ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Ιούνη 2016
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Δυνατό τεστ με Αυστραλία

Το πρώτο από τα δύο τεστ που έχει να πραγματοποιήσει κόντρα στην Αυστραλία δίνει σήμερα (13.00 ώρα Ελλάδας) η Εθνική ανδρών στη Μελβούρνη με αντίπαλο την Εθνική της χώρας. Τα δύο παιχνίδια αποτελούν μια ευκαιρία για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μίκαελ Σκίμπε, προκειμένου να βγάλει χωρίς ιδιαίτερη πίεση χρόνου κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Αλλωστε, ουσιαστικά στην επόμενη συνάντηση των διεθνών στα τέλη καλοκαιριού τα πράγματα θα έχουν αλλάξει κατά πολύ αφού, ως γνωστόν, το Σεπτέμβρη ξεκινούν τα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2018. Αλλωστε, κάτι αντίστοιχο παραδέχθηκε και ο Γερμανός προπονητής της Εθνικής αφού αναφερόμενος στα παιχνίδια με τους Αυστραλούς εστίασε στην πολυτέλεια που παρέχεται αυτή τη στιγμή ώστε να χρησιμοποιηθούν αρκετοί παίκτες και να δοκιμαστούν διάφορα σχήματα. Μάλιστα, γι' αυτό τον λόγο όταν ρωτήθηκε σχετικά δεν χαρακτήρισε μειονέκτημα την απουσία παικτών που θεωρούνται βασικοί αφού, όπως είπε, υπάρχουν στην αποστολή 22 παίκτες και είναι ευκαιρία να δοκιμαστούν όλοι.

Ο ίδιος χαρακτήρισε δύσκολα τεστ τις αναμετρήσεις με τα «Καγκουρό» χαρακτηρίζοντάς τους δυνατό και αξιόμαχο σύνολο και θυμίζοντας την πολύ καλή εικόνα που έδειξαν πρόσφατα στο φιλικό με την Αγγλία.

Στην άλλη πλευρά, ο τεχνικός της Εθνικής Αυστραλίας, Αγγελος Ποστέκογλου, έκανε λόγο και αυτός για τη δυνατότητα που δίνεται μέσω των αγώνων για δοκιμές στην ομάδα του, ενώ μιλώντας για την Ελλάδα την χαρακτήρισε δύσκολο αντίπαλο. Μάλιστα, όπως είπε, μετά τις τελευταίες αλλαγές η ελληνική ομάδα εμφανίζεται πιο επιθετική.

FIFA
Παλιοί εφιάλτες, νέα ερωτήματα

Παρά τις πρόσφατες αλλαγές στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου μετά τα σκάνδαλα διαφθοράς παραγόντων της, εντούτοις οι... παλιοί εφιάλτες δεν φαίνεται να την αφήνουν σε ησυχία. Οπως γνωστοποιήθηκε χτες, οι ελβετικές αρχές πραγματοποίησαν μια ακόμα αιφνιδιαστική έφοδο στα γραφεία της Συνομοσπονδίας στη Ζυρίχη, με το θέμα, αυτή τη φορά, να αφορά τις υποθέσεις ανάληψης των Μουντιάλ 2018 και 2022 από Ρωσία και Κατάρ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, σκοπός των αρχών ήταν η απόκτηση στοιχείων και ντοκουμέντων που είχαν ταξινομηθεί ως σημαντικά το προηγούμενο διάστημα και τώρα βρίσκονται στη φάση της διερεύνησης.

Ωστόσο, το περιστατικό με την έφοδο της αστυνομίας και κυρίως η χρονική διάρκεια που πραγματοποιήθηκε προκαλούν αρκετά ερωτήματα. Και αυτό γιατί μόλις μια μέρα πριν η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» προχώρησε σε αποκαλύψεις που αφορούν τον νέο πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν μυστικά email που αποδεικνύουν ότι ο Ινφαντίνο έδωσε εντολή να σβηστούν τα αρχεία της ηχογράφησης ενός συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Μάλιστα, η εφημερίδα παρέπεμπε στην κυριακάτικη έκδοσή της για περισσότερες αποκαλύψεις.

EURO 2016
O φόβος, τα μέτρα και οι απεργίες

Ο φόβος για επιθέσεις είναι ένα από τα ζητήματα που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στο Εuro της Γαλλίας. Μάλιστα, εξαιτίας αυτού ο τομέας της ασφάλειας της διοργάνωσης ήταν απ' αυτούς όπου δαπανήθηκαν τα περισσότερα χρήματα, ξεπερνώντας κατά πολύ το κόστος που είχε προϋπολογιστεί. Μάλιστα, μετά και τις επιθέσεις τον περασμένο Νοέμβρη στο Παρίσι και το Μάρτη στις Βρυξέλλες, που στοίχισαν ζωές πολιτών, υπήρξε πλήρης αναπροσαρμογή των πλάνων. Την ίδια ώρα, όμως, η εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας ενόψει της επίσημης έναρξης των αγώνων σε λιγότερο από μια βδομάδα (Παρασκευή 10 Ιούνη) αποτελεί για τις γαλλικές αρχές και μια ευκαιρία προκειμένου να ελέγξουν περισσότερο το μεγάλο απεργιακό κύμα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που σαρώνουν τη χώρα το τελευταίο διάστημα. Ιδιαίτερα μάλιστα και από το γεγονός ότι αρκετά συνδικάτα έχουν αποφασίσει όχι μόνο να μη σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους αλλά να τις συνεχίσουν και τις μέρες των αγώνων.

Τα σχέδια των αρχών ασφαλείας όσο πλησιάζει η έναρξη των αγώνων περιλαμβάνουν δρακόντεια μέτρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επιστολή, που είδε το φως της δημοσιότητας, του αρχηγού της Αστυνομίας προς το υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία εκφράζεται η επιθυμία να οριοθετηθούν ζώνες που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μέχρι και 90.000 οπαδούς εκτός γηπέδων.

ΣΤΙΒΟΣ
Στα ψηλά Στεφανίδη και Κυριακοπούλου

Για μια ακόμη φορά οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, επιβεβαίωσαν την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται, ενόψει μάλιστα και των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Συμμετέχοντας χτες στο διεθνές μίτινγκ στίβου της ΙAAF στη Ρώμη οι δύο αθλήτριες εντυπωσίασαν στο αγώνισμα, όπου σημείωσαν επίδοση στα 4,75 μ., που έδωσαν στην Στεφανίδη την πρώτη θέση (λόγω καλύτερων προσπαθειών) και τη δεύτερη στην Κυριακοπούλου. Τρίτη στο αγώνισμα ήταν η Κουβανή Σίλβα με 4,60 μ. Στο ίδιο μίτινγκ υπήρξε και η συμμετοχή του Κώστα Μπανιώτη στο ύψος, ωστόσο έμεινε στην 7η θέση με άλμα στα 2,24.

ΑΓΓΛΙΑ
Νίκη αλλά και αρκετές σκέψεις

Μπορεί να επικράτησε της Πορτογαλίας με 1-0, ωστόσο για τον Ρόι Χόντσον και την Εθνική Αγγλίας το διεθνές φιλικό στο τέλος έφερε αρκετά ζητήματα στο τραπέζι, που θα πρέπει να επιλυθούν πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας στο Euro. Τα «Λιοντάρια» παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζαν έναν αντίπαλο που έπαιζε από το 35' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπρούνο Αλβεζ (επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Κέιν), εντούτοις δυσκολεύτηκαν αρκετά να διασπάσουν το μαζικό αμυντικό παιχνίδι στο οποίο υποχρεώθηκε η ομάδα του Σάντος μετά την αποβολή. Κάτι που φυσικά προκαλεί προβληματισμό, πολύ περισσότερο δε όταν η «Γηραιά Αλβιώνα» στο πλαίσιο του ομίλου της στην τελική φάση θα κληθεί να αντιμετωπίσει ομάδες που, βάσει της εικόνας τους, το μεγαλύτερο βάρος δίνουν στην άμυνα (Ρωσία, Σλοβακία, Ουαλία). Κόντρα στους Πορτογάλους τη λύση για την Αγγλία έδωσε ο Σμόλινγκ στο 87'.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Συγγνώμη από Αλβεζ

Προβληματισμένος από την ενέργεια και τελικά την αποβολή του Αλβεζ στην προσπάθειά του να μαρκάρει τον Κέιν με κίνηση που θύμισε ...λαβή πολεμικών τεχνών αλλά και εν μέρει ικανοποιημένος, παρά την ήττα από την Αγγλία με 1-0, για το πώς αντέδρασαν οι παίκτες του στο μεγαλύτερο διάστημα που έμειναν με 10 παίκτες, εμφανίστηκε ο τεχνικός της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος. Χαρακτήρισε απερίσκεπτη την ενέργεια του παίκτη του, ωστόσο διευκρίνισε πως ο Αλβεζ ζήτησε συγγνώμη στα αποδυτήρια από τους συμπαίκτες του και είπε πως έγινε άθελά του. Οσον αφορά την ανάλυση του αγώνα ο Σάντος τόνισε πως μετά την αποβολή η ομάδα του έπρεπε να αλλάξει αρκετά πράγματα σε σχέση με τα αρχικά πλάνα και χαρακτήρισε καλή σε γενικές γραμμές την εικόνα που παρουσίασε.

SUPER LEAGUE
«Εδεσε» Φορτούνη και Μπουχαλάκη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στον Ολυμπιακό θα ανήκουν μέχρι και το 2020 οι Κώστας Φορτούνης και Ανδρέας Μπουχαλάκης, καθώς επεκτάθηκε η συνεργασία τους. Η είδηση γνωστοποιήθηκε επίσημα από ανθρώπους της ΠΑΕ στο περιθώριο της χτεσινής παρουσίασης των καρτών διαρκείας για τη νέα σεζόν, όπου διευκρινίστηκε πως και οι δύο παίκτες είχαν συμφωνήσει το προηγούμενο διάστημα και απέμεναν μόνο τα τυπικά.

ΠΑΟΚ: Στις 22 Ιούνη θα αρχίσει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν, όπως ανακοινώθηκε επίσημα χτες από την ΠΑΕ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ομάδα θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 4 Ιούλη, οπότε θα αναχωρήσει για το βασικό στάδιο προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία. Σημειώνεται πως οι επίσημες υποχρεώσεις του «Δικεφάλου» ξεκινούν στα τέλη Ιούλη (27/7) με τη συμμετοχή στο τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΕΚ: Μέχρι αργά χτες το απόγευμα (την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές) συνεχίζονταν οι συζητήσεις των ανθρώπων της ΠΑΕ ΑΕΚ με τον Γάλλο τεχνικό Φιλίπ Μοντανιέ, με σκοπό να επιτευχθεί συμφωνία και να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Αν και τις προηγούμενες μέρες η συμφωνία θεωρούνταν δεδομένη, εντούτοις χτεσινές πληροφορίες ήθελαν να υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα, στο πρώτο μέρος των συζητήσεων χτες δεν υπήρξε συμφωνία.

ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Αίσθηση από τις αποκαλύψεις για Κάρτερ

Αίσθηση προκαλούν, για μια ακόμη φορά, τα αποτελέσματα της επανεξέτασης, από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, δειγμάτων αθλητών που δόθηκαν για αντιντόπινγκ κοντρόλ σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Να σημειωθεί το γεγονός ότι έχουν υπάρξει αρκετές περιπτώσεις δειγμάτων αθλητών που αν και αρχικά είχαν θεωρηθεί αρνητικά εκ των υστέρων αποδεικνύονται θετικά στη χρήση αναβολικών ουσιών. Τελευταίο περιστατικό, που ταράζει τα νερά ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, τον Αύγουστο είναι το θετικό δείγμα Τζαμαϊκανού αθλητή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, το 2008.

Οπως γνωστοποιήθηκε χτες, αυτό ανήκει στον σπρίντερ Νέστα Κάρτερ, για τον οποίο αναμενόταν και η δεύτερη επανεξέταση. Αν επιβεβαιωθεί και πάλι η χρήση αναβολικής ουσίας θα χάσει το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε με την ομάδα 4Χ400 μ., μέλος της οποίας, στους Ολυμπιακούς του 2008, ήταν ο αθλητής όπως και το σπουδαίο όνομα του στίβου Γιουσέιν Μπολτ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ