ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Ούτε λεπτό χαμένο μέχρι την Κυριακή

Στα λίγα 24ωρα που απέμειναν μέχρι την Κυριακή των εκλογών, εντείνονται οι προσπάθειες για να εκφραστεί και στην κάλπη η μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση του ΚΚΕ, για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός.

Καθώς συνεχίζεται η πλούσια δραστηριότητα που αναπτύσσεται σε ολόκληρη τη χώρα, με τις συγκεντρώσεις, τις περιοδείες και τις εξορμήσεις, για να φτάσει παντού το κάλεσμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ, το κέντρο βάρους πέφτει πλέον στη δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο, μέσα στους χώρους δουλειάς, μέσα στα σπίτια των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Με πείσμα και μαχητικότητα, οι δυνάμεις των Κομματικών Οργανώσεων, οι οπαδοί του Κόμματος, οι συνεργαζόμενοι, χωρίς να αφήνουν να πάει χαμένο ούτε λεπτό, δίνουν τη μάχη με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στο χέρι. Με σχέδιο και με επιμονή, μέχρι και την τελευταία στιγμή απευθύνονται στον κόσμο που προβληματίζεται, στον κόσμο που συναντήθηκε στις ταξικές μάχες με τους κομμουνιστές. Τον καλούν να μην υποχωρήσει μπροστά στη λογική του μικρότερου κακού, που μέχρι τώρα έχει επιφέρει οδυνηρά αποτελέσματα σε βάρος του λαού και χωρίς καμία ταλάντευση να ρίξει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, να στείλει μήνυμα ετοιμότητας για την οργάνωση της λαϊκής πάλης στην «επόμενη μέρα».

Νέα Ιωνία

Μία από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις του Κόμματος στη Νέα Ιωνία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20/1, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου (ΚΕΠ) της πόλης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας. Κάλεσε τους εργαζόμενους να αναλογιστούν ποιο κόμμα θα κάνει αντιπολίτευση στη νέα κυβέρνηση, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ, για λογαριασμό του λαού μέσα κι έξω από τη Βουλή. ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, οι φασίστες, ή το ΚΚΕ; «Με δυνατό το ΚΚΕ ο λαός θα δείξει την αποφασιστικότητά του να πάψει να παζαρεύει πόσα θα χάσει, αλλά να αρχίζει να διεκδικεί περνώντας στην αντεπίθεση».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι υποψήφιοι του Κόμματος Σπύρος Χαλβατζής, Εύη Γεωργιάδου και Παναγιώτης Τσουκαλάς.

Νέα προεκλογικά σποτ από το ΚΚΕ

Δύο νέα βίντεο του ΚΚΕ δόθηκαν στη δημοσιότητα μπροστά στις εκλογές της Κυριακής: Το δεύτερο δεκάλεπτο βίντεο, καθώς και το νέο σύντομο του Κόμματος.

«Δύναμη και ελπίδα, νους και καρδιά, και τα δύο είναι ΚΚΕ»: Ετσι απαντούν οι πρωταγωνιστές του νέου σύντομου σποτ του ΚΚΕ στους διάφορους «σωτήρες» που καλούν το λαό και τη νεολαία να ζουν με ψίχουλα.

Στο τετράπτυχο «Ελπίδα - Δύναμη - Αλήθεια - Ανατροπή» κινείται το δεύτερο 10λεπτο βίντεο του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας το πραγματικό τους περιεχόμενο για τα λαϊκά συμφέροντα. «Στο δίλημμα νέα εξαπάτηση, απογοήτευση του λαού ή μάχη για τη χειραφέτησή του, ο κάθε αγωνιστής, ο κάθε προβληματιζόμενος άνθρωπος που ενδιαφέρεται να ζήσει ο λαός μας καλύτερα, μία απάντηση μπορεί να δώσει: Τώρα ψηφίζουμε ΚΚΕ, αυτό θα μετρήσει για το λαό την επομένη των εκλογών!», τονίζεται στο βίντεο, το οποίο «ντύνεται» μεταξύ άλλων με εικόνες από την πάλη του λαού και της νεολαίας και αποσπάσματα ομιλίας του Δ. Κουτσούμπα από τη συγκέντρωση νεολαίας στο Σπόρτιγκ.

Και τα δύο βίντεο έχουν αναρτηθεί στο portal «902.gr», στις διευθύνσεις www.902.gr/node/59682 (το 10λεπτο) και www.902.gr/node/59586 (το νέο σποτ).

Υγειονομική Υπηρεσία ΕΥΔΑΠ

Από πρόσφατη περιοδεία του Ηλ. Σιώρα
Από πρόσφατη περιοδεία του Ηλ. Σιώρα
Στην Υγειονομική Υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ, περιόδευσε χτες ο Ηλίας Σιώρας υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας. «Η Ελλάδα ορθοπόδησε μόνο όταν είπε "όχι". Από την τουρκοκρατία, τους Βαλκανικούς πολέμους, το 1940 - 1941, την Εθνική Αντίσταση. Οταν είπε "όχι", είχε πάντα κέρδος. Αυτό λέει το ΚΚΕ σήμερα. Πείτε "όχι" στα μονοπώλια, πείτε "όχι" στο χρέος, πείτε "όχι" στην ΕΕ. Σηκώστε κεφάλι! Δυνατό ΚΚΕ, δυνατός λαός!».

«Το μόνο μας χρέος είναι να διαγράψουμε το χρέος» πρόσθεσε, «χρέος μας είναι να αγωνιστούμε. Να κοινωνικοποιήσουμε την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, να είναι λαϊκή περιουσία». Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για τα αποτελέσματα της πολιτικής που στηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου έφερε την Πολυκλινική, η οποία βρίσκεται δίπλα στην ΕΥΔΑΠ: «Είχε 160 κρεβάτια. Διαλύθηκαν όλα, έκλεισαν όλα, έμειναν αυτή τη στιγμή μόνο τα εξωτερικά ιατρεία και από 160 άτομα προσωπικό έχουν μείνει 30. Σιγά σιγά θα βάλουν και λουκέτο ή θα το πάρει κάποιος ιδιώτης, επειδή είναι στο κέντρο της Αθήνας».

Γαλάτσι

Σε μαζική συγκέντρωση στο Γαλάτσι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου μίλησε την Τρίτη 20/1 η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας. «Το λαϊκό συμφέρον», επισήμανε, «βρίσκεται στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα που έμπρακτα έχει αποδείξει ότι μπορεί να ασκήσει πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα κι έξω από τη Βουλή. Γιατί παλεύει για τη ριζική ανατροπή και όχι το μερεμέτισμα και το φτιασίδωμα του σημερινού αντιλαϊκού, εκμεταλλευτικού συστήματος».

Λευκάδα

Μαζική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/1 στην αίθουσα του παλιού δημαρχείου, στο Νυδρί της Λευκάδας. Ο κεντρικός ομιλητής, Αλέξανδρος Βεροιώτης, υποψήφιος βουλευτής, κάλεσε «να αξιοποιήσει ο καθένας την πείρα του, να κοιτάξει κατάματα τη ζωή τη δική του και των παιδιών του και να εκφράσει στην κάλπη το "δεν πάει άλλο", "όχι μια απ' τα ίδια". Να φτάσει στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, γιατί καθεμία ψήφο που θα πάρει θα την καταθέσει στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και στις σχολές, για να οργανωθεί η πάλη του λαού, να ενισχυθεί η Λαϊκή Συμμαχία».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές Θωμάς Καββαδάς και Δήμητρα Σταματέλου.

Χαλκιδική

Η ξεκάθαρη αντίθεση του ΚΚΕ στην παράδοση του ορυκτού πλούτου της χώρας στους ντόπιους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, αναδείχτηκε την Τρίτη 20/1 στους εργαζόμενους της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική από την αντιπροσωπεία του Κόμματος που περιόδευσε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ευρωβουλευτή και υποψήφιο βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, τη Μαρία Ζαφειριάδου, υποψήφια βουλευτή Χαλκιδικής και τον Γιάννη Ζιώγα, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Είναι κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους, όπως επισημάνθηκε από την αντιπροσωπεία του Κόμματος, πως μόνο το ΚΚΕ λέει ξεκάθαρα ότι ο ορυκτός πλούτος της χώρας είναι λαϊκή περιουσία και η αξιοποίησή του θα πρέπει να γίνεται σε όφελος του λαού, στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και όχι για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Μια τέτοια ανάπτυξη θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη υγεία και όχι την κερδοφορία της εταιρείας, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα και θα συμβάλει στην ανάπτυξη όλων των σχετικών κλάδων. Προϋπόθεση για μια τέτοια ανάπτυξη είναι η εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας να περάσουν στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Τρίκαλα

Το αδιαχώρητο επικράτησε την Τρίτη 20/1 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος βουλευτής, ανέδειξε τη σημασία που έχει «σε αυτές τις συνθήκες να καταγραφεί το ΚΚΕ ως ανερχόμενη δύναμη», για «να καταγραφεί ως ανερχόμενη δύναμη η θέληση του λαού, να διεκδικήσει και να επιβάλει το δίκιο του. Αυτό είναι που θα κάνει τη διαφορά». «Ο,τι κέρδισε ο λαός μας», τόνισε, ήταν «με αγώνες και θυσίες. Ετσι μοιράσθηκαν τα τσιφλίκια στους αγρότες - αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 90 χρόνια από την αγροτική εξέγερση στα Τρίκαλα - έτσι κατακτήθηκαν το οκτάωρο, το δικαίωμα στη μόρφωση, στην Υγεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, που τώρα τα ξηλώνουν».

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές Γεωργία Καπέτη και Λάμπρος Ντορλιός.

Συγκεντρώσεις σε πόλεις

Σήμερα Πέμπτη:

-- Στον Αγιο Κήρυκο, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού δημαρχείου, με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Φανούρη Καρούτσο.

-- Στους Παξούς, στις 7 μ.μ. ο υποψήφιος βουλευτής Μιχάλης Μιχαήλ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο καφενείο του Γαλιέρη στο Γάιο.

Αύριο Παρασκευή:

-- Στον Εύδηλο, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα Κατσούλη, με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Φ. Καρούτσο.

Πάτρα

Αθλητές, προπονητές και παράγοντες του αθλητισμού στην Αχαΐα, συμμετείχαν στη μαζική σύσκεψη που διοργάνωσαν την Τρίτη 20/1, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Πάτρα. Ο Τάκης Πετρόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας ανέφερε ότι «ένα δυνατό ΚΚΕ παντού, στη Βουλή και στο λαό, θα αποτελέσει τον κρισιμότερο παράγοντα ενίσχυσης της λαϊκής πάλης και για τα ζητήματα του αθλητισμού, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο δικαίωμα και αγαθό, για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανθρώπου». Αναπτύχθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό, σε αντίθεση με την εμπορευματοποίησή του, που όπως επισημάνθηκε είναι η κύρια αιτία για την έλλειψη αθλητικών χώρων για το λαό, τη βία στα γήπεδα, το ντόπινγκ κ.λπ. Παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος Ηλίας Γεωργακόπουλος, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου και Τέτη Τζαμαλούκα και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, του Δήμου Πάτρας, Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Βελεστίνο

Στη περιοχή του Βελεστίνου περιόδευσαν την Τρίτη 20/1 οι Ν. Αγγελής και Θ. Τσαλούχας, υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας. Στη συζήτησή τους με αγρότες τόνισαν ότι οι μέρες των μπλόκων δείχνουν την ανάγκη να ενισχυθεί το ΚΚΕ, ώστε να δυναμώσουν οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της ΚΑΠ της ΕΕ που τους ξεκληρίζει. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους στο ΚΕΠ του δήμου, τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γυναικών «Υπέρεια Κρήνη», καθώς και με επαγγελματίες και εργαζόμενους στην κεντρική αγορά του Βελεστίνου.

Εύβοια

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ έγινε την Τρίτη 20/1 και στα Ψαχνά, στην αίθουσα του δημαρχείου. Ομιλητής ήταν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας, ο οποίος απηύθυνε το κάλεσμα: «Αποφασιστικά τις λίγες μέρες που απομένουν να αναμετρηθούμε στήθος με στήθος με την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου που έχουν οργανώσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου (...) Αυτοί που αισθάνονται αριστεροί, ριζοσπάστες, προοδευτικοί έχουν πρόσθετες ευθύνες. Οχι μόνο δεν μπορούν να υποχωρήσουν στη λογική του μικρότερου κακού, αλλά έχουν υποχρέωση να συμβάλουν στην αποκάλυψη του ρόλου του ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξουν τη μάχη που δίνει το ΚΚΕ. Απευθυνόμαστε σε όποιον προσδοκά να ξημερώσουν καλύτερες μέρες και δε συμβιβάζεται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια. Μαζί, να δυναμώσουμε το ΚΚΕ και το λαϊκό αγώνα». Χαιρετισμό απηύθυνε η Γεωργία Πύθουλα, υποψήφια βουλευτής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ