκε ότι είναι τα πλαστικά κουταλάκια με τα πλαστικά πιατάκια στα συσσίτια, που σπρώχνονται ολοένα και περισσότερες λαϊκές οικογένειες.

Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και όταν πάει στην κάλπη να στηρίξει με σθένος τους κομμουνιστές. Θα αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων, των δήμων και των περιφερειών, ακόμη κι αν αυτό έχει επιπτώσεις σε βάρος τους. Δε θα εφαρμόσουν νόμους που τσακίζουν τους εργάτες, περικοπές που τσακίζουν δικαιώματα, που ζητάνε λεφτά από τον καθένα από εμάς για να του προσφέρουν υπηρεσίες».

ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
Με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της ζωής του

Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Επταλόφου του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής και ο Γιάννης Νοτάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Ο Γιάννης Νοτάκης αναφέρθηκε στη στάση και το έργο των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων παρατάξεων στο Δήμο σημειώνοντας ότι συμφώνησαν στον «Καλλικράτη», στην πολιτική της ΕΕ και τις ιδιωτικοποιήσεις στους δήμους. Κόντρα σε όλους αυτούς «η Λαϊκή Συσπείρωση» είναι το ψηφοδέλτιο που εκφράζει με τον πιο αυθεντικό τρόπο τα συμφέροντα των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας και δεν στηρίζεται μόνο από το ΚΚΕ αλλά από εκατοντάδες αγωνιστές που δοκιμάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια με ανιδιοτέλεια στις μάχες που έδιναν οι εργαζόμενοι.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, αναφερόμενος στη σημασία της ψήφου στο ΚΚΕ, σημείωσε: «Οι θέσεις, οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρες. Αποδέσμευση από την ΕΕ και από όλους τους ομογάλακτους οργανισμούς που στήνει γύρω μας το μονοπωλιακό κεφάλαιο.

Αποδέσμευση με επικεφαλής τη μόνη κοινωνική τάξη που μπορεί να την πραγματοποιήσει: Την εργατική τάξη και τους συμμάχους της - τη λαϊκή συμμαχία - που δημιουργεί γύρω της η ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ δεν γελοιοποιεί αυτήν την ριζοσπαστική κίνηση της αποδέσμευσης, ανάγοντάς της σε κάποια αλλαγή νομίσματος. Με κάθε νόμισμα μπορούν τα μονοπώλια να αυξήσουν τα κέρδη τους, να λεηλατήσουν χώρες και λαούς και να εκμεταλλευτούν την εργατική δύναμη των πολλών.

(...) Οι κοινωνικοί συσχετισμοί, οι πολιτικοί συσχετισμοί που απορρέουν από αυτούς, μόνοι αυτοί μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Για τούτο το ΚΚΕ λέει αποδέσμευση με λαϊκή εξουσία.

Για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της ζωής του. Για να φτιάξει τα δικά του μνημόνια, αυτά που θα τοποθετούν υπέρτατο στόχο και κριτήριο την κάλυψη, την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Για να ξεχαστούν οι εφιάλτες της ανταγωνιστικότητας και το ανθρωποφάγο κυνήγι του κέρδους που είναι η απόλυτη θρησκεία του σημερινού μας καπιταλιστικού δρόμου.

Ετσι ώστε, να ανταμείβεται ο κόπος, η εργασία. Ετσι ώστε, η ζωή να μην είναι φόβος, αβεβαιότητα, απειλή. Ετσι ώστε, ο πόλεμος να ξεχαστεί, ο φασισμός να εξαλειφθεί και επιτέλους να αλλάξει ριζικά η σελίδα της Ιστορίας. Να αλλάξει η ίδια η Ιστορία.

Αυτή είναι η βαθιά ουσία της συστράτευσης με το ΚΚΕ, αυτή είναι η βαθιά σημασία της ψήφου στο ΚΚΕ.

Ας το τολμήσουμε και τολμηρά να ζητήσουμε και από άλλους γύρω μας να το τολμήσουν».

ΛΑΡΙΣΑ
Συρρίκνωση της Ειδικής Αγωγής επιβάλλει η ΕΕ

Περιοδεία στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στη Γιάννουλη, πραγματοποίησε ο Γιώργος Λαμπρούλης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας. Η περιοδεία δεν πραγματοποιήθηκε μόνο στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα αλλά και με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή, που επίκειται μετά της εκλογές και το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στον προηγούμενο νόμο, για να ενισχύσει, παραπέρα, την εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ για ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των δομών Ειδικής Αγωγής, ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, φόρτωμα στην ίδια την οικογένεια του κόστους για τις ανάγκες της εκπαίδευσης και αποκατάστασης του παιδιού με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, διατήρηση και επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο χώρο των εκπαιδευτικών.

Στη συνάντηση που είχε ο Γ. Λαμπρούλης με εργαζόμενους και γονείς, αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ για την ειδική αγωγή (αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένη Πρόνοια και Ειδική Αγωγή, κάθε παιδί με Ειδικές Ανάγκες να έχει το κατάλληλο γι' αυτό σχολείο, να απαγορευτεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, της πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης αλλά και της αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρίες, αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού κ.ά.), καλώντας τους να στηρίξουν στις εκλογές του ευρωψηφοδέλτιο του Κόμματος και τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Νέο προεκλογικό βίντεο της ΚΝΕ

Ενα νέο δίλεπτο προεκλογικό βίντεο της ΚΝΕ κυκλοφορεί με επιτυχία στο διαδίκτυο. Με εύστοχα αποσπάσματα από πρόσφατες ομιλίες και συνεντεύξεις του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, το βίντεο αποδεικνύει τους παράλληλους δρόμους που βαδίζουν εντός του πλαισίου των «δεσμεύσεων» και των στρατηγικών τους κατευθύνσεων της ΕΕ.

Δείτε το βίντεο στη διεύθυνση www.902.gr/node/43488.

Πληροφορίες και πούλμαν για ετεροδημότες

Το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να μη χαθεί ούτε μία ψήφος που προορίζεται για το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες από σήμερα κιόλας:

  • Να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν.
  • Εγκαιρα να εξασφαλίσουν τα εισιτήρια όσοι ψηφίζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
  • Για κάθε πληροφορία και βοήθεια, μπορούν να επικοινωνούν με το εκλογικό κέντρο του Κόμματος στην Αθήνα, στα γραφεία της ΚΟ Αττικής (Βερανζέρου και Κοτοπούλη 11).
  • Οι Επιτροπές Ετεροδημοτών λειτουργούν καθημερινά από τις 9.00 έως τις 21.00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.3301.106, 210.3302.411, 210.5249.111.

Για την εξυπηρέτηση της μετακίνησης των ψηφοφόρων του Κόμματος θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια πούλμαν για τις παρακάτω περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας:

-- Αγρίνιο - Αρτα - Γιάννενα

-- Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

-- Βόνιτσα - Πρέβεζα - Λευκάδα

-- Λάρισα - Θεσσαλονίκη

-- Καρδίτσα - Τρίκαλα

-- Καλαμάτα

-- Πάτρα - Πύργος

Τα πούλμαν θα αναχωρήσουν Σάββατο (17 και 24/5) και θα επιστρέψουν Δευτέρα (19 και 26/5).

Για άμεση εξυπηρέτηση, καθώς και για επιπλέον πληροφορίες, καλέστε στα παραπάνω τηλέφωνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ