ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Ιούλη 2014
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Συγκέντρωση την Τρίτη στην Ομόνοια

Καλούν τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις κλιμάκωσης, με αιχμή την «αξιολόγηση» και τις άλλες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις

Από την κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τετάρτη

Motion Team

Από την κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τετάρτη
Κάλεσμα στα πρωτοβάθμια σωματεία «να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να προχωρήσουν σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες ανεξάρτητα από την ΑΔΕΔΥ», απευθύνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, προτείνουν τη Δευτέρα 14/7 να γίνουν παντού συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις για τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, ενάντια στην «αξιολόγηση» και τις απολύσεις, όσο και ενάντια στο νέο νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, στις δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει στο γύψο τους λαϊκούς αγώνες.

Την Τρίτη 15/7, καταληκτική ημερομηνία από την πλευρά της κυβέρνησης για τη συμπλήρωση των εντύπων «αξιολόγησης», το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Για την ίδια μέρα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας αποφάσισε 24ωρη απεργία.

Χτες το μεσημέρι, στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή (Μπαλασόπουλος - πρώην ΠΑΣΚΕ από το χώρο των ΟΤΑ) καταψήφισαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η οποία, πέρα από τις παραπάνω δράσεις, προέβλεπε και την κήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Τρίτη 15/7, με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών.

Οι παρατάξεις αυτές ανέλαβαν να «ξελασπώσουν» την κυβέρνηση, σε μια κρίσιμη φάση, όπου θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η συλλογή των εντύπων «αξιολόγησης» από τα σωματεία, να δοθεί η δυνατότητα στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων μαζικά και αποφασιστικά να απειθαρχήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από το 80% των δημοσίων υπαλλήλων στα υπουργεία και στα νοσοκομεία έχουν καταθέσει τα έντυπα «αξιολόγησης» στα σωματεία και δεν δέχονται να τα συμπληρώσουν και να τα παραδώσουν στις αντίστοιχες υπηρεσίες, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχουν αγωνιστικές διαθέσεις.

«Στην κυριολεξία, στην πιο κρίσιμη φάση αυτές οι συνδικαλιστικές δυνάμεις τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια των Δημοσίων Υπαλλήλων», σημειώνει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους «να βγάλουν συμπεράσματα γι' αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες».

ΠΑΤΡΑ - ΚΥΛΛΗΝΗ - ΡΙΟ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Συνθήκες γαλέρας καταγγέλλουν οι ναυτεργάτες

Τις άθλιες συνθήκες, κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι ναυτεργάτες στα λιμάνια Πάτρας, Κυλλήνης, Ρίου και Ηγουμενίτσας, καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, μετά τις περιοδείες που πραγματοποίησαν κλιμάκια στελεχών τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση των σωματείων αναφέρει:

«Εφοπλιστές - κυβέρνηση - υπουργείο Ναυτιλίας, συνεχίζουν την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, καταπατούν ΣΣΕ, οργιάζει η "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία, οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές μηνών, συνεχείς βλάβες των πλοίων, εντατικοποίηση της εργασίας από τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις και τα δρομολόγια με κίνδυνο την ασφάλεια ναυτεργατών - επιβαινόντων.

Αυτές οι συνθήκες καταγράφηκαν από περιοδεία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΠΕΜΕΝ και του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», στα λιμάνια Πάτρας, Κυλλήνης, Ρίου, Ηγουμενίτσας, που επικρατούν και γενικότερα. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο "BRIDGE", που εκτελεί δρομολόγια Ηγουμενίτσα - Μπάρι (Ιταλία). Στα 51 μέλη του πληρώματος (8 Ελληνες, 8 από Μαυροβούνιο, 12 από Αίγυπτο, 5 από Ρουμανία, 7 από Ινδία, 3 από Σρι - Λάνκα, 4 από Αλβανία, 1 από Πακιστάν, 1 από Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 1 από Σερβία, 1 από Μαρόκο), σε συνθήκες "Βαβέλ", δεν εφαρμόζεται καμία ΣΣΕ, δουλεύουν χωρίς κοινωνικοασφαλιστική προστασία.

Την ίδια ώρα ο ΥΕΝ αρνείται να συναντηθεί με τη συνδικαλιστική οργάνωση των ναυτεργατών και συνεχίζει την επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων τους. Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Καλούν επίσης την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, άμεσα να συνεδριάσει με θέμα την οργάνωση και προετοιμασία απεργιακών κινητοποιήσεων.

Συγκέντρωση στις Σέρρες για την ΕΒΖ

Συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων Ζάχαρης και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, οργανώνουν οι τοπικές Γραμματείες Σερρών του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, την Τρίτη 15 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Την ίδια μέρα, το ΔΣ της ΕΒΖ αναμένεται να αποφασίσει και επίσημα το κλείσιμο των δύο εργοστασίων και τη μεταφορά των τεύτλων για επεξεργασία στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Πλατύ Ημαθίας.

Συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για το θέμα των εργοστασίων της Ζάχαρης, η Τομεακή Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 16 Ιούλη και ώρα 7.30 μ.μ., στην αίθουσα ΚΕΔΗΣ (πρώην ΔΕΠΚΑ), με ομιλία και συζήτηση με εργαζόμενους και αγρότες. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Συσκέψεις - εκδηλώσεις σωματείων
  • Εκδήλωση - γλέντι με θέμα «Οι διακοπές και η ξεκούραση δεν είναι πολυτέλεια... Είναι δικαίωμα!» διοργανώνουν τη Δευτέρα 14 Ιούλη, στις 9 μ.μ. στο θεατράκι της Σκάλας στα Γιάννενα τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Επισιτισμού - Τουρισμού Ιωαννίνων.
  • Το Συνδικάτο Φαρμάκου διοργανώνει έκτακτη σύσκεψη την Τετάρτη 16 Ιούλη, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), με τη συμμετοχή επιχειρησιακών σωματείων - συναδέλφων του κλάδου. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Οι εξελίξεις στον κλάδο. Το πενθήμερο Δευτέρα - Παρασκευή. Η προσπάθεια υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης. Οι νέες εξελίξεις στο Επικουρικό Ταμείο.
  • Το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών Νομού Αττικής καλεί όλα τα ΔΣ των Σωματείων της Αττικής, καθώς και συνδικαλιστές του κλάδου, σε σύσκεψη που θα γίνει την Τετάρτη 16 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του 2ου ορόφου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου 48β) με θέματα: Εξελίξεις με τις συμβάσεις του κλάδου (κλαδικές, επιχειρησιακές) και οργάνωση της πάλης για την υπογραφή τους - Ασφαλιστικό.
Ο

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Τραυματίστηκε χτες το πρωί 40χρονος ναυτικός στο φορτηγό «ΤΖΟΑΝΝΑ VI», Ν.Π. 11457, στο Αλιβέρι. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, για νοσηλεία.

ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ: Η Διοίκηση του Αιγινήτειου έχει σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό τη χορήγηση φαρμάκων στους άπορους ασθενείς, που διαθέτουν βιβλιάριο Πρόνοιας, με το εξοργιστικό επιχείρημα ότι το υπουργείο Υγείας και κυβέρνηση αρνούνται να καλύψουν τις αντίστοιχες δαπάνες στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου! Ετσι, οι άποροι πηγαίνουν στα φαρμακεία άλλων δημόσιων νοσοκομείων, απ' τα οποία και μόνο μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Την απόφαση της εργοδοσίας να καταργήσει ουσιαστικά την παροχή γεύματος στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου «Παλαιοκαστρίτσα» καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας. «Δεν φτάνουν οι μεγάλες μειώσεις των μισθών, το κόψιμο των ρεπό, οι απολύσεις, δεν φτάνει η εντατικοποίηση της εργασίας που επιβαρύνει την υγεία μας πολλές φορές με δραματικές συνέπειες, τώρα θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους ακόμα και από το κόψιμο της παροχής του γεύματος», αναφέρει το σωματείο και απαιτεί να ανακληθεί η απόφαση.

Καταγγελία για το Εργατικό Κέντρο Σερρών

Τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σερρών, που αρνήθηκε να δώσει σε εκπρόσωπο της παράταξης «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» κατάσταση με τις ημερομηνίες διεξαγωγής εκλογών των Σωματείων, καταγγέλλει η Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ.

Οπως αναφέρει, «η "Ταξική Αγωνιστική Ενότητα" έχει εκλεγμένους σε ΔΣ σωματείων, όπως Μέταλλο, οικοδόμους, σωματείο εργαζομένων σε πολυκαταστήματα, που μετέχουν στο Εργατικό Κέντρο Σερρών, καθώς επίσης έχει και εκλεγμένους εκπροσώπους στη συνέλευση του Εργατικού Κέντρου. Εχει κάθε δικαίωμα να ζητά από τη διοίκηση τις λίστες με τις ημερομηνίες αρχαιρεσιών των σωματείων και η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να τις δίνει».

Καταγγέλλει επίσης ότι το Εργατικό Κέντρο «διατηρεί σωματεία - σφραγίδες, που λειτουργούν μόνο για να κάνουν εκλογές. Αρκετά υπηρέτησαν τόσα χρόνια τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, αρκετά προσέφεραν στις εργοδοσίες, αρκετά κατέπνιξαν κάθε εργατική φωνή». Το ΠΑΜΕ τους καταγγέλλει στην εργατική τάξη και την καλεί να τους γυρίσει πλάτη και στις κάλπες των σωματείων.

Καλοκαιρινό γλέντι στο ΚΕΑΤ

Καλοκαιρινό γλέντι διοργανώνουν σήμερα στις 9 μ.μ. στην αυλή του Κέντρου Εκπαίδευσης κι Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ, Θησέως 210 και Σπάρτης - είσοδος από Σπάρτης) το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής. Θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, άφθονο φαγητό και ποτό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ