ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-0
«Πάγωσε» στο Μόναχο... στο χέρι του η πρόκριση

Η ίσως πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, Μπάγερν Μονάχου, αποδείχθηκε απροσπέλαστο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος υπέστη βαριά ήττα στη Βαυαρία με 4-0 για την 5η αγωνιστική του ομίλου του. Ετσι, με δεδομένη και τη νίκη της Αρσεναλ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (3-0) στο Λονδίνο, όσον αφορά την πρόκριση στους «16» του θεσμού τα πάντα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τους «κανονιέρηδες». Ακόμα και έτσι πάντως η ελληνική ομάδα έχει την τύχη στα χέρια της αφού παίρνει το εισιτήριο έναντι της αγγλικής ομάδας (εκτός φυσικά της νίκης) ακόμα και με ισοπαλία ή και ήττα (με διαφορά ενός γκολ). Η Μπάγερν εξασφάλισε χτες την πρώτη θέση.

Στο χτεσινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία απ' τις πιο άσχημες εμφανίσεις του στην Ευρώπη, κυρίως στο πρώτο μέρος, όπου παρασύρθηκε από τον καταιγιστικό ρυθμό των γηπεδούχων, που κυριαρχώντας στο κέντρο και στα άκρα προηγήθηκαν με 3-0 χάρη στα τέρματα των Κόστα (8'), Λεβαντόφσκι (12'), Μίλερ (19') τελειώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα. Η ίδια εικόνα υπήρξε και στο β' μέρος αφού οι γηπεδούχοι παρά την αποβολή του Μπαντστούμπερ (ανέτρεψε τον Ιντέγε έξω από την περιοχή) συνέχισαν να κυριαρχούν, πέτυχαν ένα ακόμη τέρμα με τον Κομάν (69'), έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, ενώ είχαν δοκάρι με τον Μίλερ στις καθυστερήσεις. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το χαλάρωμα των γηπεδούχων στο τελευταίο δεκάλεπτο, χωρίς όμως να πετύχει κάτι καλύτερο.

Πάρα τη χτεσινή βαριά ήττα από την Μπάγερν στο Μόναχο ο Ολυμπιακός κρατάει στα χέρια του την πρόκριση στους «16»

Associated Press

Πάρα τη χτεσινή βαριά ήττα από την Μπάγερν στο Μόναχο ο Ολυμπιακός κρατάει στα χέρια του την πρόκριση στους «16»
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μπάγερν Μ. 12, Ολυμπιακός 9, Αρσεναλ 6, Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λεβαντόφσκι (55' Μπενάτια), Ρόμπεν (31' Κίμιχ), Κόστα (72' Μαρτίνεθ), Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Μπαντστούμπερ, Κομάν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ομάρ (79' Σαλίνο), Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι (67' Φορτούνης), Καμπιάσο, Πάρντο (67' Ερνάνι), Σεμπά, Ιντέγε.

  • Αλλα χτεσινά αποτελέσματα: ΜΠΑΤΕ - Λεβερκούζεν 1-1, Ζενίτ - Βαλένθια 2-0, Λιόν - Γκενκ 1-2, Μακάμπι Τελ Αβίβ - Τσέλσι 0-4, Πόρτο - Ντιναμό Κιέβου 0-2, Μπαρτσελόνα - Ρόμα 6-1.
  • Στα παιχνίδια που θα γίνουν σήμερα ξεχωρίζει η αναμέτρηση Γιουβέντους - Μάντσεστερ Σίτι (21.45 ΕΡΤ/ OTE Sports 1). Το υπόλοιπο πρόγραμμα (21.45): Μάλμε - Παρί Σ.Ζ. (ΟTE Sports 8), Σαχτιάρ - Ρεάλ Μαδρίτης (ΟΤΕ Sports 7), Aτλέτικο Μαδρίτης - Γαλατασαράι (ΟΤΕ Sports 6), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Αϊντχόφεν (ΟΤΕ Sports 5), Γκλάντμπαχ - Σεβίλλη (ΟΤΕ Sports 4).
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Κρίνονται πολλά για την τριάδα

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η 7η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Εurocup, που βρίσκει τις τρεις ελληνικές ομάδες που μετέχουν, Αρη, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όχι μόνο να έχουν διαφορετικούς ρόλους, με τους δύο «Δικέφαλους» αυτόν του γηπεδούχου, αλλά διαφορετικούς σκοπούς. Για τους δύο «κιτρινόμαυρους», ΑΕΚ και Αρη, η νίκη σήμερα επί των αντιπάλων τους μεταφράζεται σε σπουδαίο βήμα πρόκρισης στο Last 32, ενώ ο ΠΑΟΚ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο παίζοντας το τελευταίο του χαρτί.

ΑΕΚ: Για το αποφασιστικό βήμα

Εχοντας το... όπλο της έδρας η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα την πρωτοπόρο του ομίλου Γαλατασαράι (19.00, ΟΤΕ Sports 4), σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά και για τους δύο αντιπάλους. Με νίκη οι «κιτρινόμαυροι» αγκαλιάζουν ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ βάζουν υποψηφιότητα ακόμα και για πρωτιά. Παράλληλα, παίρνουν και την καλύτερη ψυχολογική τόνωση ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Eurocup (ντέρμπι με Αρη, Ολυμπιακό, δύο εκτός με Νινζί, Χάποελ Ιερουσαλήμ). Στην ελληνική ομάδα δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών για τον Ντράγκαν Σάκοτα, που έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Τα άλλα ματς του ομίλου: Νινζί - Κράσνι (18.30), Νεπτούνας - Χάποελ (19.15).

ΑΡΗΣ: Να παραμείνει στο ρετιρέ

Αγωνιζόμενος σήμερα στο Μαυροβούνιο με αντίπαλο την Μπουντουσνόστ, ο Αρης (20.00, EΡΤ 3) επιδιώκει μια ακόμη νίκη στον όμιλο, που όχι μόνο θα τον φέρει πιο κοντά στο στόχο της πρόκρισης αλλά θα του διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες για πρωτιά. Κάτι που θα κριθεί κατά πολύ στην επόμενη αγωνιστική, όπου οι «κίτρινοι» θα φιλοξενήσουν την Ούνιξ. Ωστόσο, η αποστολή του σήμερα δεν είναι και εύκολη αφού η γηπεδούχος παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά ώστε να μείνει σε τροχιά διεκδίκησης μιας θέσης πρόκρισης. Στα προβλήματα για την ελληνική ομάδα συγκαταλέγεται το διάστρεμμα που υπέστη ο Πελεκάνος στην τελευταία προπόνηση και καθιστά τη συμμετοχή του αμφίβολη σήμερα. Για τον ίδιο όμιλο θα γίνουν τα ματς: Ούνιξ - Μπάνβιτ (18.00, Eurosport 2), Tραμπζοσπόρ - Στεάουα (19.00).

ΠΑΟΚ: Με την πλάτη στον τοίχο

Μετά την αυτοκτονία την προηγούμενη αγωνιστική στην Ουγγαρία κόντρα στη Ζολνόκι, όταν και απώλεσε διαφορά 21 π. στο τελευταίο δεκάλεπτο (δέχθηκε μάλιστα 37 π.), ως ουραγός του ομίλου, ο ΠΑΟΚ δεν έχει περιθώρια σήμερα φιλοξενώντας την πρωτοπόρο και εκ των φαβορί της διοργάνωσης Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (19.45, Εurosports 2). Η νίκη είναι μονόδρομος για τον «Δικέφαλο» προκειμένου να κρατήσει ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στις αγωνιστικές που απομένουν. Στα θετικά για τον Σούλη Μαρκόπουλο η παρουσία του Σχορτσιανίτη στη χτεσινή προπόνηση, που έδειξε να ξεπερνάει την ίωση που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες μέρες. Τα άλλα ματς: Σαράτοφ - Μπεσίκτας (18.00), Λιετούβος - Ζολνόκι (19.00).

SUPER LEAGUE
Κατέθεσε ένσταση ο ΠΑΟ

Τις σκέψεις τους πράξη έκαναν χτες στον Παναθηναϊκό, αφού κατέθεσαν τελικά επίσημα στη διοργανώτρια αρχή της Super League την ένσταση με την οποία ζητούν την ακύρωση του φύλλου αγώνα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον ορισμό εκ νέου του αγώνα εντός των επόμενων 15 ημερών. Η ένσταση αναμένεται να εκδικαστεί και αυτή την Παρασκευή, μαζί με την απολογία της ΠΑΕ - Παναθηναϊκός για τα όσα έγιναν έξω από τη Λεωφόρο, αλλά και μετά τη ματαίωση του αγώνα.

ΑΕΚ: Το καλό κλίμα που δημιούργησε η νίκη στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού έγινε ακόμα καλύτερο χτες στην ΑΕΚ, με τον τεχνικό της ομάδας Γκας Πογέτ να βλέπει πλέον κενό το απουσιολόγιο με τους τραυματίες, αφού ο Ντίντακ αποθεραπεύτηκε και μπήκε στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων.

ΠΑΟΚ: Μέσα στην όλη πίεση που δημιουργούν οι μέτριες εμφανίσεις και τα άσχημα (με βάση τους στόχους που είχε) αποτελέσματα στον ΠΑΟΚ υπήρξε και κάτι πιο ευχάριστο χτες, αφού ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης υπέγραψε την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του με τον 21χρονο μπακ να παραμένει στους «ασπρόμαυρους» μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

ΒΟΛΕΪ
«Πέταξε» ο ΠΑΟΚ

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ επικράτησε χτες στην έδρα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3 - 0 σετ (25 - 20, 25 - 19, 25 - 10) σε παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της εμβόλιμης 5ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών. Σήμερα, θα διεξαχθούν οι υπόλοιποι αγώνες του προγράμματος από τους οποίους ξεχωρίζει το ντέρμπι των «πρασίνων» μεταξύ Ορεστιάδας - Παναθηναϊκού (16,00). Στα άλλα παιχνίδια τα φαβορί έχουν το προβάδισμα στα προγνωστικά. Το πρόγραμμα (ώρα έναρξης 18.00): Φοίνικας Σύρου - Αρης, Ηρακλής - Παμβοχαϊκός, Ολυμπιακός - Παναχαϊκή, Κηφισιά - Λαμία.

ΠΟΛΟ
Ντέρμπι κορυφής στο Λαιμό

To ντέρμπι κορυφής μεταξύ των δύο συγκατοίκων του ρετιρέ στο κολυμβητήριο του Λαιμού μεταξύ της Βουλιαγμένης και του Ολυμπιακού (20. 30 Νovasports 3) που διεξάγεται σήμερα μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο χώρο του πόλο, ενώ ανοίγει και την αυλαία της 7ης αγωνιστικής για την Α1 ανδρών. Το κυρίως πρόγραμμα της αγωνιστικής θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο, 28 Νοέμβρη, ωστόσο το συγκεκριμένο παιχνίδι γίνεται σήμερα λόγω των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού εκείνη την ημέρα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκατοικώντας στο ρετιρέ της βαθμολογίας με το απόλυτο στους βαθμούς 18 (6 νίκες) «μπέμπηδες» και «ερυθρόλευκοι» έχουν στόχο τη νίκη που θα αφήσει τον έναν εκ των δύο μόνο πρώτο και θα του δώσει προβάδισμα στην κούρσα του φετινού πρωταθλήματος.

ΔΙΕΘΝΗ
FIFA εναντίον Πλατινί

Οι κόντρες αντίπαλων συμφερόντων, που οδηγούν σε... ξεκαθάρισμα λογαριασμών, κορυφώνονται για τα καλά στις τάξεις της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA), ενόψει μάλιστα και των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου, το Φλεβάρη του 2016. Χτες, στο στόχαστρο βρέθηκε, για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για τον οποίο η Επιτροπή Ηθικής της FIFA εισηγήθηκε την επιβολή τιμωρίας ισόβιου αποκλεισμού από τα διοικητικά του ποδοσφαίρου. Ως αιτία για την απόφαση της Επιτροπής Ηθικής φέρεται η απόκρυψη από πλευράς Πλατινί στοιχείων για υπέρογκη αμοιβή, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, που δέχθηκε από τον τότε πρόεδρο της FIFA (και μετέπειτα μπλεγμένο σε σκάνδαλα διαφθοράς) Ζεπ Μπλάτερ. Αυτό το γεγονός μάλιστα του στέρησε το δικαίωμα να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA (είχε εκδηλώσει την πρόθεση) καθώς και τη θέση του στην προεδρία της UEFA, καθώς ήδη έχει τιμωρηθεί με προσωρινό αποκλεισμό (μέχρι το Φλεβάρη) από τα διοικητικά του ποδοσφαίρου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ