Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΣΕΝΑΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Να αποφύγει τις... κανονιές

Μετά την αποτυχημένη πρεμιέρα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός ψάχνει την επανεκκίνηση στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας όμως ακόμα μια δύσκολη αποστολή στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, αφού κοντράρεται εκτός έδρας με την Αρσεναλ για τον 6ο όμιλο (21.45 ΟΤΕ Sports 2). Ουσιαστικά, πρόκειται για τη μονομαχία των δύο ομάδων που γνώρισαν την ήττα στην 1η αγωνιστική μιας και εκτός των «ερυθρολεύκων» και οι ομόχρωμοί τους της Αγγλίας έπεσαν θύμα έκπληξης στο Ζάγκρεμπ χάνοντας από την Ντιναμό. Ετσι, είναι προφανές ότι το σημερινό παιχνίδι και για τους δύο αντιπάλους λαμβάνει πλέον μεγαλύτερη σημασία, με τον χαμένο να μένει νωρίς νωρίς αρκετά πίσω. Η ελληνική ομάδα ταξίδεψε στην αγγλική πρωτεύουσα με καλή ψυχολογία μετά τις επιτυχίες και τις καλές εμφανίσεις κόντρα σε Ξάνθη μεσοβδόμαδα και ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή. Για τη σημερινή αναμέτρηση στους Πειραιώτες επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η ομάδα μπορεί να φύγει με κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Στην αποστολή της ομάδας συμπεριλήφθηκαν και οι Ντα Κόστα, Ντομίνγκεζ, αν και δεν είναι απόλυτα έτοιμοι μετά τους τελευταίους τραυματισμούς τους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Γιάννη Μανιάτη, που έμεινε στην Αθήνα.

Στην άλλη πλευρά, πίστη για το θετικό αποτέλεσμα επικρατεί και στους «κανονιέρηδες», όπου οι δύο τελευταίες επιτυχίες κόντρα σε Τότεναμ για το Λιγκ Καπ και Λέστερ για το πρωτάθλημα ανέβασαν την ψυχολογία και άλλαξαν το κλίμα που υπήρχε από τις μέτριες εμφανίσεις μέχρι τώρα. Ο τεχνικός της ομάδας, Αρσέν Βεγκέρ, θεωρεί τη νίκη μονόδρομο για την ομάδα του μετά το στραβοπάτημα στο Ζάγκρεμπ, ωστόσο, όπως είπε, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που χρειάζεται προσοχή.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπάγερν Μονάχου, έχοντας το ρόλο του απόλυτου φαβορί, θα φιλοξενήσει την Ντιναμό (21.45 OTE Sports 3).

Τα άλλα παιχνίδια

Η επιστροφή του Ζοζέ Μουρίνιο στο Πόρτο προκειμένου να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα, με την οποία κατέκτησε το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της καριέρας του, είναι το ξεχωριστό γεγονός στα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια του πρώτου μέρους της 2ης αγωνιστικής. Αναλυτικά το πρόγραμμα (21.45): 5ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα - Λεβερκούζεν (ΟΤΕ Sports 4), ΜΠΑΤΕ - Ρόμα (OTE Sports 7), 7ος ΟΜΙΛΟΣ: Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ντιναμό Κιέβου, Πόρτο - Τσέλσι (OTE Sports 5), 8ος ΟΜΙΛΟΣ: Λιόν - Βαλένθια (OTE Sports 6), Ζενίτ - Γκενκ (OTE Sports 8).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ