Τρίτη 12 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
«Κάηκε» στο φινάλε ο Λεβαδειακός

Ο Λεβαδειακός ακολούθησε τελικά τον Εργοτέλη στο δρόμο του υποβιβασμού μετά την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος

Eurokinissi

Ο Λεβαδειακός ακολούθησε τελικά τον Εργοτέλη στο δρόμο του υποβιβασμού μετά την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος
Με τον Λεβαδειακό τελικά να γίνεται η τέταρτη ομάδα (μετά τους Εργοτέλη, Νίκη Βόλου, ΟΦΗ) που αποχαιρέτησε την πρώτη κατηγορία ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League με την 34η αγωνιστική. Οι Βοιωτοί παρά το γεγονός ότι επικράτησαν του αδιάφορου βαθμολογικά Εργοτέλη με 2-0 υστέρησαν στην τετραπλή ισοβαθμία στους 43 β. που προέκυψε με τους Πανθρακικό, Βέροια, Πανιώνιο και ήταν αυτοί που είπαν το «αντίο». Αντίθετα, ο Πανθρακικός σφράγισε την παραμονή του επικρατώντας της Ξάνθης στο ντέρμπι της Θράκης με 2-0, ενώ ο Πανιώνιος αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Η Βέροια αν και ηττήθηκε με 2-0 στο Αγρίνιο απ' τον Παναιτωλικό εντούτοις απ' την προτελευταία αγωνιστική είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει την παραμονή αφού υπερτερούσε στις πιθανές ισοβαθμίες. Την παραμονή του εξασφάλισε και ο Πλατανιάς αφού αν και ήταν σε καλύτερη μοίρα απ' όλους τους ενδιαφερόμενους κατάφερε να πάρει το κάτι παραπάνω με αντίπαλο τον πρωταθλητή Ολυμπιακό ερχόμενος ισόπαλος 1-1 στην έδρα του. Πάντως, εξαιτίας των όσων παίζονταν με τις ισοβαθμίες, απ' την αγωνιστική δεν έλειψαν και τα τραγελαφικά φαινόμενα, όπως αυτό στη Ν. Σμύρνη, όπου ο αγώνας κράτησε περίπου 100 λεπτά (αντί για 90+), εξαιτίας των πολλών διακοπών.

Η πεντάδα των πλέι οφ

Από κει και πέρα οριστικοποιήθηκε και το σκηνικό στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας που οδηγεί στα πλέι οφ, τα οποία θα κρίνουν τη δεύτερη θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τις θέσεις για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 και τερμάτισε τελικά στη 2η θέση, σε συνδυασμό με την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στη Ν. Σμύρνη. Ο Αστέρας Τρίπολης κράτησε το αήττητο στην έδρα του για τη φετινή σεζόν μετά το 2-0 επί της Κέρκυρας, ενώ ο Ατρόμητος έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας με αντίπαλο την Καλλονή. Στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ξεκινούν έχοντας από 2 βαθμούς, ο Αστέρας Τρίπολης 1 ενώ ο Ατρόμητος θα μπει στη διαδικασία χωρίς βαθμό.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 78, Παναθηναϊκός 66, ΠΑΟΚ 65, Αστέρας Τρίπολης 59, Ατρόμητος 54, ΠΑΣ Γιάννινα 53, Παναιτωλικός 52, Ξάνθη 47, Πλατανιάς 44, Κέρκυρα 44, Καλλονή 44, Πανθρακικός 43, Πανιώνιος 43, Βέροια 43, Λεβαδειακός 43, Εργοτέλης 32, ΟΦΗ -6, Νίκη Βόλου -6. Σημ.: Νίκη Β. και ΟΦΗ έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

  • Μπορεί η Βέροια εντός αγωνιστικού χώρου να εξασφάλισε την παραμονή ωστόσο η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα που ερευνά την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο σε δύο πρώην παράγοντές της ανεβάζει την αγωνία. Και αυτό γιατί εάν αποδειχθεί ενοχή τότε ανάμεσα στις ποινές είναι και αυτή του υποβιβασμού, ενώ από την άλλη ανοίγει ο δρόμος των ενστάσεων από άλλους... ενδιαφερόμενους σχετικά με το ζήτημα της παραμονής.
  • Σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του ΔΣ της Super League, όπου ανάμεσα στα άλλα ζητήματα θα είναι και αυτό της επικύρωσης της βαθμολογίας και της κλήρωσης των αγώνων για τα πλέι οφ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ