Τετάρτη 1 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκαταρκτική εξέταση για τον Στ. Παπασταύρου

Στο φως της δημοσιότητας επανήλθε αυτές τις μέρες, προκαταρκτική εξέταση που ερευνά το αν ο πρώην συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στη διάρκεια της κατάθεσής του στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για την αποκαλούμενη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκαταρκτική φέρεται να διατάχθηκε μετά την κατάθεση του εν λόγω συνεργάτη στη Βουλή (2012). Το θέμα επανήρθε στη δημοσιότητα όταν προχτές η ιταλική εφημερίδα «La Stampa» αποκάλυψε ότι ο Στ. Παπασταύρου δεν διέθετε έναν, αλλά δύο λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC, ενώ σύμφωνα με το «Βήμα», η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και προέκυψε μετά από καταγγελία που κρίθηκε σοβαρή.

Ο Στ. Παπασταύρου ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δεν ήταν δικά του αλλά επιχειρηματία από το Ισραήλ, ο οποίος επίσης έχει κατάθεση στη λίστα. Το ίδιο και για την ιδιοκτησία της υπεράκτιας Sabri Ltd, με έδρα τα Virgin Islands, όπου εμφανιζόταν ως δικαιούχος της κατάθεσης. Σε εμφάνισή του στον οικονομικό εισαγγελέα Π. Αθανασίου είχε πει ότι λειτουργούσε ως attorney πληρεξούσιος του επιχειρηματία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ