ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Μάη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
«Κάηκε» στο φινάλε ο Λεβαδειακός

Ο Λεβαδειακός ακολούθησε τελικά τον Εργοτέλη στο δρόμο του υποβιβασμού μετά την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος

Eurokinissi

Ο Λεβαδειακός ακολούθησε τελικά τον Εργοτέλη στο δρόμο του υποβιβασμού μετά την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος
Με τον Λεβαδειακό τελικά να γίνεται η τέταρτη ομάδα (μετά τους Εργοτέλη, Νίκη Βόλου, ΟΦΗ) που αποχαιρέτησε την πρώτη κατηγορία ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League με την 34η αγωνιστική. Οι Βοιωτοί παρά το γεγονός ότι επικράτησαν του αδιάφορου βαθμολογικά Εργοτέλη με 2-0 υστέρησαν στην τετραπλή ισοβαθμία στους 43 β. που προέκυψε με τους Πανθρακικό, Βέροια, Πανιώνιο και ήταν αυτοί που είπαν το «αντίο». Αντίθετα, ο Πανθρακικός σφράγισε την παραμονή του επικρατώντας της Ξάνθης στο ντέρμπι της Θράκης με 2-0, ενώ ο Πανιώνιος αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Η Βέροια αν και ηττήθηκε με 2-0 στο Αγρίνιο απ' τον Παναιτωλικό εντούτοις απ' την προτελευταία αγωνιστική είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει την παραμονή αφού υπερτερούσε στις πιθανές ισοβαθμίες. Την παραμονή του εξασφάλισε και ο Πλατανιάς αφού αν και ήταν σε καλύτερη μοίρα απ' όλους τους ενδιαφερόμενους κατάφερε να πάρει το κάτι παραπάνω με αντίπαλο τον πρωταθλητή Ολυμπιακό ερχόμενος ισόπαλος 1-1 στην έδρα του. Πάντως, εξαιτίας των όσων παίζονταν με τις ισοβαθμίες, απ' την αγωνιστική δεν έλειψαν και τα τραγελαφικά φαινόμενα, όπως αυτό στη Ν. Σμύρνη, όπου ο αγώνας κράτησε περίπου 100 λεπτά (αντί για 90+), εξαιτίας των πολλών διακοπών.

Η πεντάδα των πλέι οφ

Από κει και πέρα οριστικοποιήθηκε και το σκηνικό στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας που οδηγεί στα πλέι οφ, τα οποία θα κρίνουν τη δεύτερη θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τις θέσεις για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 και τερμάτισε τελικά στη 2η θέση, σε συνδυασμό με την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στη Ν. Σμύρνη. Ο Αστέρας Τρίπολης κράτησε το αήττητο στην έδρα του για τη φετινή σεζόν μετά το 2-0 επί της Κέρκυρας, ενώ ο Ατρόμητος έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας με αντίπαλο την Καλλονή. Στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ξεκινούν έχοντας από 2 βαθμούς, ο Αστέρας Τρίπολης 1 ενώ ο Ατρόμητος θα μπει στη διαδικασία χωρίς βαθμό.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 78, Παναθηναϊκός 66, ΠΑΟΚ 65, Αστέρας Τρίπολης 59, Ατρόμητος 54, ΠΑΣ Γιάννινα 53, Παναιτωλικός 52, Ξάνθη 47, Πλατανιάς 44, Κέρκυρα 44, Καλλονή 44, Πανθρακικός 43, Πανιώνιος 43, Βέροια 43, Λεβαδειακός 43, Εργοτέλης 32, ΟΦΗ -6, Νίκη Βόλου -6. Σημ.: Νίκη Β. και ΟΦΗ έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

  • Μπορεί η Βέροια εντός αγωνιστικού χώρου να εξασφάλισε την παραμονή ωστόσο η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα που ερευνά την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο σε δύο πρώην παράγοντές της ανεβάζει την αγωνία. Και αυτό γιατί εάν αποδειχθεί ενοχή τότε ανάμεσα στις ποινές είναι και αυτή του υποβιβασμού, ενώ από την άλλη ανοίγει ο δρόμος των ενστάσεων από άλλους... ενδιαφερόμενους σχετικά με το ζήτημα της παραμονής.
  • Σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του ΔΣ της Super League, όπου ανάμεσα στα άλλα ζητήματα θα είναι και αυτό της επικύρωσης της βαθμολογίας και της κλήρωσης των αγώνων για τα πλέι οφ.
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Χαμόγελα στο... νήμα για Αρη, Κόροιβο

Ο Αρης και ο Κόροιβος Αμαλιάδας ήταν οι πλέον κερδισμένοι στην αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1 που έπεσε με τους αγώνες της 26ης αγωνιστικής. Οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης κατάφεραν να περάσουν νικηφόρα απ' την Κρήτη, επικρατώντας του Ρεθύμνου έστω και με αρκετό άγχος στα τελευταία λεπτά με 69-66, και τελικά να τερματίσουν στην 4η θέση αποκτώντας το πλεονέκτημα έδρας για την Α` φάση των πλέι οφ. Αντίθετα η ΑΕΚ, παρά τη νίκη της στην Δράμα επί του ΚΑΟΔ με 77-66, έμεινε στην 5η θέση και θα μπει στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας. Οι δυο ομόχρωμοι (κιτρινόμαυροι) αποτελούν το πλέον ενδιαφέρον ζευγάρι στην Α` φάση των πλέι οφ που ξεκινάει την Τετάρτη. Εξάλλου, μεγάλος κερδισμένος της τελευταίας αγωνιστικής ήταν και ο Κόροιβος Αμαλιάδας, αφού αν και νεοφώτιστος κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό του στην οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ, μετά την επικράτησή του επί του Κολοσσού Ρόδου με 81-73 και την ήττα του ΚΑΟΔ.

Με επιβλητική εμφάνιση και 100άρα ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια ο Ολυμπιακός, που νίκησε τον υποβιβασμένο Πανελευσινιακό με 104-55 στο τελευταίο του τεστ (ο αγώνας του για τα πλέι οφ αναβάλλεται) πριν την επερχόμενη αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Ευρωλίγκα (Παρασκευή 15 Μάη). Χωρίς προβλήματα ο 3ος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ επιβλήθηκε των Τρικάλων με 105-73, όπως και ο Παναθηναϊκός του Απόλλωνα Πάτρας με 80-52. Στην τελευταία του υποχρέωση για την Α1 ο εδώ και καιρό υποβιβασμένος στην Α2 (μετά απο 35 χρόνια) Πανιώνιος γνώρισε την ήττα απ' την Κηφισιά με 98-89.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 51, ΠΑΟ 49, ΠΑΟΚ 45, Αρης 42, ΑΕΚ 41, Ρέθυμνο 40, Κολοσσός Ρόδου 39, Κόροιβος 37, ΚΑΟΔ 36, Απόλλων Πάτρας 36, Κηφισιά 35, Τρίκαλα 34, Πανελευσινιακός 32, Πανιώνιος 29.

Επικίνδυνα επιχειρηματικά ...τερτίπια

Για μια ακόμη φορά τα επιχειρηματικά τερτίπια... κάνουν το παιχνίδι στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Ενα παιχνίδι που φυσικά στόχο έχει το μεγαλύτερο κέρδος των επιχειρηματιών του χώρου, αλλά όπως έχει αποδειχτεί, τα αποτελέσματά τους αποβαίνουν μοιραία ακόμα και για την ύπαρξη των ίδιων των συλλόγων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Νέα Κηφισιά αναμένεται να μετακομίσει στη Χαλκίδα, με την αιτιολογία να αποκτήσει ισχυρότερη έδρα. Στο παρελθόν κάτι ανάλογο είχε γίνει και με τον Πανελλήνιο (Λαμία) και τον Ικαρο Καλλιθέας (επίσης στη Χαλκίδα) με ολέθρια αποτελέσματα για τους συλλόγους.

  • ΠΛΕΪ ΟΦ: Αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένα να γίνουν τα πρώτα παιχνίδια για την πρώτη φάση των πλέι οφ (1-8).Τα ζευγάρια είναι: 1. Ολυμπιακός - Κόροιβος, 2. Αρης - ΑΕΚ, 3. Παναθηναϊκός - Κολοσσός 4. ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο. Η πρόκριση στα ημιτελικά κρίνεται στις δύο νίκες. Σε περίπτωση που χρειαστεί τρίτο παιχνίδι διεξάγεται στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στην βαθμολογία (δηλ. στις έδρες των γηπεδούχων των πρώτων αγώνων.)
  • ΠΑΟ: Στην λύση της απόκτησης του Ρέιμαρ Μόργκαν για να αντικαταστήσει τον Γκιστ, ο οποίος αναμένεται να τιμωρηθεί για το θετικό δείγμα στην χρήση κάνναβης, προχώρησε ο Παναθηναϊκός, αφού η αρχική επιλογή Κένιον Μάρτιν ζήτησε περισσότερο χρόνο για να απαντήσει.
ΣΕΓΑΣ
Περικοπές λόγω άδειων Ταμείων

Η μη καταβολή έως τώρα της τακτικής επιχορήγησης για το 2015 στις Ομοσπονδίες, σε συνδυασμό και με το γενικότερο πλαίσιο μείωσης που υπάρχει σε αυτή τα τελευταία χρόνια, υποχρεώνει την Ομοσπονδία Στίβου για μια ακόμη χρονιά να βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ως συνέπεια ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια περικοπή δαπανών, κάτι που έχει συνέπειες στο προγραμματισμό, με σημαντικότερη την ακύρωση του Βαλκανικού πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Ελλάδα.

«...Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε δυσάρεστες αποφάσεις: Περιστολή λειτουργικών δαπανών σε 7 διαφορετικές κατηγορίες. Περιορισμό του κόστους διοργάνωσης Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου. Επιστροφή της διοργάνωσης των Βαλκανικών Αγώνων Α/Γ. Ενσωμάτωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων στο Α/Γ...» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ. Επίσης γίνεται αναφορά στις παγωμένες υποχρεώσεις (ή σε καθυστέρηση) της Ομοσπονδίας, όπως η χρηματοδότηση των Σωματείων για προπονητικό έργο και η αντίστοιχη για προπονητικές συγκεντρώσεις και προετοιμασίες, η κάλυψη των συμβατικών υποχρεώσεων της Ομοσπονδίας προς αθλητές, προπονητές, αλλά και προς τους προμηθευτές.

FOOTBALL LEAGUE
Aκάθεκτος ο «Γηραιός»

Ακάθεκτος προς τη Super League συνεχίζει να οδεύει ο Ηρακλής, που κράτησε το αήττητό του στη διαδικασία των πλέι οφ της Football League, νικώντας στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής και την Παναχαϊκή στο Καυταντζόγλειο με 2-0. Με νίκη, αλλά με σαφώς δυσκολότερο τρόπο, συνέχισε και η έτερη συγκάτοικος της κορυφής ΑΕΚ, που επιβλήθηκε του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1 στο ΟΑΚΑ. Η Λάρισα, μετά τη σπουδαία νίκη στο Βόλο επί του Ολυμπιακού με 1-0, πέρασε στην τρίτη θέση, έχοντας τις περισσότερες ελπίδες σε σχέση με τους υπόλοιπους που ακολουθούν στο κυνήγι των δυο πρωτοπόρων. Αντίθετα, ουσιαστικά εκτός μάχης τέθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την νέα αποτυχία, όπως και η ουραγός Παναχαϊκή, ενώ κάπως καλύτερα αισθάνεται ο 4ος Απόλλων Σμύρνης. Η βαθμολογία: Ηρακλής 16, ΑΕΚ 16, Λάρισα 6, Απόλλων Σμύρνης 4, Ολυμπιακός Βόλου 1, Παναχαϊκή 0.

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ (3η αγων): Βήμα παραμονής στην κατηγορία έκανε ο Αγροτικός Αστέρας, μετά τη σπουδαίας σημασίας νίκη στην Καρδίτσα επί της Αναγέννησης με 1-0, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου. Τα αποτελέσματα: 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Παναιγιάλειος - Αχαρναϊκός 0-1, Ηρακλής Ψαχνών - Ερμιονίδα 2-0, Επισκοπή - Καλλιθέα 0-2. Η βαθμολογία: Παναιγιάλειος 12, Ερμιονίδα 11, Αχαρναϊκός 10, Καλλιθέα 9, Ηρακλής Ψαχνών 6, Επισκοπή 0. 2ος ΟΜΙΛΟΣ: Αιγινιακός - Πιερικός 2-0 (άνευ αγώνα), Αναγέννηση Καρδίτσας - Αγροτικός Αστέρας 0-1, Τύρναβος - Ζάκυνθος 2-2. Η βαθμολογία: Αγροτικός Αστέρας 9, Αιγινιακός 8, Ζάκυνθος 7, Αναγέννηση Καρδίτσας 6, Τύρναβος 2, Πιερικός 1.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Με τη Μπαρτσελόνα να βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση μετά την νίκη της με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι, και την Μπάγερν Μονάχου στην έδρα της, διεξάγεται σήμερα η ρεβάνς (21.45 Νovasports) του ημιτελικού που θα κρίνει την πρώτη θέση στον φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ