Τετάρτη 1 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Αλλη μια συνεκπαίδευση με Αμερικανούς

Ολοκληρώθηκε άλλη μια συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με μονάδες των ΗΠΑ, από τις πολλές που γίνονται επί κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ελέω στοίχισης της ντόπιας αστικής τάξης στον ευρωατλαντικό άξονα, των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει εκεί, και της προσπάθειας γεωστρατηγικής αναβάθμισής της μέσω και της λεγόμενης στρατιωτικής διπλωματίας.

Σε αυτήν τη βάση, από 18 έως 27 Μάρτη πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση με την επωνυμία «NICKEL GAMBIT», στην 112 Πτέρυγα Μάχης (Αεροπορική Βάση Ελευσίνας), της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερευνας - Διάσωσης (ΜΕΕΔ) με την 67th Special Operations Squadron (SOS) των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Mildenhall, στη Βρετανία. Εκτελέστηκαν ρίψεις αλεξιπτωτιστών με άλματα ελεύθερης πτώσης, ημέρα και νύχτα. Η 67th SOS συμμετείχε με 2 αεροσκάφη MC- 130J.

Επίσης, από 19 έως 26 Μάρτη, με τους Αμερικανούς έκανε συνεκπαίδευση και το 865 Τάγμα Εναέριου Εφοδιασμού, στη ζώνη ρίψεως του αεροδρομίου Μεγάρων, σε αντικείμενα συνεργασίας και ρίψης από τα MC-130J ελαφρών, μέσων και βαρέων φορτίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ