ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2015
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
«Πέταξαν» στο φινάλε οι Δικέφαλοι

Το γκολ του Μπερμπάτοφ στο Περιστέρι άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή στον ΠΑΟΚ

Icon

Το γκολ του Μπερμπάτοφ στο Περιστέρι άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή στον ΠΑΟΚ
Οι ανατροπές, και μάλιστα στο φινάλε, των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, σε Περιστέρι και Βέροια, η επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού και οι... μουρμούρες που δεν σταματούν στον Παναθηναϊκό ήταν απ' τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την 5η αγωνιστική στη Super League.

Στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει τη δεύτερη ανατροπή σκορ σε τέσσερις μέρες αφού μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ επικράτησε και του Ατρομήτου με 2-1 και ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Οι «ασπρόμαυροι», αν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 στο 63' χάρη στο γκολ του Ούμπιντεζ, εντούτοις αρχικά στο 72' με τον Μπερμπάτοφ και στις καθυστερήσεις με τον Μακ πήραν το σπουδαίο «διπλό».

Επιβλητικός ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης» πήρε... άριστα στο τεστ δυνάμεων πριν από την αναμέτρηση με την Αρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ αφού επικράτησε χωρίς προβλήματα του ΠΑΣ Γιάννινα με 5-1. Τα γκολ πέτυχαν οι Κασάμι (31'), Φορτούνης (32'), Μποτία (42'), Τζημόπουλος (52' αυτογκόλ), Ντουρμάζ (72'). Για τα Γιάννενα σκόραρε ο Λιλά (86').

Στη Βέροια η ΑΕΚ πήρε σπουδαίο διπλό επί της τοπικής ομάδας επικρατώντας με 2-1 ακριβώς με τον τρόπο που η ίδια είχε χάσει στην Τούμπα. Η Ενωση, που και πάλι έδειξε αδυναμία στην τελική προσπάθεια, βρέθηκε να χάνει απ' το 30' με 1-0 από το γκολ του Νέτο, ωστόσο στην επανάληψη αρχικά με τον Μπουονανότε μόλις στο 49' και στο φινάλε (90') με τον Μπαρμπόσα, που είχε μπει αλλαγή, ανέτρεψε το σκηνικό.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί στην έδρα του να πήρε τη νίκη επί του Πλατανιά με 1-0 χάρη στο γκολ του Ατζαγκούν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και να διατηρήθηκε στα ψηλά σκαλοπάτια, ωστόσο η μέτρια εμφάνισή του έφερε για μια ακόμη φορά αποδοκιμασίες. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Αναστασίου.

Στα αξιοσημείωτα και η εκκωφαντική νίκη της Καλλονής με 5-1 επί του Παναιτωλικού, που είχε ως αποτέλεσμα τη λύση της συνεργασίας της ομάδας του Αγρινίου με τον Πορτογάλο τεχνικό Λεονέλ Πόντες, όπως και η αντίστοιχη του Λεβαδειακού με 2-1 επί του... Ευρωπαίου Αστέρα Τρίπολης. Γκολ και βαθμούς μοιράστηκαν Ξάνθη - Ηρακλής και Πανιώνιος - Πανθρακικός που έμειναν στο 1-1.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 15, Παναθηναϊκός 12, ΠΑΟΚ 10, ΑΕΚ 10, Παναιτωλικός 7, Αστέρας Τρίπολης 7, ΠΑΣ Γιάννινα 7, Πανιώνιος 7, Ξάνθη 6, Ατρόμητος 6, Λεβαδειακός 6, Ηρακλής 5, Καλλονή 5, Βέροια 5, Πανθρακικός 2, Πλατανιάς 1.

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Να αποφύγει τις... κανονιές

Μετά την αποτυχημένη πρεμιέρα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός ψάχνει την επανεκκίνηση στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας όμως ακόμα μια δύσκολη αποστολή στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, αφού κοντράρεται εκτός έδρας με την Αρσεναλ για τον 6ο όμιλο (21.45 ΟΤΕ Sports 2). Ουσιαστικά, πρόκειται για τη μονομαχία των δύο ομάδων που γνώρισαν την ήττα στην 1η αγωνιστική μιας και εκτός των «ερυθρολεύκων» και οι ομόχρωμοί τους της Αγγλίας έπεσαν θύμα έκπληξης στο Ζάγκρεμπ χάνοντας από την Ντιναμό. Ετσι, είναι προφανές ότι το σημερινό παιχνίδι και για τους δύο αντιπάλους λαμβάνει πλέον μεγαλύτερη σημασία, με τον χαμένο να μένει νωρίς νωρίς αρκετά πίσω. Η ελληνική ομάδα ταξίδεψε στην αγγλική πρωτεύουσα με καλή ψυχολογία μετά τις επιτυχίες και τις καλές εμφανίσεις κόντρα σε Ξάνθη μεσοβδόμαδα και ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή. Για τη σημερινή αναμέτρηση στους Πειραιώτες επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η ομάδα μπορεί να φύγει με κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Στην αποστολή της ομάδας συμπεριλήφθηκαν και οι Ντα Κόστα, Ντομίνγκεζ, αν και δεν είναι απόλυτα έτοιμοι μετά τους τελευταίους τραυματισμούς τους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Γιάννη Μανιάτη, που έμεινε στην Αθήνα.

Στην άλλη πλευρά, πίστη για το θετικό αποτέλεσμα επικρατεί και στους «κανονιέρηδες», όπου οι δύο τελευταίες επιτυχίες κόντρα σε Τότεναμ για το Λιγκ Καπ και Λέστερ για το πρωτάθλημα ανέβασαν την ψυχολογία και άλλαξαν το κλίμα που υπήρχε από τις μέτριες εμφανίσεις μέχρι τώρα. Ο τεχνικός της ομάδας, Αρσέν Βεγκέρ, θεωρεί τη νίκη μονόδρομο για την ομάδα του μετά το στραβοπάτημα στο Ζάγκρεμπ, ωστόσο, όπως είπε, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που χρειάζεται προσοχή.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπάγερν Μονάχου, έχοντας το ρόλο του απόλυτου φαβορί, θα φιλοξενήσει την Ντιναμό (21.45 OTE Sports 3).

Τα άλλα παιχνίδια

Η επιστροφή του Ζοζέ Μουρίνιο στο Πόρτο προκειμένου να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα, με την οποία κατέκτησε το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της καριέρας του, είναι το ξεχωριστό γεγονός στα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια του πρώτου μέρους της 2ης αγωνιστικής. Αναλυτικά το πρόγραμμα (21.45): 5ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα - Λεβερκούζεν (ΟΤΕ Sports 4), ΜΠΑΤΕ - Ρόμα (OTE Sports 7), 7ος ΟΜΙΛΟΣ: Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ντιναμό Κιέβου, Πόρτο - Τσέλσι (OTE Sports 5), 8ος ΟΜΙΛΟΣ: Λιόν - Βαλένθια (OTE Sports 6), Ζενίτ - Γκενκ (OTE Sports 8).

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Η γιορτή και τα απρόοπτα για ΑΕΚ

Με τα απρόοπτα να μην την αφήνουν σε ησυχία αφού το θέμα με τη συμπεριφορά του Ορτον ακολούθησε ο τραυματισμός του Κάρτερ, η ΑΕΚ της νέας σεζόν παρουσιάζεται σήμερα στους οπαδούς της σε διεθνές φιλικό παιχνίδι κόντρα στην τουρκική Εφές που θα γίνει στο ΟΑΚΑ (19.00 OTE Sports 4). Μάλιστα, ιδιαίτερο σημείο του παιχνιδιού αποτελεί η παρουσία του Ντούσαν Ιβκοβιτς ως τεχνικού της Εφές, με τον οποίο η Ενωση έχει κατακτήσει τους 3 (1 Κύπελλο Σαπόρτα, 2 Κύπελλα Ελλάδας) από τους τελευταίους 4 τίτλους της. Ωστόσο, παρά το γιορτινό κλίμα για σήμερα οι «πονοκέφαλοι» στην ΑΕΚ δεν λείπουν μετά τα απανωτά πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσε ο Αμερικανός Ορτον, που σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στη διοίκηση. Την ίδια ώρα, νέο πρόβλημα για τον τεχνικό της ομάδας, Ντούσαν Σάκοτα, αποτελεί ο τραυματισμός του Κάρτερ, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο δάχτυλο του ποδιού και θα λείψει για 15 μέρες απ' την αγωνιστική δράση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παρά την όποια κούραση απ' το πολύωρο ταξίδι και τις αναμενόμενες δυσκολίες προσαρμογής, ο Παναθηναϊκής στην Κίνα, όπου βρίσκεται για μια σειρά φιλικών αγώνων, στην πρώτη του υποχρέωση δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει των Zhejiang Lions με 83-64. Η απόδοση της ελληνικής ομάδας θεωρείται καλή ενώ ο τεχνικός της, Σάσα Τζόρτζεβιτς, μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες δοκιμάζοντας και διάφορα αγωνιστικά σχήματα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Για τον μικρό τελικό του τουρνουά στο Ζαντάρ, ο Ολυμπιακός νίκησε την Νταρουσάφακα με 61-57 και κατέκτησε την τρίτη θέση, μετρώντας δύο νίκες και μία ήττα. Ο Ολυμπιακός αν και αγωνίστηκε στο ματς χωρίς αρκετούς βασικούς παίκτες για διάφορους λόγους (προφύλαξης ή τραυματισμών) ήταν ικανοποιητικός ανά διαστήματα. Στα οφέλη για τους «ερυθρόλευκους» η απόδοση του Σέρβου σέντερ Μιλουτίνοφ, που πραγματοποίησε εξαιρετικό ντεμπούτο.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Επικίνδυνες καταστάσεις

Τα όσα συνέβησαν στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Δούκα (23-21), με τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς παικτών και την οροφή του σταδίου στο κλειστό της Μίκρας να στάζει νερό από τη βροχή στιγμάτισαν τη 2η αγωνιστική της Πρεμιέρ ανδρών. Συγκεκριμένα, αρχικά ο παίκτης του Δούκα Ζιβούλοβιτς έπεσε άτσαλα μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα αντιπάλου, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο με πρόβλημα στο γόνατο. Την ίδια τύχη είχε λίγο αργότερα και ο Κυπραίου από πλευράς ΠΑΟΚ, που σε μια προσπάθεια για σουτ γλίστρησε απ' τα νερά που έτρεχαν απ' την οροφή και δεν είχαν σκουπιστεί καλά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει και αυτός το γόνατό του. Την ίδια στιγμή, η εικόνα ανθρώπων με τους κουβάδες να μαζεύουν τα νερά γύρω απ' τον αγωνιστικό χώρο ήταν χαρακτηριστική της πραγματικότητας που επικρατεί όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Κατά τ' άλλα στα αγωνιστικά ξεχωρίζει η νίκη του Διομήδη Αργους με 27-17 επί της ΑΕΚ. Τα άλλα αποτελέσματα: Φοίβος Συκεών - Ποσειδώνας Λουτρακίου 24-23, ΧΑΝΘ - Φίλιππος Βέροιας 20-30, Αρχέλαος - Πανελλήνιος 20-36.

FOOTBALL LEAGUE

Η εκτός έδρας νίκη των Χανίων με 1-0 επί του Εργοτέλη στο κρητικό ντέρμπι και η αντίστοιχη της Λάρισας με 3-0 επί της Λαμίας ήταν απ' τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στην πρεμιέρα της Football League. Συναρπαστικό ματς έγινε στη Ριζούπολη, όπου ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε της Ζακύνθου με 3-2. Στα άλλα παιχνίδια είχαμε: Κέρκυρα - Καλλιθέα 1-0, Τρίκαλα - Κισσαμικός 2-2, Παναιγιάλειος - Αχαρναϊκός 0-0, Καρδίτσα - Αγροτικός Αστέρας 0-0. Αναβλήθηκαν τα παιχνίδια Πανσερραϊκού - Ολυμπιακού Βόλου και Πανελευσινιακού - Παναχαϊκής.

ΠΟΛΟ
Με άνεση στο Ευρωπαϊκό η Εθνική γυναικών

Οπως αναμενόταν η Εθνική γυναικών σφράγισε σχετικά εύκολα το εισιτήριο για συμμετοχή στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το Γενάρη στη Σερβία, κάνοντας το απόλυτο 3 στα 3 στους αγώνες του ομίλου της για το β' γύρο των προκριματικών. Στην Πορτογαλία, όπου διεξήχθησαν τα παιχνίδια, η ελληνική ομάδα δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της οικοδέσποινας χώρας με 22-3, με αντίστοιχη εμφάνιση της Ελβετίας την οποία νίκησε 22-2 και της Κροατία με 24-3. Ετσι κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου με 18 βαθμούς (συμπεριλαμβάνονται και τα παιχνίδια του Α' γύρου) έναντι 12 της δεύτερης Πορτογαλίας, ενώ ακολούθησαν η Κροατία με 6 και η Ελβετία χωρίς βαθμό. Μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών, την τελική 12άδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αποτελούν: Ισπανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σερβία, Ιταλία, Ρωσία, Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Τουρκία, Κροατία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ