Τετάρτη 1 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίθετοι στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στις φυλακές της πόλης

Η δικαστική αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού

Eurokinissi

Η δικαστική αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού
Στο πόδι έχει σηκώσει τους κατοίκους του Κορυδαλλού η απόφαση της κυβέρνησης να διεξαχθεί η δίκη των μελών του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στη δικαστική αίθουσα των φυλακών της πόλης. Με αίτημα η δίκη να μη διεξαχθεί στον Κορυδαλλό, σήμερα στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των κατοίκων έξω από τη δικαστική αίθουσα, ενώ κλειστά θα είναι τα σχολεία της περιοχής και οι υπηρεσίες του Δήμου. Στο μεταξύ, χτες ο δήμαρχος Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης είχε συνάντηση για το θέμα αυτό με τους αναπληρωτές υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση και Παιδείας Τ. Κουράκη, αντίστοιχα.

Ο Σ. Κασιμάτης τούς παρέδωσε το ψήφισμα με την κατηγορηματική αντίθεση που έχει εκφράσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο για τη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό.

Σε άλλο χώρο

Το ΚΚΕ από τις 27 του Μάρτη έχει φέρει το πρόβλημα στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Δ. Μανωλάκου, Γ. Γκιόκας και Λ. Κανέλλη, απαιτώντας από τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η δίκη να διεξαχθεί στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών ή σε άλλο κατάλληλο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς βέβαια να γίνει αναβολή της ημερομηνίας έναρξής της.

Στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους οι κάτοικοι απαιτούν να επιλεγεί από την κυβέρνηση άλλος χώρος. Για παράδειγμα, η δικαστική αίθουσα βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από 11 σχολικές μονάδες της πόλης, τρεις βρεφονηπιακούς σταθμούς και δύο αθλητικά κέντρα. Αυτό σημαίνει ότι η εντονότατη αστυνομική παρουσία που θα υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο, οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της δίκης από διάφορους φορείς, θα επηρεάζουν την ομαλή διέλευση των μαθητών και μάλιστα σε περίοδο πανελλαδικών εξετάσεων. Επισημαίνεται ακόμα ότι ο χώρος της δίκης είναι πολύ κοντά στους τόπους «των εγκλημάτων των ναζιστών κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής (δολοφονία Φύσσα, δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και κατά των Αιγυπτίων ψαράδων) και δεν ενδείκνυται γενικά η πραγματοποίηση δίκης στον τόπο των εγκλημάτων».

Στην ερώτηση αναδεικνύεται ταυτόχρονα και το «πάγιο» αίτημα των κατοίκων για την απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ