Τρίτη 12 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Χαμόγελα στο... νήμα για Αρη, Κόροιβο

Ο Αρης και ο Κόροιβος Αμαλιάδας ήταν οι πλέον κερδισμένοι στην αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1 που έπεσε με τους αγώνες της 26ης αγωνιστικής. Οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης κατάφεραν να περάσουν νικηφόρα απ' την Κρήτη, επικρατώντας του Ρεθύμνου έστω και με αρκετό άγχος στα τελευταία λεπτά με 69-66, και τελικά να τερματίσουν στην 4η θέση αποκτώντας το πλεονέκτημα έδρας για την Α` φάση των πλέι οφ. Αντίθετα η ΑΕΚ, παρά τη νίκη της στην Δράμα επί του ΚΑΟΔ με 77-66, έμεινε στην 5η θέση και θα μπει στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας. Οι δυο ομόχρωμοι (κιτρινόμαυροι) αποτελούν το πλέον ενδιαφέρον ζευγάρι στην Α` φάση των πλέι οφ που ξεκινάει την Τετάρτη. Εξάλλου, μεγάλος κερδισμένος της τελευταίας αγωνιστικής ήταν και ο Κόροιβος Αμαλιάδας, αφού αν και νεοφώτιστος κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό του στην οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ, μετά την επικράτησή του επί του Κολοσσού Ρόδου με 81-73 και την ήττα του ΚΑΟΔ.

Με επιβλητική εμφάνιση και 100άρα ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια ο Ολυμπιακός, που νίκησε τον υποβιβασμένο Πανελευσινιακό με 104-55 στο τελευταίο του τεστ (ο αγώνας του για τα πλέι οφ αναβάλλεται) πριν την επερχόμενη αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Ευρωλίγκα (Παρασκευή 15 Μάη). Χωρίς προβλήματα ο 3ος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ επιβλήθηκε των Τρικάλων με 105-73, όπως και ο Παναθηναϊκός του Απόλλωνα Πάτρας με 80-52. Στην τελευταία του υποχρέωση για την Α1 ο εδώ και καιρό υποβιβασμένος στην Α2 (μετά απο 35 χρόνια) Πανιώνιος γνώρισε την ήττα απ' την Κηφισιά με 98-89.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 51, ΠΑΟ 49, ΠΑΟΚ 45, Αρης 42, ΑΕΚ 41, Ρέθυμνο 40, Κολοσσός Ρόδου 39, Κόροιβος 37, ΚΑΟΔ 36, Απόλλων Πάτρας 36, Κηφισιά 35, Τρίκαλα 34, Πανελευσινιακός 32, Πανιώνιος 29.

Επικίνδυνα επιχειρηματικά ...τερτίπια

Για μια ακόμη φορά τα επιχειρηματικά τερτίπια... κάνουν το παιχνίδι στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Ενα παιχνίδι που φυσικά στόχο έχει το μεγαλύτερο κέρδος των επιχειρηματιών του χώρου, αλλά όπως έχει αποδειχτεί, τα αποτελέσματά τους αποβαίνουν μοιραία ακόμα και για την ύπαρξη των ίδιων των συλλόγων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Νέα Κηφισιά αναμένεται να μετακομίσει στη Χαλκίδα, με την αιτιολογία να αποκτήσει ισχυρότερη έδρα. Στο παρελθόν κάτι ανάλογο είχε γίνει και με τον Πανελλήνιο (Λαμία) και τον Ικαρο Καλλιθέας (επίσης στη Χαλκίδα) με ολέθρια αποτελέσματα για τους συλλόγους.

  • ΠΛΕΪ ΟΦ: Αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένα να γίνουν τα πρώτα παιχνίδια για την πρώτη φάση των πλέι οφ (1-8).Τα ζευγάρια είναι: 1. Ολυμπιακός - Κόροιβος, 2. Αρης - ΑΕΚ, 3. Παναθηναϊκός - Κολοσσός 4. ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο. Η πρόκριση στα ημιτελικά κρίνεται στις δύο νίκες. Σε περίπτωση που χρειαστεί τρίτο παιχνίδι διεξάγεται στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στην βαθμολογία (δηλ. στις έδρες των γηπεδούχων των πρώτων αγώνων.)
  • ΠΑΟ: Στην λύση της απόκτησης του Ρέιμαρ Μόργκαν για να αντικαταστήσει τον Γκιστ, ο οποίος αναμένεται να τιμωρηθεί για το θετικό δείγμα στην χρήση κάνναβης, προχώρησε ο Παναθηναϊκός, αφού η αρχική επιλογή Κένιον Μάρτιν ζήτησε περισσότερο χρόνο για να απαντήσει.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ