ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Κόντρα κορυφής στο Φάληρο

Με φόντο την κορυφή κοντράρονται σήμερα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στο Γ.Καραϊσκάκης.

Eurokinissi

Με φόντο την κορυφή κοντράρονται σήμερα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στο Γ.Καραϊσκάκης.
Με το ντέρμπι κορυφής στο Φάληρο μεταξύ του πρωτοπόρου και φιλοξενούμενου ΠΑΟΚ και του δεύτερου της βαθμολογίας και γηπεδούχου Ολυμπιακού (19.30 ΝS1) να αποτελεί κομβικό σημείο για την κατάσταση στο ρετιρέ αλλά και το πλέον ενδιαφέρον παιχνίδι, διεξάγεται σήμερα και αύριο η εξ αναβολής 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε οριστεί για το τριήμερο 25 - 27 Οκτώβρη αλλά δεν έγινε μετά την απόφαση για αναβολή της αγωνιστικής δραστηριότητας από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Ανδριανό, ως φόρο τιμής στη μνήμη του φιλάθλου του Εθνικού που έχασε τη ζωή του μετά από επεισόδια, στην Κρήτη. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο με τρία παιχνίδια.

Στο σημερινό... πρώτο πιάτο του αγωνιστικού προγράμματος τα βλέμματα στρέφονται στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου «ερυθρόλευκοι» και «ασπρόμαυροι», έχοντας διαφορά 2 β., κοντράρονται με στόχο οι μεν πρώτοι να πάρουν κεφάλι στη βαθμολογία (σε περίπτωση νίκης) και οι δεύτεροι αρχικά να παραμείνουν (με ισοπαλία σήμερα) ή και να αυξήσουν τη διαφορά (με νίκη) από τους βασικούς διώκτες τους.

Στον Ολυμπιακό, μετά την επιβλητική εμφάνιση κόντρα στην Κέρκυρα (νίκη 4-0), όπου στην ουσία... ξεχρέωσαν την ήττα και την κακή εμφάνιση με το αντίστοιχο σκορ στη Μαδρίτη από την Ατλέτικο, επιδιώκουν να πάρουν τα ηνία στην κούρσα του πρωταθλήματος αλλάζοντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Στα αγωνιστικά, ο τεχνικός της ομάδας, Μίτσελ, που είδε όσους παίκτες ήρθαν από τον πάγκο και πήραν φανέλα βασικού στην Κέρκυρα να πραγματοποιούν καλή εμφάνιση, φέρεται να συνεχίζει (σε μικρότερο βαθμό τώρα) αυτή τη συνταγή. Ετσι, οι πληροφορίες θέλουν τον Φουστέρ να ξεκινάει βασικός ενώ επανέρχεται (σε σχέση με την Κέρκυρα) ο Μανιάτης.

Εχοντας μετά από αρκετά χρόνια σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τον... αέρα του πρωτοπόρου αλλά και λαβωμένος από τις απουσίες βασικών παικτών, ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει σήμερα στο Φάληρο με υψηλές βλέψεις. Στα συν για τον Αγγελο Αναστασιάδη η παρουσία στην αποστολή των Αθανασιάδη, Τζιόλη, που ξεπέρασαν τα προβλήματά τους, στα μείον όμως οι απουσίες των Τζαβέλλα, Μακ, Μαντούρο και Κατσικά.

Κατά τ' άλλα στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν το ντέρμπι για μια θέση στην πρώτη πεντάδα (οδηγεί στα πλέι οφ) μεταξύ Ατρομήτου και Βέροιας αλλά και η δοκιμασία της τρίτης στη βαθμολογία Καλλονής στην Ξάνθη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Η ΤV

Πανθρακικός - Πλατανιάς (15.00 NS2), Ξάνθη - Καλλονή (17.15 ΝS6), Κέρκυρα - Πανιώνιος (17.15 NS4), Aτρόμητος - Βέροια (17.15 NS2), ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός (17.15 NS3), Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (19.30 NS1).

  • Νέα κόντρα μεταξύ Παναθηναϊκού και του προέδρου της Λίγκας των ΠΑΕ και του Αστέρα Τρίπολης ξέσπασε χτες με αφορμή την αλλαγή απόφασης των Αρκάδων, να μην παραχωρήσουν εισιτήρια για τον αγώνα των δυο ομάδων, στην Τρίπολη, την επόμενη αγωνιστική.
  • Φωτιές άναψε στη Λίγκα η δεύτερη αναβολή αγωνιστικής καθώς το συνδρομητικό κανάλι που έχει τα δικαιώματα των αγώνων φέρεται να ενεργοποίησε σχετική ρήτρα στο συμβόλαιο των δυο πλευρών ζητώντας αποζημίωση 3 εκατ. ευρώ.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Δύσκολο εμπόδιο για ΠΑΟΚ

Δύσκολο εμπόδιο περιμένει σήμερα τον ΠΑΟΚ για την 8η αγωνιστική του Euro Cup αφού φιλοξενεί στην Πυλαία (17.00 ΝS7) την ισχυρή Λοκομοτίβ Κουμπάν, που θεωρείται από τα φαβορί της διοργάνωσης. Η ρωσική ομάδα παραμένει αήττητη στον όμιλο ενώ είχε υποχρεώσει τον «Δικέφαλο» σε βαριά ήττα στο πρώτο παιχνίδι (87-46). Παρ' όλα αυτά στους «ασπρόμαυρους» επικρατεί αισιοδοξία για σήμερα ότι η ομάδα θα εμφανιστεί πολύ καλύτερη απ' ό,τι στην αναμέτρηση στη Ρωσία. Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική ομάδα, που μετράει μέχρι τώρα 4 νίκες, 3 ήττες (οι δυο συνεχόμενες στα τελευταία παιχνίδια), βρίσκεται μια ανάσα πριν την πρόκριση ενώ έχουν ψαλιδιστεί οι ελπίδες για κατάκτηση της 2ης θέσης.

  • Σε μια ακόμη προσθήκη παίκτη για την ενίσχυσή της προχώρησε χτες η ΑΕΚ που ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Γιάννη Αθηναίου μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο παίκτης αγωνιζόταν στην τουρκική Εσκισεχίρ και χτες αποχώρησε. Ο Αθηναίου, που αγωνίζεται στη θέση του γκαρντ (είχε ζητήσει ενίσχυση ο Σάκοτα), ξεκίνησε από τον Ηλυσιακό ενώ έχει αγωνιστεί επίσης σε Πανιώνιο, ΚΑΟΔ (δανεικός από τους «κυανέρυθρους»), Αρη στο εσωτερικό, και στις Αρμάνι Μιλάνο, Εσκισεχίρ στο εξωτερικό.
  • Τα προβλήματα με τους τραυματισμούς δεν φαίνεται να αφήνουν ήσυχο τον Παναθηναϊκό καθώς χτες διαπιστώθηκε ότι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στους προσαγωγούς. Κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει τους αγώνες με Φενέρ αύριο Πέμπτη αλλά και με τον Πανιώνιο το Σάββατο.
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Πρεμιέρα στο Παγκόσμιο 25άρας πισίνας

Με τη συμμετοχή 1.100 αθλητών και αθλητριών από 171 χώρες, αρχίζει σήμερα στην Ντόχα του Κατάρ το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα. Στη διοργάνωση μετέχει και η Ελλάδα, η αποστολή της οποίας αποτελείται από τους Απόστολο Χρήστου, Ανδρέα Βαζαίο και Θεοδώρα Γιαρένη. Μάλιστα, οι δύο πρώτοι ρίχνονται με το... «καλημέρα» των αγώνων στη μάχη της διάκρισης αφού ο Χρήστου θα μετάσχει στα προκριματικά των 100 μ. ύπτιο και ο Βαζαίος στα αντίστοιχα των 100 μ. πεταλούδας.

ΠΟΛΟ: Μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των προκριματικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών που θα γίνουν το Φλεβάρη και τον Οκτώβρη του 2015, αλλαγές υπήρξαν και στις αντίστοιχες για τα πλέι οφ της Α1 γυναικών. Ετσι, με απόφαση της Ομοσπονδίας αυτές διαμορφώνοντας ως εξής: Α' Φάση: 6, 9 και 13 Μάη, Β' Φάση: 16, 20, 23, 27 και 30 Μάη.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας κατέταξε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία τον ΓΑΣ Κιλκίς ενόψει της αυριανής κλήρωσης της φάσης των «16» στο Τσάλεντζ Καπ ανδρών. Ετσι, ο αντίπαλος της ελληνικής ομάδας θα είναι μια εκ των Βίζε (Βέλγιο), Ντούκλα (Τσεχία), Πόλβα Σέρβιτι (Εσθονία), Κοκς (Φινλανδία), Ραμάτ (Ισραήλ), Ρεντ Μπόις (Λουξεμβούργο), Στορντ (Νορβηγία) και Μπενφίκα (Πορτογαλία).

ΙΣΠΑΝΙΑ
Νέα στοιχεία για το θάνατο του οπαδού

Νέα στοιχεία προέκυψαν μέσω της έρευνας που πραγματοποιούν οι ισπανικές αρχές για τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Μαδρίτη την Κυριακή το πρωί μεταξύ οπαδών της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Λα Κορούνια και είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 40χρονου οπαδού της δεύτερης. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, οι οργανωμένοι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν δώσει το λεγόμενο «ραντεβού θανάτου» πριν από το παιχνίδι και μάλιστα είχαν καθορίσει ότι τα... όπλα γι' αυτό θα ήταν λοστοί και όχι μαχαίρια. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε, τα χτυπήματα στο κεφάλι που υπέστη ο άτυχος οπαδός ήταν από το συγκεκριμένο αντικείμενο. Παράλληλα, στοιχεία προκύπτουν για τη στάση της Αστυνομίας, η οποία φέρεται να άργησε χαρακτηριστικά να επέμβει, τουλάχιστον ένα 20λεπτο από το πρώτο τηλεφώνημα που δέχθηκε για τα συμβάντα. Μάλιστα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 26 τηλεφωνικές ειδοποιήσεις σε λιγότερο από ένα δεκάλεπτο.

Οσον αφορά τις ομάδες, τόσο η Ατλέτικο Μαδρίτης που βρίσκεται στο επίκεντρο των γεγονότων όσο και άλλοι σύλλογοι της Πριμέρα Ντεβιζιόν εκδήλωσαν το ενδιαφέρον ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα στο καθεστώς με τα κλαμπ των οργανωμένων οπαδών τους. Την ίδια ώρα στα ΜΜΕ της χώρας υπάρχουν δημοσιεύματα που εκφράζουν φόβους για αντίποινα μεταξύ οπαδών.

ΒΟΛΕΪ

Την πρώτη κόντρα του με την ομάδα που βάσει προγνωστικών θα παλέψει για τη 2η θέση του Δ' ομίλου, που οδηγεί στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα δώσει σήμερα ο Ολυμπιακός ο οποίος αντιμετωπίζει τη Φριντρισχάφεν στη Γερμανία (21.00 ΟΤΕ TV) για την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης. Από τους «ερυθρόλευκους» θα απουσιάσουν ο Αμερικανός Κλαρκ και ο Κώστας Χριστοφιδέλης.

Για το Challenge Cup, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αναχώρησε χτες για το Ταλίν όπου αύριο Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την τοπική Σέλβερ στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων για τη φάση των 32.

ΓΓΑ
Συνάντηση Γ. Ανδριανού με UEFA, FIFA

Σε νέα φάση φαίνεται να μπαίνουν οι αντιδράσεις από πλευράς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο αθλητικό νομοσχέδιο που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ανδριανός, που όπως υποστηρίζουν από την ΕΠΟ θίγει το λεγόμενο «αυτοδιοίκητό» της. Ετσι, μετά τις επιστολές που απέστειλαν προς την Ελληνική Ομοσπονδία η UEFA και η FIFA, οι οποίες προειδοποιούν με ανάλογες ποινές (αποκλεισμός Εθνικής ομάδας και ελληνικών συλλόγων) σε περίπτωση που θιγεί το «αυτοδιοίκητο», χτες υπήρξαν νέες εξελίξεις. Σύμφωνα με αυτές ο Γ. Ανδριανός αποδέχθηκε την πρόταση για συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για να συζητηθούν τα επίμαχα σημεία που έχουν προκαλέσει τις διαφωνίες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ