Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Κρίνονται πολλά για την τριάδα

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η 7η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Εurocup, που βρίσκει τις τρεις ελληνικές ομάδες που μετέχουν, Αρη, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όχι μόνο να έχουν διαφορετικούς ρόλους, με τους δύο «Δικέφαλους» αυτόν του γηπεδούχου, αλλά διαφορετικούς σκοπούς. Για τους δύο «κιτρινόμαυρους», ΑΕΚ και Αρη, η νίκη σήμερα επί των αντιπάλων τους μεταφράζεται σε σπουδαίο βήμα πρόκρισης στο Last 32, ενώ ο ΠΑΟΚ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο παίζοντας το τελευταίο του χαρτί.

ΑΕΚ: Για το αποφασιστικό βήμα

Εχοντας το... όπλο της έδρας η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα την πρωτοπόρο του ομίλου Γαλατασαράι (19.00, ΟΤΕ Sports 4), σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά και για τους δύο αντιπάλους. Με νίκη οι «κιτρινόμαυροι» αγκαλιάζουν ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ βάζουν υποψηφιότητα ακόμα και για πρωτιά. Παράλληλα, παίρνουν και την καλύτερη ψυχολογική τόνωση ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Eurocup (ντέρμπι με Αρη, Ολυμπιακό, δύο εκτός με Νινζί, Χάποελ Ιερουσαλήμ). Στην ελληνική ομάδα δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών για τον Ντράγκαν Σάκοτα, που έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Τα άλλα ματς του ομίλου: Νινζί - Κράσνι (18.30), Νεπτούνας - Χάποελ (19.15).

ΑΡΗΣ: Να παραμείνει στο ρετιρέ

Αγωνιζόμενος σήμερα στο Μαυροβούνιο με αντίπαλο την Μπουντουσνόστ, ο Αρης (20.00, EΡΤ 3) επιδιώκει μια ακόμη νίκη στον όμιλο, που όχι μόνο θα τον φέρει πιο κοντά στο στόχο της πρόκρισης αλλά θα του διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες για πρωτιά. Κάτι που θα κριθεί κατά πολύ στην επόμενη αγωνιστική, όπου οι «κίτρινοι» θα φιλοξενήσουν την Ούνιξ. Ωστόσο, η αποστολή του σήμερα δεν είναι και εύκολη αφού η γηπεδούχος παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά ώστε να μείνει σε τροχιά διεκδίκησης μιας θέσης πρόκρισης. Στα προβλήματα για την ελληνική ομάδα συγκαταλέγεται το διάστρεμμα που υπέστη ο Πελεκάνος στην τελευταία προπόνηση και καθιστά τη συμμετοχή του αμφίβολη σήμερα. Για τον ίδιο όμιλο θα γίνουν τα ματς: Ούνιξ - Μπάνβιτ (18.00, Eurosport 2), Tραμπζοσπόρ - Στεάουα (19.00).

ΠΑΟΚ: Με την πλάτη στον τοίχο

Μετά την αυτοκτονία την προηγούμενη αγωνιστική στην Ουγγαρία κόντρα στη Ζολνόκι, όταν και απώλεσε διαφορά 21 π. στο τελευταίο δεκάλεπτο (δέχθηκε μάλιστα 37 π.), ως ουραγός του ομίλου, ο ΠΑΟΚ δεν έχει περιθώρια σήμερα φιλοξενώντας την πρωτοπόρο και εκ των φαβορί της διοργάνωσης Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (19.45, Εurosports 2). Η νίκη είναι μονόδρομος για τον «Δικέφαλο» προκειμένου να κρατήσει ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στις αγωνιστικές που απομένουν. Στα θετικά για τον Σούλη Μαρκόπουλο η παρουσία του Σχορτσιανίτη στη χτεσινή προπόνηση, που έδειξε να ξεπερνάει την ίωση που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες μέρες. Τα άλλα ματς: Σαράτοφ - Μπεσίκτας (18.00), Λιετούβος - Ζολνόκι (19.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ