ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Απρίλη 2015
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Νομιμοποιούν το φασισμό με τη Χρυσή Αυγή

Την προσπάθεια της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς να νομιμοποιήσει τη Χρυσή Αυγή στη λαϊκή συνείδηση καταγγέλλει η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, καθώς κάλεσε για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και το βουλευτή Κιλκίς του φασιστικού μορφώματος. Εξάλλου, το τελευταίο δίμηνο κι άλλοι, όπως η ΕΠΣ Κιλκίς και η Σχολή Ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού, έχουν προσκαλέσει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις τους.

Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ σημειώνει: «Ολοι όσοι νομιμοποιούν με τη στάση τους την παρουσία της Χρυσής Αυγής, μέσω του βουλευτή της στο Κιλκίς, φέρουν σοβαρές ευθύνες γιατί νομιμοποιούν το φασισμό, γιατί φέρνουν σε επαφή εκπροσώπους μιας φασιστικής, ναζιστικής, ρατσιστικής και εγκληματικής οργάνωσης με τη νεολαία του τόπου μας.

Ο λαός του Κιλκίς έχει βαθιά χαραγμένες στη μνήμη του τις εγκληματικές ενέργειες των πολιτικών προγόνων των χρυσαυγιτών, τις δολοφονίες, τις καταδόσεις, τις εκτελέσεις κ.ά. Αυτή την ιστορική πραγματικότητα καλείται σήμερα να μεταφέρει στη νέα γενιά του τόπου μας και να τη συνδέσει με τη σημερινή στάση της Χρυσής Αυγής απέναντι στα λαϊκά προβλήματα και τις λαϊκές ανάγκες, αναδεικνύοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, του καπιταλισμού που σαπίζει, το μακρύ χέρι των αφεντικών.

Καλούμε την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία του νομού να απομονώσουν οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή, να γυρίσουν την πλάτη στον εθνικισμό και το φασισμό, που μόνο σκοπό έχουν την υποταγή στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων και στέλνει το λαό στην εξαθλίωση. Να καταδικάσουν όλα τα κόμματα που υλοποιούν αυτή την πολιτική, δέχονται να καταθέτουν από κοινού στεφάνια και να παραβρίσκονται στις ίδιες εκδηλώσεις ενώ την ίδια στιγμή καλούν σε αντιφασιστικό αγώνα.

Ο λαός να χαράξει το δικό του δρόμο, αντιπαλεύοντας τη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της και επιτελώντας το ιστορικό του καθήκον να παλέψει για τη μόνη διέξοδο από τη σαπίλα του καπιταλισμού, την εργατική - λαϊκή εξουσία και οικονομία, τη μόνη ικανή να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του».

Αντίθετοι στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στις φυλακές της πόλης

Η δικαστική αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού

Eurokinissi

Η δικαστική αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού
Στο πόδι έχει σηκώσει τους κατοίκους του Κορυδαλλού η απόφαση της κυβέρνησης να διεξαχθεί η δίκη των μελών του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στη δικαστική αίθουσα των φυλακών της πόλης. Με αίτημα η δίκη να μη διεξαχθεί στον Κορυδαλλό, σήμερα στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των κατοίκων έξω από τη δικαστική αίθουσα, ενώ κλειστά θα είναι τα σχολεία της περιοχής και οι υπηρεσίες του Δήμου. Στο μεταξύ, χτες ο δήμαρχος Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης είχε συνάντηση για το θέμα αυτό με τους αναπληρωτές υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση και Παιδείας Τ. Κουράκη, αντίστοιχα.

Ο Σ. Κασιμάτης τούς παρέδωσε το ψήφισμα με την κατηγορηματική αντίθεση που έχει εκφράσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο για τη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό.

Σε άλλο χώρο

Το ΚΚΕ από τις 27 του Μάρτη έχει φέρει το πρόβλημα στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Δ. Μανωλάκου, Γ. Γκιόκας και Λ. Κανέλλη, απαιτώντας από τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η δίκη να διεξαχθεί στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών ή σε άλλο κατάλληλο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς βέβαια να γίνει αναβολή της ημερομηνίας έναρξής της.

Στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους οι κάτοικοι απαιτούν να επιλεγεί από την κυβέρνηση άλλος χώρος. Για παράδειγμα, η δικαστική αίθουσα βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από 11 σχολικές μονάδες της πόλης, τρεις βρεφονηπιακούς σταθμούς και δύο αθλητικά κέντρα. Αυτό σημαίνει ότι η εντονότατη αστυνομική παρουσία που θα υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο, οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της δίκης από διάφορους φορείς, θα επηρεάζουν την ομαλή διέλευση των μαθητών και μάλιστα σε περίοδο πανελλαδικών εξετάσεων. Επισημαίνεται ακόμα ότι ο χώρος της δίκης είναι πολύ κοντά στους τόπους «των εγκλημάτων των ναζιστών κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής (δολοφονία Φύσσα, δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και κατά των Αιγυπτίων ψαράδων) και δεν ενδείκνυται γενικά η πραγματοποίηση δίκης στον τόπο των εγκλημάτων».

Στην ερώτηση αναδεικνύεται ταυτόχρονα και το «πάγιο» αίτημα των κατοίκων για την απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη.

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Αλλη μια συνεκπαίδευση με Αμερικανούς

Ολοκληρώθηκε άλλη μια συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με μονάδες των ΗΠΑ, από τις πολλές που γίνονται επί κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ελέω στοίχισης της ντόπιας αστικής τάξης στον ευρωατλαντικό άξονα, των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει εκεί, και της προσπάθειας γεωστρατηγικής αναβάθμισής της μέσω και της λεγόμενης στρατιωτικής διπλωματίας.

Σε αυτήν τη βάση, από 18 έως 27 Μάρτη πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση με την επωνυμία «NICKEL GAMBIT», στην 112 Πτέρυγα Μάχης (Αεροπορική Βάση Ελευσίνας), της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερευνας - Διάσωσης (ΜΕΕΔ) με την 67th Special Operations Squadron (SOS) των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Mildenhall, στη Βρετανία. Εκτελέστηκαν ρίψεις αλεξιπτωτιστών με άλματα ελεύθερης πτώσης, ημέρα και νύχτα. Η 67th SOS συμμετείχε με 2 αεροσκάφη MC- 130J.

Επίσης, από 19 έως 26 Μάρτη, με τους Αμερικανούς έκανε συνεκπαίδευση και το 865 Τάγμα Εναέριου Εφοδιασμού, στη ζώνη ρίψεως του αεροδρομίου Μεγάρων, σε αντικείμενα συνεργασίας και ρίψης από τα MC-130J ελαφρών, μέσων και βαρέων φορτίων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Μέτρα τώρα για υποδομές Υγείας στις στρατιωτικές μονάδες

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ, με χτεσινή του Ερώτηση, τις σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές Υγείας των στρατιωτικών μονάδων, πρόβλημα που αναδείχθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο, όταν στις 18 Μάρτη έχασε τη ζωή του ο στρατιώτης Λ. Ν. λόγω «κεραυνοβόλου νεκρωτικής πνευμονίας, πολυοργανικής ανεπάρκειας», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο οποίος υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στη Σπάρτη.

Την Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Θ. Παφίλης, Λ. Κανέλλη, Ν. Καραθανασόπουλος και Χρ. Κατσώτης, προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Οπως επισημαίνουν, ο στρατιώτης ενώ ήταν ασθενής για πολλές μέρες και τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν με τη χορήγηση αντιπυρετικών φαρμάκων, παρέμενε για περίθαλψη σε κοινό θάλαμο του στρατοπέδου και όχι στο ιατρείο. Η αιτιολογία ήταν «πως δεν υπήρχαν ελεύθερες κλίνες και όπως φαίνεται χωρίς τις ενδεδειγμένες εργαστηριακές και άλλες εξετάσεις». Ο στρατιώτης, αφού η κατάστασή του επιδεινώθηκε, στάλθηκε τελικά στις 13 Μάρτη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθήνας, χωρίς όμως ασθενοφόρο και συνοδεία εξειδικευμένου προσωπικού, αλλά με το λεωφορείο και τη συνοδεία ενός ακόμα φαντάρου!

«Το ίδιο διάστημα, στην ίδια μονάδα και άλλοι στρατιώτες νόσησαν με παρόμοια συμπτώματα, ενώ τέσσερις χρειάστηκε τελικά να νοσηλευτούν στο 401 ΓΣΝ Αθήνας».

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «αναδεικνύονται οι σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές Υγείας των στρατιωτικών μονάδων, στη στελέχωση και στον εξοπλισμό τους, προκειμένου να εξασφαλίζονται πλήρεις, έγκαιρες και αποτελεσματικές υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας των στρατιωτών και των αξιωματικών».

Επισημαίνουν ότι οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής είναι μεγάλες, όσο δεν λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα και όσο αυτά «αντιμετωπίζονται σαν κόστος τη στιγμή που ο ελληνικός λαός ακριβοπληρώνει τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στις επεμβάσεις και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών».

Ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα πήρε η διοίκηση του στρατοπέδου για την αντιμετώπιση της ασθενείας του στρατιώτη από την πρώτη μέρα, ποιες συνθήκες επικρατούν στο ΚΕΕΜ Σπάρτης από την άποψη των συνθηκών διαβίωσης των φαντάρων, πόσα στρατιωτικά νοσοκομεία και σε ποιες πόλεις λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Ακόμα, σε ποιο βαθμό υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέσα στα στρατόπεδα, υλικοτεχνική υποδομή, φάρμακα, εμβόλια, στρατιωτικοί γιατροί, νοσηλευτές, για την αντιμετώπιση ασθενειών, τραυματισμών και άλλων παθήσεων των στρατιωτών και τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις.

ΑΡΧΗΓΟΙ ΓΕΣ - ΓΕΑ
Επαφές με τους ακολούθους ΗΠΑ - Ισραήλ

Επίσκεψη από τον ακόλουθο Αμυνας του Ισραήλ, Yuval Gerbi, δέχθηκε χτες ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Β. Τελλίδης. Επίσης, χτες, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρ. Βαΐτσης, δέχθηκε στο γραφείο του τον αεροπορικό ακόλουθο των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σμήναρχο Adam Kavlick. Οπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών «συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Δεν περνά απαρατήρητο ότι οι επαφές αυτές έγιναν λίγες μέρες αφού ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, στην επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, περιέγραφε περιχαρής τους πολυετείς δεσμούς της ντόπιας αστικής τάξης με τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι «πρέπει να γίνουν ακόμη πιο στενές». Εκανε δε και μια σειρά από ανοίγματα στο αμερικανοεβραϊκό λόμπι παρουσιάζοντας ως στόχο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την ενίσχυση του άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ