ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 74 - 62
Παρέδωσε... μαθήματα άμυνας

Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το... ποδαρικό του Ολυμπιακού στη φάση του ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας, όπου, για την 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου, επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 74 - 62 στο ΣΕΦ. Μια νίκη που πέρα από το βαθμολογικό κριτήριο έχει πολλαπλά οφέλη για την ελληνική ομάδα, καθώς επιτεύχθηκε επί ενός βασικού αντιπάλου της για το στόχο της πρόκρισης, αλλά ήρθε και με μια διαφορά που θεωρείται καλό εφόδιο σε σενάρια ισοβαθμίας. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά από ένα μέτριο πρώτο δεκάλεπτο (14 - 14), πάτησαν το γκάζι από τη δεύτερη περίοδο, πήραν σημαντικό προβάδισμα στο σκορ και μέχρι τέλους δεν συνάντησαν προβλήματα από τους αντιπάλους για να φθάσουν στη νίκη. Οπλο της ελληνικής ομάδας αποτέλεσε η πιεστική άμυνα, που οδήγησε στην κυριαρχία στα ριμπάουντ (41 έναντι 30). Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι μέχρι το 32' είχαν πετύχει μόλις 40 πόντους έναντι 56 των γηπεδούχων. Την ίδια στιγμή, οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκοντας τις λύσεις στην επίθεση από τα περιφερειακά σουτ, κατάφεραν να πάρουν ένα σταθερό προβάδισμα, που στα μισά της 3ης περιόδου έφθασε στη μέγιστη τιμή του στο +18 (30-24, 39-26, 52-34, 61-45, 71-58).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζέιμς 6, Χάντερ 10, Παπαπέτρου 8 (1), Σπανούλης 11 (1 τρ., 9 ασ.), Στρόμπερι 8 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 7, Αγραβάνης 6 (2), Μάντζαρης 6 (2), Χάκετ 8 (2), Αθηναίου 2.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ντόελμαν 4, Ρίμπας 8 (2), Λαουάλ, Αμπρίνες 3 (1), Ναβάρο 1, Σατοράνσκι 12 (1), Βεζένκοφ 3 (1), Ερικσον, Σάμουελς 7, Ολεσον 5 (1), Περπέρογλου 3 (1), Τόμιτς 16.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΟ
Με το... καλημέρα στα δύσκολα

Κόντρα στον προπονητή των επιτυχιών του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Παναθηναϊκός κάνει σήμερα... ποδαρικό στις υποχρεώσεις του στο ΤΟΠ-16 αντιμετωπίζοντας τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη (21.00, ΕΡΤ) για την 1η αγωνιστική για τον 5ο όμιλο της β' φάσης στη διοργάνωση. Παρά το δύσκολο της αποστολής, στόχος της ελληνικής ομάδας είναι να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό που έκλεισε την α' φάση, όπου πετυχαίνοντας 4 συνεχόμενες νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια κατάφερε να εξιλεωθεί για τα στραβοπατήματα του προηγούμενου διαστήματος και να προκριθεί ως τρίτη. Μάλιστα, ενδεχόμενη επιτυχία σήμερα απέναντι σε ένα δύσκολο εμπόδιο, όπως η τουρκική ομάδα, θα δώσει με το «καλημέρα» βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση στο «τριφύλλι» όσον αφορά τη συνέχεια στο ΤΟΠ-16 και το στόχο της πρόκρισης στα προημιτελικά. Σχολιάζοντας τη σημερινή αναμέτρηση ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς, εστίασε στο μεγάλος βάθος σε επιλογές αλλά και την αθλητική ικανότητα που έχουν οι αντίπαλοι, στοιχεία που τους καθιστούν από τα φαβορί για την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Ο Σέρβος τεχνικός αναγνώρισε πως την ομάδα του την περιμένει δύσκολη αποστολή απόψε, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος πως οι παίκτες του θα εμφανιστούν διαβασμένοι και θα σταθούν επάξια στις απαιτήσεις του αγώνα. Ειδική αναφορά έκανε ο Τζόρτζεβιτς και στην παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ως αντίπαλου τονίζοντας πως είναι μεγάλο κεφάλαιο τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για τον ίδιο, με τον οποίο παραμένουν φίλοι. Στην αποστολή του Παναθηναϊκού μετέχει τελικά ο Ογκνιεν Κούζμιτς αφού ξεπέρασε το ελαφρύ διάστρεμμα.

  • Για τον ίδιο όμιλο σήμερα θα παίξουν: Εφές - Ερυθρός Αστέρας (19.00), Τσεντεβίτα - Λοκομοτίβ Κουμπάν (20.00). Για τον 6ο όμιλο θα γίνουν τα παιχνίδια: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάμπεργκ (21.45), Ζαλγκίρις Κάουνας - Λαμποράλ (19.45).
SUPER LEAGUE
Και επίσημα στο «τριφύλλι» ο Μπουμάλ

Και επίσημα από χτες ο Καμερουνέζος πρώην παίκτης του Πανιωνίου Ολιβιέ Μπουμάλ εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό, με την «πράσινη» ΠΑΕ να ανακοινώνει τη μεταγραφή του 26χρονου ποδοσφαιριστή μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Λίγο μετά ο Μπουμάλ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του «τριφυλλιού» μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού, όπου τόνισε ότι πιστεύει στις δυνατότητές του και επισήμανε πως βοηθάει κάποιον να πάει ψηλά.

ΠΑΟΚ: Σύμφωνα με χτεσινές πληροφορίες, σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Γιώργο Γκαλίτσιο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ προκειμένου να ενισχυθεί στην άμυνα, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Κωνσταντινίδη. Σημειώνεται πως ο Ελληνας αμυντικός, που αγωνιζόταν στη Λόκερεν, είναι χωρίς ομάδα από το καλοκαίρι.

ΑΕΚ: Σε ένα σπουδαίας σημασίας φιλικό αγώνα, όπου υπήρξαν πολλά γκολ εκατέρωθεν αλλά όχι νικητές και ηττημένοι, η ΑΕΚ αντιμετώπισε χτες την Εθνική Αστέγων (για την ιστορία νίκη του «Δικεφάλου» με 6-1) σε ματς με πολλαπλά μηνύματα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επισημοποιήθηκε ο δανεισμός του Μοχάμεντ Μπεν στον Λεβαδειακό από τον Ολυμπιακό. Ανακοίνωση εκδόθηκε τόσο από τους Πειραιώτες όσο και από τους Βοιωτούς, που ανέφεραν ότι υπάρχει και οψιόν αγοράς του παίκτη.

ΔΙΕΘΝΗ
«Θλίψη» για τον Σρνίτσεκ

Θλίψη σκόρπισε ο ξαφνικός θάνατος του Τσέχου πρώην τερματοφύλακα με σπουδαία καριέρα στην Νιούκαστλ Πάβελ Σρνίτσεκ, ο οποίος πέθανε στα 47 χρόνια του από καρδιακό επεισόδιο. Ο Σρνίτσεκ είχε υποστεί ανακοπή πριν 9 ημέρες, ενώ έκανε το καθημερινό του τρέξιμο, με αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα να παραμένει σε κώμα. Χτες η οικογένειά του αποφάσισε να σταματήσει το μηχάνημα που τον κρατούσε στη ζωή, καθώς δεν υπήρχε πια ελπίδα. Ο Τσέχος πρώην πορτιέρο είχε αγωνιστεί στη Νιούκαστλ από το 1991 έως το 1998, ενώ επίσης φόρεσε τη φανέλα των Μπάνικ Οστράβα, Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Μπρέσια, Κοζέντσα, Πόρτσμουθ, Γουέστ Χαμ και Μπέιρα Μαρ.

ΓΓΑ
Παράταση για την κάρτα φιλάθλου

Οπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου παίρνει δίμηνη παράταση και θα ξεκινήσει από 1η Μάρτη και όχι από 1η Γενάρη. Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση, ως αιτία φέρεται να είναι το κώλυμα που υπήρξε με τη διαφωνία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το γεγονός ότι το ποινικό μητρώο των φιλάθλων προβλέπεται να είναι στην κεντρική βάση δεδομένων που θα βρίσκεται, όσον αφορά το ποδόσφαιρο, στη Super League. Σημειώνεται πως στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προσέφυγαν οργανωμένοι οπαδοί πολλών συλλόγων που αντιτίθενται στη λειτουργία της. Επίσης, έχουν προσφύγει και στο ΣτΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ