Τετάρτη 14 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τσακίζει το λαό η πολιτική της ΕΕ

Σε μαζική καταδίκη της πολιτικής που τσακίζει το λαό, με υπερψήφιση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ στους Δήμους, τις Περιφέρειας και τις ευρωεκλογές, κάλεσαν από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωση στη Νεάπολη, ο Μιχάλης Μιχαήλ υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Μπάμπης Βέλλης, υποψήφιος Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών.

Ο Μπάμπης Βέλλης αναφέρθηκε στην τακτική των άλλων παρατάξεων, φιλοκυβερνητικών αλλά και όσων παρουσιάζονται ως δήθεν αντιπολίτευση, που προσπαθούν να κρύψουν ποιες πολιτικές οδήγησαν στη σημερινή εξαθλίωση τη λαϊκή οικογένεια. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να κρύψουν το ρόλο της τοπικής διοίκησης στην εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών. Αναφερόμενος ειδικά στη διοίκηση του Σ. Δανιηλίδη, σημείωσε ότι πρωτοστάτησε στη διάλυση της σταθερής και μόνιμης εργασίας, επιβάλλοντας τις ευέλικτες σχέσεις απασχόλησης και τις άθλιες ολιγόμηνες συμβάσεις, υπερασπίστηκε τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων, δέχτηκε τη μείωση των κρατικών πόρων και την ίδια στιγμή πρωτοστάτησε στο να μπορούν οι δήμοι να επιβάλλουν δικούς τους αυτοτελείς φόρους στα λαϊκά νοικοκυριά και έχει επιβάλλει τα υψηλότερα ανταποδοτικά τέλη από όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες, καθώς και τον υψηλότερο συντελεστή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας στα λαϊκά νοικοκυριά του Δήμου.

Ο Μιχάλης Μιχαήλ τόνισε ότι η πολιτική της ΕΕ εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και τσακίζει το λαό μας και τα δικαιώματά του, υποβαθμίζει τη δυνατότητα της χώρας μας να σταθεί στα πόδια της και να θρέψει το λαό της.

«Ολοι μας, και ειδικά όσοι αντιπαλεύουν αυτήν την πολιτική, πρέπει να καταδείξουμε στο λαό ότι η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα απορρέει από την ΕΕ. Δε διαφέρει σε τίποτα αυτό που συμβαίνει στους δήμους, στις περιφέρειες, στην οικονομία της χώρας μας, είναι ενιαία πολιτική της ΕΕ για να φορολογεί τους λαούς, να ξεζουμίζει τον πλούτο τους και να ελέγχει γενικότερα την οικονομία του κάθε τόπου προς όφελος και μόνο των μονοπωλίων και των πολυεθνικών", σημείωσε.

Καυτηριάζοντας τα παραμύθια περί λαϊκής ευημερίας μέσα στην ΕΕ ανέφερε: «Τα χρυσά κουτάλια, που δήθεν θα έτρωγε ο λαός μας, αποκαλύφθηκε ότι είναι τα πλαστικά κουταλάκια με τα πλαστικά πιατάκια στα συσσίτια, που σπρώχνονται ολοένα και περισσότερες λαϊκές οικογένειες.

Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και όταν πάει στην κάλπη να στηρίξει με σθένος τους κομμουνιστές. Θα αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων, των δήμων και των περιφερειών, ακόμη κι αν αυτό έχει επιπτώσεις σε βάρος τους. Δε θα εφαρμόσουν νόμους που τσακίζουν τους εργάτες, περικοπές που τσακίζουν δικαιώματα, που ζητάνε λεφτά από τον καθένα από εμάς για να του προσφέρουν υπηρεσίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ