ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Στα... χαρακώματα Αναστασιάδης - Σόουζα

Η κόντρα Αναστασιάδη -Σόουζα καλά κρατεί

Sportidea

Η κόντρα Αναστασιάδη -Σόουζα καλά κρατεί
Το «μάννα εξ ουρανού» που περίμενε ο Αγγελος Αναστασιάδης, δεν έπεσε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του Γκρατς, εκεί που ουσιαστικά το όνειρο του Παναθηναϊκού για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ μετατράπηκε σε εφιάλτη, μετά την ήττα που υπέστη από τη Στουρμ με 2-0. Το ήρεμο κλίμα έκανε φτερά και τη θέση του πήρε η αμφιβολία, ο προβληματισμός και η αγωνία για τη συνέχεια. Μετά από 90 συναρπαστικά λεπτά, ο ενθουσιασμός και το πιστεύω για τη νίκη των «πράσινων» παιχτών, έδωσαν τη θέση στα δυσμενή σχόλια του προπονητή της ομάδας Αγγελου Αναστασιάδη προς τον Πάολο Σόουζα. Χωρίς καμιά προσπάθεια αυτοκριτικής, ο Ελληνας τεχνικός, στη συνέντευξη Τύπου, παραμέρισε για αρκετή ώρα το κομμάτι - σύνολο και αναφέρθηκε στην παρουσία ενός και μόνο παίχτη. Λες και ο Παναθηναϊκός είναι μόνο ο Σόουζα... «Δεν ήταν έτοιμος ο κύριος Σόουζα να παίξει σήμερα στον Παναθηναϊκό, δεν ήταν έτοιμος να μαρκάρει, να βάλει τα πόδια του στη φωτιά, αλλά μόνο για να κάνει πασούλες και να περπατάει. Δεν μπορεί να παίξει στον Παναθηναϊκό έτσι. Λυπάμαι, γιατί νόμιζα ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό», ήταν κάποια από τα λόγια του Μακεδόνα τεχνικού. Ο Πορτογάλος πάντως μέχρι ώρας δεν έχει απαντήσει στα σχόλια του προπονητή του. Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στο Γκρατς ο Αναστασιάδης προσπαθούσε να ενθαρρύνει τους παίχτες του λέγοντας: «μπορείτε να τους νικήσετε, η Στουρμ είναι ομάδα μέσα στις δυνατότητες σας». Λίγο πριν αναφερθεί στην απόδοση του Πορτογάλου, ο Αγγελος Αναστασιάδης έπλεξε το εγκώμιο του Βαζέχα: «Κάποιοι προσπάθησαν και τα έδωσαν όλα. Ο Βαζέχα ήταν συγκλονιστικός, έπαιζε τραυματίας τα τελευταία λεπτά». Οσον αφορά στους λόγους που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην ήττα, αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας, ο «πράσινος» τεχνικός είπε: «Δεν κατορθώνει να μετατρέψει τις ευκαιρίες σε γκολ και στη συνέχεια βρίσκεται να κυνηγάει τον αντίπαλο. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Πρέπει τώρα να δούμε τα λάθη μας και να συνεχίσουμε. Μας πίκρανε πολύ αυτό που έγινε, όμως δεν μπορώ να μην έχω ελπίδες αφού έχω αυτά τα παιδιά που δεν τα παρατάνε».

Στην αντίπερα όχθη, ο Ιβιτσα Οσιμ και η ομάδα του ακόμα πλέουν σε πελάγη ευτυχίας μετά την πολύ σημαντική νίκη που πέτυχαν. Ο «γνώριμος» πλέον για τα αποφθέγματα του, τεχνικός της Στουρμ Γκρατς, μετά τη λήξη του αγώνα έβγαλε τα συμπεράσματά του για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού και είπε: «Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ποδόσφαιρο τέχνης για την τέχνη και έχασε την ουσία».

ΠΑΟΚ
Ενας... φίλος από τα παλιά

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ συνέχισαν τις προπονήσεις για τον αγώνα με τον Αρη, παρά τις εξελίξεις στα διοικητικά

Sportidea

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ συνέχισαν τις προπονήσεις για τον αγώνα με τον Αρη, παρά τις εξελίξεις στα διοικητικά
Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στα διοικητικά του ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Μπατατούδης, που ήρθε ως ο... σωτήρας που θα απάλλασσε το «δικέφαλο» από τους «κακούς» προέδρους, Θωμά Βουλινό και τον Λάκη Οικονομίδη, βλέπει τους ρόλους να αντιστρέφονται και τον Οικονομίδη πιθανότατα να επιστρέφει δριμύτερος στη θέση του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο μεγαλομέτοχος των «ασπρόμαυρων» για μια από τις λίγες φορές, κάνει πραγματικότητα αυτό που είχε «υποσχεθεί», πως ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης θα αλλάξει χέρια μέχρι τις 20 του Φλεβάρη. Χτες μάλιστα, είχε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Λάκη Οικονομίδη, που τόνισε πως πρόθεσή του είναι και η κάλυψη ενός μεγάλου μέρος του ανοίγματος του Μπατατούδη, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών περίπου. Πάντως η ιστορία επαναλαμβάνεται με διαφορετικά πρόσωπα για άλλη μια φορά στο σύλλογο της συμπρωτεύουσας που δείχνει να μην μπορεί να ξεφύγει από τα οικονομικά προβλήματα που δεν τον αφήνουν να ορθοποδήσει.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα ξανά μακριά από τα διοικητικά και σε δηλώσεις του προς τους παίκτες της ομάδας για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Αρη, ανέφερε: «Πρόκειται για ένα τοπικό ντέρμπι με τις ιδιαιτερότητές του. Στα μέχρι τώρα μεταξύ τους παιχνίδια, οι δύο αντίπαλοι έχουν παίξει καλό ποδόσφαιρο. Περιμένω ένα δυνατό και δύσκολο ματς, μετά τα τελευταία επιτυχή αποτελέσματα του Αρη. Εμείς από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε μπροστά στους φιλάθλους μας, που πιστεύω ότι θα είναι δίπλα μας, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης». Αλλωστε, μια νίκη επί του... αιωνίου αντιπάλου του αναμένεται να τονώσει κάπως το ηθικό της ομάδας και να αντεπεξέλθει στους δύσκολους στόχους του στη συνέχεια, τόσο για το κύπελλο όσο και για το πρωτάθλημα.

Τέλος, ο νεοαποκτηθείς Αρμάντο Φουτσίνι κλήθηκε στην Εθνική ομάδα του Καμερούν για τον αγώνα με τη Ζάμπια στα πλαίσια των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2002.

ΕΠΟ
Κόντρας συνέχεια

Κατά πλειοψηφία το ΔΣ της ΕΠΟ αποφάσισε να ενημερώσει τη ΦΙΦΑ για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης, να ζητήσει από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία χορήγηση δανείου ισόποσου με τις οφειλές της ΓΓΑ προς την ΕΠΟ (περίπου 2 δισεκατομμύρια δραχμές). Τέλος, να «ενημερώσει» εγγράφως τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων, εφέτη κ. Γυφτάκη, ότι η προσφυγή του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Φλωρίδη, κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή για τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, έφτασε στα χέρια της Επιτροπής με παράνομες διαδικασίες. Οι αποφάσεις αυτές προκάλεσαν θυμηδία σε κύκλους της Γραμματείας, οι οποίοι αναρωτήθηκαν «αν η ενημέρωση της ΦΙΦΑ θα περιλαμβάνει και τα πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

ΜΠΑΣΚΕΤ
Ανοιξαν οι ασκοί του Αιόλου

Η ήττα από την Ολύμπια Λιουμπλιάνας και παράλληλα ο αποκλεισμός από τη συνέχεια της Ευρωλίγκα, φαίνεται να άνοιξε για τον ΠΑΟΚ τους ασκούς του Αιόλου που έτσι και αλλιώς δεν ήταν και καλά... ασφαλισμένοι. Ο πρώτος τριγμός έχει να κάνει με την απουσία του Γιάννη Γιαννούλη από το κρίσιμο παιχνίδι και όπως όλα δείχνουν ο διεθνής παίκτης μάλλον διανύει την τελευταία του χρονιά στο «Δικέφαλο». Η απουσία του εκνεύρισε τους πάντες στην ομάδα, και δεν είναι τυχαίο ότι άρχισαν οι μουρμούρες παρά το γεγονός ότι ο παίκτης δήλωσε τραυματίας. Αλλωστε, ήταν πολλοί αυτοί που έλεγαν ότι τελικά μπορούσε να παίξει. Από την άλλη, η υπομονή παικτών όπως ο Γιώργος Σιγάλας κι ο Αγγελος Κορωνιός φαίνεται να εξαντλήθηκε. Ο «Ράμπο» δεν... μπορεί να πιστέψει αυτά που περνά την τελευταία τριετία στη Θεσσαλονίκη, και ευχαρίστως θα άλλαζε ομάδα. Χαρακτηριστική είναι και η δήλωσή του «Δεν ξέρω αν υπάρχει ΠΑΟΚ» που έκανε μετά το παιχνίδι.. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε να προστεθούν και οι πληροφορίες προσφυγής του Παναγιώτης Λιαδέλη, που φέρεται κουρασμένος ψυχολογικά από τα όσο συμβαίνουν.

Από την άλλη, η διοίκηση της ΚΑΕ εξέδωσε χτες ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι οι παίκτες πλέον πληρώνονται μέσω την εκχωρήσεων που έχει η ομάδα από τη Λίγκα των ισχυρών συλλόγων της Ευρώπης την ULEB.

ΒΟΛΕΪ
Στο δρόμο για το Παρίσι

Από Βέλγιο, Αθήνα και μετά Παρίσι... Ετσι σκέφτεται πλέον η ομάδα του Ολυμπιακού, η οποία πέρασε νικηφόρα από το κλειστό γυμναστήριο της βελγικής Κνακ, σε έναν αγώνα που της χάρισε το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» σε μια συγκλονιστική κόντρα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 3-2 (18-25, 25-22, 25-27, 25-23, 15-9) και ταυτόχρονα να υπερασπιστούν με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο του μοναδικού εκπροσώπου της χώρας μας στο θεσμό.

Η ομάδα του Ντανιέλε Ρίτσι το 'πε και το 'κανε (ότι μπορούσε και θα έπαιρνε τη νίκη έναντι της Κνακ Ροζελάρε) και πλέον το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί ο θρίαμβος της και να «σφραγίσει» το εισιτήριο της εισόδου της στο φάιναλ φορ, είναι να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα στον επαναληπτικό της Γλυφάδας την ερχόμενη Πέμπτη.

  • Με ποινή αποκλεισμού της έδρας της για μια αγωνιστική λόγω υποτροπής και πρόστιμο 100.000 δραχμών τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής του βόλεϊ την Ορεστιάδα. Η αιτία για την τιμωρία αυτή της «ακριτικής» ομάδας, είναι η υβριστική συμπεριφορά οπαδών της κατά του πρώτου διαιτητή στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στις 3 του Φλεβάρη. Ετσι η Ορεστιάδα θα δώσει κεκλεισμένων των θυρών τον αυριανό αγώνα της με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ