ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΛΜΕ
Ψάχνει εξιλέωση στο φινάλε - θρίλερ

Με το βαρύ κλίμα από τις συνεχόμενες κακές εμφανίσεις (ήττα από ΠΑΟΚ, ισοπαλία με ΠΑΣ) να έχει μετριαστεί χάρη στο δώρο της Ξάνθης (νίκησε τον «Δικέφαλο» του Βορρά), ο Ολυμπιακός στη σημερινή τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ψάχνει την εξιλέωση με αντίπαλο τη Μάλμε στο «Γ. Καραϊσκάκης» (21.45 NS2).

Με όλα τα σενάρια ανοιχτά, που καθιστούν το φινάλε των αγώνων του ομίλου... θρίλερ, ο Ολυμπιακός επιδιώκει τη νίκη και την καλή εμφάνιση σήμερα για πολλούς λόγους. Και αυτό γιατί εκτός των όποιων βαθμολογικών στόχων έχουν οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν και το ψυχολογικό εφαλτήριο που θα δώσει στην ομάδα τον ...αέρα που φαίνεται να έχει χάσει το τελευταίο διάστημα (εντός και εκτός Ελλάδας). Παρά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας εμφανίστηκε αισιόδοξος για σήμερα πιστεύοντας στη νίκη αλλά και στον βολικό συνδυασμό που θα φέρει την ομάδα στους «16». Από την άλλη βέβαια δεν χαρακτήρισε το σημερινό παιχνίδι εύκολο, ωστόσο διευκρίνισε πως η ομάδα έχει πάρει το μάθημά της από την ήττα στο πρώτο παιχνίδι και σήμερα θα παρουσιαστεί πιο έτοιμη. Για την ενδεκάδα αποκάλυψε την παρουσία του Φουστέρ ενώ δήλωσε άγνοια για τις φήμες περί αποχώρησης του Αμπιντάλ.

Στην αντίπερα όχθη, για μια ακόμη φορά (όπως και στον αγώνα στη Σουηδία) ο προπονητής της Μάλμε, Αγκε Χαρέιντε, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νίκη της ομάδας του που θα της δώσει το δικαίωμα να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

  • Στον άλλο αγώνα, η Γιουβέντους, που χρειάζεται ένα βαθμό για να προκριθεί, θα φιλοξενήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης (21.45 NS1), που το έχει ήδη πετύχει αυτό.
Τα σενάρια για Ολυμπιακό

Για να βρεθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός ευελπιστεί σε νίκη δική του και σε ήττα της Γιουβέντους από την Ατλέτικο αφού ευνοούνται σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Ιταλούς (νίκη με 1-0 στο Φάληρο, ήττα με 3-2 στο Τορίνο). Εάν η ιταλική ομάδα δεν χάσει τότε ο Ολυμπιακός μένει εκτός και συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ εάν νικήσει ή φέρει ισοπαλία με τη Μάλμε. Σε περίπτωση ήττας οι «ερυθρόλευκοι» αποχαιρετούν την Ευρώπη για τη φετινή σεζόν. Η βαθμολογία: Ατλέτικο Μαδρίτης 12, Γιουβέντους 9, Ολυμπιακός 6, Μάλμε 3.

  • Τα άλλα σημερινά παιχνίδια: (21.45): Λίβερπουλ - Βασιλεία (ΝS3), Mονακό - Ζενίτ (ΝS6), Ρεάλ Μαδρίτης - Λουντογκόρετς (ΝS7), Γαλατασεράι - Αρσεναλ, Μπενφίκα - Λεβερκούζεν, Ντόρτμουντ - Αντερλεχτ.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Η... γρουσουζιά της κορυφής

«Γρουσούζικη» αποδείχθηκε η 13η αγωνιστική της Super League (ουσιαστικά 12η, αφού εκκρεμεί η διεξαγωγή της 11ης) για τις ομάδες που βρίσκονται στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας. Στους πλέον χαμένους συγκαταλέγεται ο ΠΑΟΚ που ηττήθηκε στην Ξάνθη με 4-2 και δεν εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία του Ολυμπιακού 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννενα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν έτσι ανώδυνα (αφού μείωσαν κατά 1β. τη διαφορά) το νέο... στραβοπάτημά τους. Γλυκόπικρη γεύση για τον Παναθηναϊκό μετά το 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη, αφού μεν έφυγε όρθιος από μια δύσκολη έδρα, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις απώλειες ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού για να πλησιάσει το ρετιρέ... Στα αξιοσημείωτα και η δεύτερη νίκη της Νίκη Βόλου αυτή τη φορά επί της Καλλονής (2-0) που δίνει περισσότερη αισιοδοξία στους «κυανόλευκους» για τη μάχη της παραμονής.

Αλλα αποτελέσματα: Βέροια - Πλατανιάς 2-0, Κέρκυρα - Ατρόμητος 1-1, ΟΦΗ - Λεβαδειακός 0-2, Παναιτωλικός - Πανιώνιος 3-2 Εργοτέλης - Πανθρακικός 0-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΠΑΟΚ 28, Ολυμπιακός 24, Παναθηναϊκός 23, Αστέρας Τρίπολης 21, Βέροια 21, Ατρόμητος 19, Καλλονή 19, Ξάνθη 18, ΠΑΣ Γιάννινα 17, Παναιτωλικός 17, Κέρκυρα 15, Λεβαδειακός 14, ΟΦΗ 13, Πλατανιάς 12, Πανιώνιος 11, Πανθρακικός 10, Νίκη Βόλου 7, Εργοτέλης 7.

  • Χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκού, λόγω του περιστατικού με την παρουσία οπαδών του Τριφυλλιού (η ΠΑΕ δεν είχε πάρει εισιτήρια) στο γήπεδο της Τρίπολης δυο ώρες πριν το παιχνίδι και την αντίδραση των γηπεδούχων στο γεγονός.
  • Το «διαζύγιο» στη συνεργασία με τον τεχνικό της ομάδας Δημήτρη Τερζόπουλο ανακοίνωσε χτες ο Πανιώνιος, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να φέρεται ως πρώτος επιλαχών για αντικαταστάτης.
ΠΟΛΟ
Τους... έπνιξαν τα προβλήματα

Η πραγματικότητα με τα σοβαρά προβλήματα (κυρίως οικονομικά) που επικρατούν σήμερα στις περισσότερες ομάδες πόλο αντικατοπτρίζεται πλήρως στα όσα συνέβησαν αυτό το Σαββατοκύριακο με τις περιπτώσεις της ανδρικής ομάδας του Νηρέα Λαμίας και της γυναικείας ομάδας του Ηρακλή. Αμφότερες δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν στα παιχνίδια τους με Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη για Α1 ανδρών και Ολυμπιακό για Α1 γυναικών, με αποτέλεσμα να μηδενιστούν. Αιτία για την αποχή του Νηρέα ήταν οι οφειλές προς τους παίκτες ενώ για τον Ηρακλή τα έξοδα του ταξιδιού για έναν αγώνα εκ των προτέρων χαμένο εξαιτίας της διαφοράς δυναμικότητας με τις «ερυθρόλευκες». Σε μια άλλη περίπτωση, επίσης για την Α1 γυναικών, ο ΝΟΒΑ υπέστη την ήττα στο Βόλο από τον Εθνικό με 16-0 αγωνιζόμενος χωρίς τις έξι από τις επτά βασικές του παίκτριες, οι οποίες μένουν μόνιμα στην Αθήνα και η διοίκηση έκανε συμφωνία μαζί τους να μη μετέχουν σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια!

Α1 ανδρών: Το στραβοπάτημα της Βουλιαγμένης με τον ΠΑΟΚ (8-8 εντός) ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε στην 4η αγωνιστική. Στα άλλα παιχνίδια είχαμε: Ολυμπιακός - Υδραϊκός 15-2, Καλαμάκι - Χίος 8-5, Γλυφάδα - Εθνικός 7-8, Πανιώνιος - Νηρέας Λαμίας 5-0, Π. Φάληρο - Παναθηναϊκός 4-14. Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 12, Βουλιαγμένη 10, ΠΑΟ 9, Εθνικός 9 κ.τ.λ.

  • Α1 γυναικών (3η αγων.): Βουλιαγμένη - Ρέθυμνο 23-2, Τρίτων Αμαρουσίου - Γλυφάδα 6-9, Ολυμπιακός - Ηρακλής 5-0 (άνευ αγώνα), ΝΟΒΑ - Εθνικός 0-16. Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 9, Βουλιαγμένη 9, Εθνικός, ΝΟΒΑ 6.
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2015
Με τρεις... γείτονες η Ελλάδα

Κόντρα σε τρεις βαλκανικές ομάδες, τις Κροατία, Σλοβενία και ΠΓΔΜ, καθώς και τις Γεωργία και Ολλανδία, θα βρεθεί η Εθνική ανδρών στο πλαίσιο του Γ' ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2015, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στο Ζάγκρεμπ. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν να διεξαχθεί στην Ουκρανία ωστόσο η ΦΙΜΠΑ αποφάσισε να της την αφαιρέσει λόγω της έκρυθμης κατάστασης αλλά και των σημαντικών ελλείψεων στα έργα που ήταν να πραγματοποιηθούν. Ετσι αποφασίστηκε οι αγώνες να «σπάσουν» σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις και οι όμιλοι μοιράστηκαν σε Βερολίνο (Γερμανία), Μονπελιέ (Γαλλία), Ρίγα (Λετονία) και Ζάγκρεμπ (Κροατία), ενώ η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στη Λιλ (Γαλλία). Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 5 - 20 Σεπτέμβρη. Οι ομάδες του τελικού παίρνουν απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο και οι ομάδες στις θέσεις 3-6 για το προολυμπιακό τουρνουά. Οι άλλοι όμιλοι είναι: Α': Γαλλία, Φινλανδία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Ισραήλ, Ρωσία. Β': Ισπανία, Σερβία, Γερμανία, Τουρκία, Ισλανδία, Ιταλία. Δ': Λιθουανία, Λετονία, Ουκρανία, Βέλγιο, Τσεχία, Εσθονία.

FOOTBALL LEAGUE
Eπίδειξη δύναμης από την ΑΕΚ

Η επίδειξη δύναμης στην κατηγορία που συνεχίζει να κάνει η ΑΕΚ, επικρατώντας αυτή τη φορά της Επισκοπής στο ΟΑΚΑ με το εκκωφαντικό 7-0 για τον 1ο όμιλο, και η νίκη της Λαμίας στο ντέρμπι του 2ου ομίλου με 2-1 επί του Ολυμπιακού Βόλου ήταν τα γεγονότα που ξεχώρισαν στην 7η αγωνιστική της Football League. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Ηρακλής Ψαχνών - Απόλλων Σμύρνης 2-1, Φωστήρας - Ερμιονίδα 1-1, Αχαρναϊκός - Αλιμος 0-0, Πανηλειακός - Παναχαϊκή 2-4, Χανιά - Παναιγιάλειος 1-0. Η βαθμολογία; ΑΕΚ 18, Χανιά 16, Παναχαϊκή 15 κ.τ.λ. 2ος ΟΜΙΛΟΣ: Ηρακλής - Εθνικός Σερρών 0-0, Ζάκυνθος - Αναγέννηση Καρδίτσας 5-0, Τύρναβος - Πιερικός 0-0, Αιγινιακός - ΑΕΛ 0-1, Απόλλων 1926 - Φωκικός 0-0. Η βαθμολογία: Λαμία 19, Ζάκυνθος 16, Ηρακλής 16 κ.τ.λ.

  • Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ καταδίκασε την επίθεση που έγινε από αγνώστους στο αυτοκίνητο και το σπίτι ενός εκ των 17 που προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της ανέγερσης του γηπέδου...
ΒΟΛΕΪ
Εικόνα διάλυσης η ΑΕΚ

Τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα της ΑΕΚ, που βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάλυση, επισκίασαν την αγωνιστική κίνησε στην Α1 ανδρών. Η Ενωση παρουσιάζει εικόνα διάλυσης μετά την αποχή των περισσότερων βασικών παικτών, εξαιτίας αθέτησης υποσχέσεων για καταβολή οφειλομένων αλλά και τη φυγή της τεχνικής ηγεσίας. Αποτέλεσμα ήταν να επιστρατευτούν παίκτες από τις ακαδημίες για να αγωνιστούν κόντρα στον ΠΑΟΚ εκτός έδρας χτες και υπηρεσιακός προπονητής (Ανδρεάδης). Ανακοίνωση συμπαράστασης στους παίκτες της ΑΕΚ εξέδωσε ο Σύνδεσμος των παικτών (ΠΑΣΑΠ).

Κατά τα άλλα, στην 7η αγωνιστική ξεχωρίζει η νίκη - έκπληξη της ΜΕΝΤ επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-2 σετ και μάλιστα με ανατροπή (έχανε 2-0).

Αλλα αποτελέσματα: Ορεστιάδα - Ολυμπιακός 1-3, Φοίνικας Σύρου - Λαμία 3-0, Κηφισιά - Αρης 3-1, ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-0, Παμβοχαϊκός - Παναθηναϊκός 2-3.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 19, ΠΑΟΚ 17, Κηφισιά 15, Εθνικός Αλεξ. 15 κ.τ.λ.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: (9η αγωνιστικη): ΑΟ Θήρας - Ρέθυμνο 3-0 ,Ολυμπιακός - Πανναξιακός 3-0 , ΑΕΚ - Ηλιούπολη 3-0 Ανατόλια - Μαρκόπουλο 0-3 Μακεδόνες - Παναθηναϊκός 0-3. Ρεπό:Ηρακλής.

Η βαθμολογία: ΠΑΟ 27, Ολυμιακός 21 ΑΕΚ 21 κ.τ.λ.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Τις νίκες της ημέρας Ρέθυμνο, Απόλλων Π.

Το Ρέθυμνο και ο Απόλλων Πάτρας πέτυχαν τις σπουδαιότερες νίκες της 9ης αγωνιστικής στην Α1 με τους Κρητικούς να επικρατούν εκτός έδρας της Κηφισιάς 74 - 64 και τους Πατρινούς να υποχρεώνουν σε ήττα στην έδρα τους τον ΠΑΟΚ με 80 - 70.

Αλλα αποτελέσματα: Αρης - ΑΕΚ 86-75, Ολυμπιακός - Κόροιβος Αμαλιάδας 79-73, Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 92-61, Πανελευσινιακός - ΚΑΟΔ 82-69, Κολοσσός Ρόδου - Τρίκαλα 77-69.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 17, Παναθηναϊκός 16, Ρέθυμνο 15, Ν. Κηφισιά 14, Αρης 13, ΑΕΚ 13, Απόλλων Π. 13, Κολοσσός Ρ. 13, ΠΑΟΚ 12, Κόροιβος 12, Πανελευσινιακός 12, ΚΑΟΔ 11, Τρίκαλα 11, Πανιώνιος 11.

Σημείωση: Ο ΠΑΟΚ έχει δύο αγώνες λιγότερους και από έναν Αρης και Παναθηναϊκός.

  • Την επανάληψη του αγώνα ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ, για τη 2η αγωνιστική, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στη χτεσινή συνεδρίασή του. Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την αρχή, σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, με την παρουσία φιλάθλων του Αρη, στο «Nick Galis Hall».


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ