ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Επανέναρξη με δοκιμασία για ΠΑΟ

ΠΑΣ Γιάννενα και ΠΑΟ κοντράρονται στο πλέον ενδιαφέρον παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής (φωτ. από παλιότερο παιχνίδι των δυο ομάδων)

Eurokinissi

ΠΑΣ Γιάννενα και ΠΑΟ κοντράρονται στο πλέον ενδιαφέρον παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής (φωτ. από παλιότερο παιχνίδι των δυο ομάδων)
Με την αυριανή δοκιμασία του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα, όπου θα κοντραριστεί με τον ΠΑΣ, να ξεχωρίζει από το πρόγραμμα και τα φαβορί θεωρητικά να φαίνεται ότι έχουν τον πρώτο λόγο στα υπόλοιπα παιχνίδια, το πρωτάθλημα της Super League κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά με τη 17η αγωνιστική. Η πρεμιέρα της θα γίνει σήμερα με 3 παιχνίδια, το κυρίως μέρος αύριο ενώ η αυλαία θα πέσει στην Ξάνθη τη Δευτέρα. Ουσιαστικά η αγωνιστική αποτελεί ένα τεστ για το πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες μετά τη 15ήμερη διακοπή λόγω των εορτών.

Το παιχνίδι στα Γιάννενα είναι αναμφίβολα αυτό που ξεχωρίζει, με τους «πράσινους», που θέλουν να διατηρηθούν εντός της πρώτης τριάδας, να δοκιμάζονται σε μια έδρα όπου παραδοσιακά συναντούν αρκετές δυσκολίες. Ετοιμος να αγωνιστεί με το «τριφύλλι» είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα από τον Ατρόμητο, Στάθης Ταυλαρίδης, ενώ ευχάριστα ήταν τα νέα για τον τεχνικό Γιάννη Αναστασίου όσον αφορά τον Σίλντεφελντ, που τέθηκε στη διάθεσή του. Από την άλλη οι γηπεδούχοι, που πλέον δεν μπορούν να υπολογίζουν στη βοήθεια του Λίλα, ο οποίος μεταγράφηκε στην Πάρμα, ποντάρουν σε ένα ακόμη παιχνίδι στη δύναμη της έδρας.

Στην Τούμπα τον πρώτο λόγο στα προγνωστικά έχει ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, που υποδέχεται τον Πανιώνιο, ο οποίος έδειξε ότι έχει ανέβει αγωνιστικά το τελευταίο διάστημα. Στον «Δικέφαλο», που τα προβλήματα τραυματισμών συνεχίζουν να απασχολούν την ομάδα, στοχεύουν στο να διατηρηθούν μόνοι πρώτοι στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Παράλληλα ψάχνουν τον τρόπο να κάνουν το νέο ξεκίνημα και να κλείσουν την κακή παρένθεση με τις μέτριες εμφανίσεις που πραγματοποίησαν από τα μέσα του Δεκέμβρη. Ο Αγγελος Αναστασιάδης προβληματίζεται για την κατάσταση των Τζιόλη, Μακ, Κατσικά, Δεληγιαννίδη, που συνεχίζουν να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης (όπως και ο τερματοφύλακας Γλύκος) και η συμμετοχή τους κρίνεται αμφίβολη. Καλύτερα φαίνεται να είναι τα πράγματα για τον Βίτορ. Στην άλλη πλευρά, αν και αναγνωρίζει το δύσκολο έργο, αισιόδοξος για την αποστολή της ομάδας του εμφανίζεται ο νέος τεχνικός των «κυανέρυθρων», Μαρίνος Ουζουνίδης.

Θέλοντας ή να παραμείνει στο κατόπι του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ ή, ακόμα καλύτερα, να ξαναβρεθεί στο ρετιρέ (σε περίπτωση στραβοπατήματος των «ασπρόμαυρων») και εν μέσω μεταγραφικών σεναρίων (ιδιαίτερα για τη θέση του στόπερ) και αλλαγών στο ρόστερ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πλατανιά. Ο Μίτσελ συνέστησε προσοχή στους παίκτες για το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς καθώς, όπως είπε, η αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις κρύβει πολλές παγίδες. Από την άλλη ο Πλατανιάς προέρχεται από τη νίκη επί του ΟΦΗ στο κρητικό ντέρμπι και θέλει να περάσει αλώβητος από μια δύσκολη έδρα προκειμένου να ανέβει περισσότερο στη βαθμολογία.

Στα ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής συγκαταλέγεται και η αναμέτρηση της Βέροιας με την Παναιτωλικό, αγώνας κομβικής σημασίας για τον στόχο των δυο ομάδων για μια θέση στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας η οποία οδηγεί στα πλέι οφ.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι έχει ματαιωθεί η αναμέτρηση του ΟΦΗ με τη Νίκη Βόλου εξαιτίας της αποχώρησης των Βολιωτών από το πρωτάθλημα και οι τρεις βαθμοί κατοχυρώνονται στους Κρητικούς. Στα αξιοσημείωτα και το ντέρμπι της Θράκης μεταξύ Ξάνθης και Πανθρακικού που θα κλείσει την αυλαία της αγωνιστικής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Η ΤV

ΣΑΒΒΑΤΟ: Βέροια - Παναιτωλικός (15.00 NS2), Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης (17.15 NS1), ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (19.30 NS2). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ολυμπιακός - Πλατανιάς (15.00 NS2), Ατρόμητος - Καλλονή (17.15 NS2), Λεβαδειακός - Εργοτέλης (17.15 NS4), ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός (19.30 NS1). ΔΕΥΤΕΡΑ: Ξάνθη - Πανθρακικός (19.30 NS1).

  • Με επιστολή της προς την διοργανώτρια, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε αλλαγή της ώρας του αγώνα με τον ΠΑΣ λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο δεν υπήρχε κάποια εξέλιξη.
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Με κύρια αιτία τα οικονομικά προβλήματα, η Ομοσπονδία της κωπηλασίας ανακοίνωσε τελικά σημαντικές αλλαγές στον προγραμματισμό αγώνων για το 2015. Οπως αποφασίστηκε στο πρόσφατο ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ, μειώνονται οι μέρες της Α΄ Φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος από τέσσερις σε τρεις. Επίσης διευκρινίστηκε ποια αγωνίσματα θα θεωρούνται επίσημα σε διασυλλογικούς αγώνες και ποια όχι.

  • ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Την προσεχή Δευτέρα, 5 Γενάρη, είναι προγραμματισμένη να αρχίσει η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών, ενόψει των φιλικών αναμετρήσεων κόντρα στην Εθνική Νέων (7/1) στη Νέα Κίο και την Εθνική Σλοβακίας (8/1 και 9/1) στο ΔΑΪΣ. Οι 18 αθλητές που κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιώργο Κρανάκη, είναι οι: Τσίλης Αγγελος, Παλάσκας Απόστολος, Κεσίδης Στάθης, Πετρίδης Θεόδωρος, Γουργούμης Κώστας (ΠΑΟΚ), Αποστολίδης Παναγιώτης (Φοίβος Συκεών), Σιμιτζής Αλέξης, Μαστορογιάννης Γιώργος, Λοΐζος Νίκος (Διομήδης Αργους), Δραγκόλας Αγγελος (Φίλιππος Βέροιας), Χάλαρης Αντώνης, Τσακνής Τάσος (ΙΕΚ ΞΥΝΗ), Κατσίκης Δημήτρης (ΑΕΚ), Αργυρίου Αλέξης (ΧΑΝΘ), Ευαγγελίδης Θοδωρής (Σβερίν), Ασπρίδης Μπόρις (Μπρνο), Μαραγκός Σωτήρης (Εσμγκο), Μπάσμαλης Γιάννης (Λιμόζ).
ΜΠΑΣΚΕΤ
Κλείνει η μία εκκρεμότητα στην Πυλαία

Το εξ αναβολής παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της Α1, που επρόκειτο να γίνει πριν από ενάμιση μήνα, μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, στην Πυλαία αύριο, είναι αυτό που ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής δράσης για την πρώτη κατηγορία του μπάσκετ για τη νέα χρονιά. Σημειώνεται πως κανονικό αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος θα υπάρξει το επόμενο Σαββατοκύριακο με τη διεξαγωγή της 12ης αγωνιστικής. Σημειώνεται πως οι δυο ομάδες αποτελούν και το ζευγάρι του ενός ημιτελικού Κυπέλλου που έχει αναβληθεί μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ να δικαιώσει τον Ολυμπιακό στην ένσταση που είχε υποβάλει για τον προημιτελικό κόντρα στους «πράσινους».

Στο αυριανό παιχνίδι οι γηπεδούχοι χωρίς αγωνιστικά προβλήματα ποντάρουν στη δύναμη της έδρας, στοχεύουν στο να βγάλουν πετυχημένα τη μια από τις δυο υποχρεώσεις τους που εκκρεμούν (η άλλη είναι η κόντρα με τον Αρη) και να ανέβουν στη βαθμολογία. Από την άλλη οι «πράσινοι», που προέρχονται από την σημαντική νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ για την Ευρωλίγκα, την περασμένη Τρίτη, θέλουν να ρεφάρουν την ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, οι «πράσινοι» τερμάτισαν τη συνεργασία τους με τον Τζούλιαν Ράιτ και βρίσκονται στην αναζήτηση ψηλού.

ΒΟΛΕΪ
Δυσκολίες για πρωτοπόρους

Με δοκιμασίες εκτός έδρας για τους δύο συγκάτοικους της κορυφής, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά και τον τρίτο της βαθμολογίας που ακολουθεί, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ανοίγει η δράση στην Α1 για τη νέα χρονιά με το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής. Η αγωνιστική θα διεξαχθεί σε τρεις δόσεις, σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα.

Ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί στην έδρα της Λαμίας έχοντας τον τίτλο του φαβορί της αναμέτρησης, ενώ σαφώς πιο δύσκολο έργο έχει ο συγκάτοικός του στο ρετιρέ, ΠΑΟΚ, που θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη. Δοκιμασία περιμένει και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που ταξιδεύει στη Σύρο για να κοντραριστεί με τον Φοίνικα.

Το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Ορεστιάδα - ΑΕΚ (19.00), Φοίνικας Σύρου - Εθνικός Αλεξανδρούπολης (20.00 NS1). ΚΥΡΙΑΚΗ: Κηφισιά - Ενωση Τούμπας (18.30), Παμβοχαϊκός - Αρης (19.00). ΔΕΥΤΕΡΑ: Λαμία - Ολυμπιακός (19.00), ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (19.30 NS3).

  • Η απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Σωτήρη Δρίκου, να μη δώσει άδεια στον Κασαμπαλή από την προετοιμασία της Εθνικής εφήβων, κάτι που υποχρεώνει τους Εβρίτες να αγωνιστούν σήμερα στη Σύρο χωρίς κανονικό πασαδόρο (είναι τραυματίας και ο Κίσιτς), έκανε έξαλλους με την Ομοσπονδία τους ανθρώπους του Εθνικού.
ΑΓΓΛΙΑ
Πέταξαν οι «Πετεινοί»... γιόρτασαν οι «Αγιοι»

Με αλλαγές στο σκηνικό της κορυφής άνοιξε η νέα χρονιά για το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ στην Αγγλία μετά τα αποτελέσματα της πρωτοχρονιάτικης αγωνιστικής, όπου Τότεναμ και Σαουθάμπτον ήταν οι πλέον κερδισμένες. Οι «Πετεινοί» κατάφεραν να σημειώσουν μια σπουδαία νίκη στο ντέρμπι του Λονδίνου επικρατώντας της πρωτοπόρου Τσέλσι με 5-3, με τους «Πετεινούς» να μπαίνουν μετά από αρκετό καιρό ξανά εντός της πρώτης πεντάδας της βαθμολογίας. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αν και νίκησε ιδιαίτερα δύσκολα τη Σάντερλαντ με 3-2 έπιασε τους «μπλε» στο ρετιρέ, δίνοντας άλλη τροπή στη μάχη του τίτλου. Στους πλέον κερδισμένους της αγωνιστικής ήταν και η Σαουθάμπτον, με τους «Αγιους» να νικούν την Αρσεναλ με 2-0 και να εδραιώνονται στην 4η θέση αποκτώντας διαφορά από τους «κανονιέρηδες» (τους προσπέρασαν με +2) ενώ έφθασαν και σε απόσταση αναπνοής από την τρίτη, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η τελευταία στραβοπάτησε ακόμη μια φορά σε γιορτινή αγωνιστική μένοντας στο 1-1 με την Στόουκ. Αλλα αποτελέσματα: Αστον Βίλα - Κρίσταλ Πάλας 0-0, Χαλ - Εβερτον 0-0, Νιούκαστλ - Μπέρνλι 3-3, ΚΠΡ - Σουόνσι 1-1, Γουέστ Χαμ - Γουέστ Μπρόμιτς 1-1, Λίβερπουλ - Λέστερ 2-2. Η βαθμολογία: Τσέλσι 46, Μάντσεστερ Σ. 46, Μάντσεστερ Γ. 37, Σαουθάμπτον 36, Τότεναμ 34, Αρσεναλ 33, Γουέστ Χαμ 32, Λίβερπουλ 29, Σουόνσι 29, Νιούκαστλ 27, Στόουκ 26, Αστον Βίλα 22, Εβερτον 21, Σάντερλαντ 20, Χαλ 19, ΚΠΡ 19, Γουέστ Μπρόμιτς 18, Κρίσταλ Π. 17, Μπέρνλι 17, Λέστερ 14.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ