ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2016
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΑΝΑ 4-1
Με άνεση ξανάπιασε κορυφή

Ανετη νίκη, που, σε συνδυασμό με την ήττα του ΑΠΟΕΛ στην Ελβετία (3-1 από τη Γιουνγκ Μπόις), τον ξαναφέρνει στην κορυφή του ομίλου πέτυχε χτες ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε της Αστάνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 4-1 για την 3η αγωνιστική του ομίλου του. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι αγωνιστικά των αντιπάλων τους, επέβαλαν το ρυθμό τους ενώ αμυντικά δεν κινδύνεψαν. Χάρη σε ένα εκρηκτικό 10λεπτο στο πρώτο ημίχρονο κατάφεραν να προηγηθούν με 3-0 με τα γκολ των Φιγκέιρας (25'), Ελιουνούσι (33') και του εξαιρετικού χτες Σεμπά (34'). Ο τελευταίος συνεχίζοντας στους ίδιους ρυθμούς στην επανάληψη πέτυχε και το τέταρτο τέρμα στο 65'. Για την Αστάνα, που από το 58' αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κάνια, μείωσε ο Καμπανάγκα στο 58' μετά από τραγικό λάθος του Λεάλι, ενώ ο σκόρερ έχασε και μια σπουδαία ευκαιρία στο 70' υπογράφοντας τις δύο πιο καλές στιγμές των φιλοξενούμενων.

Η βαθμολογία: ΑΠΟΕΛ 6, Ολυμπιακός 6, Γιουνγκ Μπόις 4, Αστάνα 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΦΕΣ 90-66
Κυρίαρχος στο ΣΕΦ

Με τη φόρα από την ευρεία νίκη επί του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έπραξε κάτι αντίστοιχο και κόντρα στην Εφές χτες στο ΣΕΦ επικρατώντας με 90-66 για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και άνοιξε το λογαριασμό στις επιτυχίες για τη φετινή σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι», αν εξαιρέσει κανείς ένα πεντάλεπτο «μπλακ άουτ» στο διάστημα 17' - 24', όταν και απώλεσαν διαφορά 19 π. (είχαν προηγηθεί 38-19 στο 15') ουσιαστικά δεν κινδύνεψαν από τους αντιπάλους τους.

Εχοντας ως κορυφαίους τους αρχηγούς του, το δίδυμο Σπανούλη - Πρίντεζη, οι οποίοι ήταν άψογοι επιθετικά, αλλά και τους Λοτζέσκι, Γκριν να καθαρίζουν με καθοριστικά καλάθια στο σημείο καμπής, όταν η Εφές μείωσε το σκορ (44-37 στο 24') οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν το ρυθμό τους στο παιχνίδι, έπαιξαν πολύ καλή άμυνα (κρατώντας μόλις στους 66 π. την Εφές) και έχοντας συνεχώς το προβάδισμα στο σκορ άνοιξαν το δρόμο για την άνετη επικράτηση.

Από την άλλη, η Εφές, πέραν του ξεσπάσματος λίγο πριν από την ανάπαυλα και στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, όταν ευστόχησε στα μακρινά σουτ με μπροστάρη τον Οσμάν, δεν έδειξε να έχει τις λύσεις προκειμένου να ανατρέψει τα δεδομένα του ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σπανούλης 17 (9 ασ.), Πρίντεζης 15 (6 ρ.), Λοτζέσκι 14, Γκριν 11, Παπανικολάου 8, Μιλουτίνοβ 8 (7 ρ.), Παπαπέτρου 6, Χάκετ 5, Μπιρτς 4 (8 ρ.), Μάντζαρης 2. Δεν έπαιξαν οι Γιανγκ και Αγραβάνης.

ΕΦΕΣ: Οσμάν 22 (6 ρ.), Τόμας 10 (5 ρ.), Ερτέλ 3, Χάνικατ 6 (9 ρ.), Ομιτς 2, Κορκμάζ 2, Ντάνστον 5 (8 ρ.), Μπράουν 10, Γκρέιντζερ 6, Κότον (0/2σ.). Δεν έπαιξαν οι Μπαλμπάι και Γκεγίκ.

ΠΑΟ: Στη σκιά του Πασκουάλ ...ζητάει αντίδραση

Εν μέσω των χτεσινών σεναρίων που ήθελαν τους «πράσινους» να έχουν έρθει σε συμφωνία με τον πρώην τεχνικό της Μπαρτσελόνα Τσάβι Πασκουάλ, ο Παναθηναϊκός έχει σήμερα δύσκολο έργο αγωνιζόμενος στη Μόσχα με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ (20.00 Νοvasports 2). Μετά τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα με τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό και το «διαζύγιο» με τον Αργύρη Πεδουλάκη, οι «πράσινοι» κόντρα σε ένα από τα φαβορί και της φετινής διοργάνωσης ψάχνουν τους τρόπους να αντιδράσουν. Ο υπηρεσιακός τεχνικός της ελληνικής ομάδας για σήμερα, Γιώργος Βόβορας, επισήμανε το γεγονός ότι η ομάδα διαθέτει έμπειρους παίκτες και ικανούς, παρά τα όσα έχουν συμβεί, να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο. Ο ίδιος εστίασε στη βελτίωση που θα πρέπει να έχει η ομάδα του σήμερα ειδικά στον αμυντικό τομέα και στον έλεγχο των ριμπάουντ, σημεία στα οποία υστέρησε στο ΣΕΦ.

ΒΟΛΕΪ
Προθεσμία σε τέσσερις ομάδες από ΕΕΑ

Εμπλοκή με τους φακέλους τεσσάρων ομάδων στην εξέτασή τους από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) παρουσιάστηκε χτες, ένα 24ωρο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος της Volley League ανδρών. Συγκεκριμένα, η ΕΕΑ έδωσε δεκαήμερη προθεσμία σε Ηρακλή, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Κηφισιά και Παναχαϊκή για να κλείσουν εκκρεμότητες που έχουν προκειμένου να τους δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής. Οι πληροφορίες θέλουν τις εκκρεμότητες να αφορούν διαφορετικούς λόγους για κάθε ομάδα. Η Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» στις υπόλοιπες οκτώ ομάδες του πρωταθλήματος, οι οποίες θα ξεκινήσουν κανονικά. Το ερώτημα πάντως είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που κάποια από τις τέσσερις «κομμένες» δεν καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που όρισε η ΕΕΑ και ενώ οι αγώνες θα έχουν ξεκινήσει. Οι ομάδες που πήραν το «ok» της επιτροπής είναι: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Κυζικός, Φοίνικας Σύρου, Ηρακλής Χαλκίδας, ΠΑΟΚ, Ορεστιάδα, Παμβοχαϊκός.

Συλλυπητήρια από τον Δ. Κουτσούμπα στον Κώστα Μίσσα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον ομοσπονδιακό προπονητή μπάσκετ Κώστα Μίσσα για την απώλεια της συζύγου του.

ΝΤΟΠΙΝΓΚ - ΕΣΚΑΝ
«Λάθος η μη ενημέρωση του WADA»

Την αμέλειά του να μην ενημερώσει τον WADA (Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ) για την εναρμόνισή του με τους νέους κανονισμούς του παραδέχθηκε, με ανακοίνωσή του, το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ). Το θέμα ξεκίνησε έπειτα απ' την προχτεσινή ανακοίνωση του WADA για τη λίστα των εθνικών κέντρων αντιντόπινγκ που δεν έχουν εναρμονιστεί με τους νέους κανονισμούς κινδυνεύοντας με τιμωρία, μέσα στην οποία συμπεριέλαβε και το ΕΣΚΑΝ. Μάλιστα, στην ανακοίνωση διευκρινιζόταν πως η προθεσμία για εναρμόνιση με το νέο πλαίσιο του WADA κυρίως στο θέμα των ελέγχων λήγει στις 10 Νοέμβρη και οι χώρες που δεν το έχουν πράξει αυτό (εκτός της Ελλάδας αναφέρονταν η Βραζιλία, η Ινδονησία, το Αζερμπαϊτζάν και η Γουατεμάλα) κινδυνεύουν με κυρώσεις στη συνάντηση του WADA στις 19 Νοέμβρη. Απ' την πλευρά του το ΕΣΚΑΝ διευκρινίζει πως οι όποιες αλλαγές ορίζονται απ' το νέο πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν, ωστόσο ποτέ δεν ενημερώθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ. Οι υπεύθυνοι του ΕΣΚΑΝ θεωρούν αυτό το γεγονός ως την αιτία που η Ελλάδα συμπεριλήφθηκε στη σχετική λίστα.

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ - ΠΑΟΚ 2 - 0
Και τώρα... τρέχει

Την άνεση που είχε αποκτήσει από τις δυο πρώτες αγωνιστικές (μια ισοπαλία μια νίκη) απώλεσε στο Αζερμπαϊτζάν ο ΠΑΟΚ μετά τη χτεσινή ήττα του από την Καραμπάγκ με 2 - 0 που τον κάνει πλέον να τρέχει στη συνέχεια του ομίλου στο Europa League. Kι αυτό γιατί μετά το αποτέλεσμα οι Αζέροι έπιασαν τον Δικέφαλο στην 2η θέση της βαθμολογίας και πλέον ο αγώνας στην Τούμπα των δυο ομάδων την επόμενη αγωνιστική θεωρείται ιδιαίτερα καθοριστικός για το στόχο της πρόκρισης. Οι ασπρόμαυροι πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση, έχοντας εκτός κλίματος παιχνιδιού αρκετά βασικά στελέχη. Ουσιαστικά, δεν απείλησαν επιθετικά εκτός δυο ευκαιριών των Σαχόφ και Μάτος σε 17` και 27` έχασε τη μάχη της μεσαίας γραμμής ενώ ιδιαίτερα στο β` μέρος αντιμετώπισαν αρκετά αμυντικά προβλήματα στο παιχνίδι από τον άξονα των γηπεδούχων. Αποτέλεσμα ήταν η Καραμπάγκ με τέρματα των Κιντάνα (57`) Αμιργκουλίγιεφ (87`) να πάρει την σπουδαία για αυτήν νίκη αλλάζοντας τα δεδομένα στον όμιλο.

Στο άλλο ματς η Φιορεντίνα επικράτησε στην έδρα της Σλόβαν Λίμπερετς με 3-1.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Φιορεντίνα 7, ΠΑΟΚ 4, Καραμπάγκ 4, Σλόβαν 1.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ - ΠΑΟ 2-2
Αδικημένος και λαβωμένος

Σημαντική ευκαιρία να ξαναμπεί για τα καλά στο κυνήγι της πρόκρισης έχασε χτες στη Λιέγη ο Παναθηναϊκός, που αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τη Σταντάρ αν και προηγήθηκε με 2-0. Αν και λαβωμένο από τα προβλήματα τραυματισμών της τελευταίας στιγμής, αφού ο Μπεργκ δεν αγωνίστηκε ενώ αποχώρησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα οι Σαμπά και Ζέκα, το τριφύλλι είχε ουσιαστικά την τύχη στα χέρια του όταν χάρη σε δυο τέρματα του Ιμπάρμπο στο 12' και στο 36' κατάφερε να πάρει σοβαρό προβάδισμα για τη νίκη. Ωστόσο, ο καταλογισμός ενός παρατραβηγμένου πέναλτι από τον Στεφάνσκι λίγο πριν από την ανάπαυλα (ο βοηθός περιοχής υπέδειξε τράβηγμα του Κουτρουμπή στον Σα) και η εύστοχη εκτέλεση του Εντμίλσον άλλαξαν τα δεδομένα. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στο β' μέρος με καλύτερη ψυχολογία, άρχισαν να πιέζουν, ενώ ο τραυματισμός του Ζέκα αλλά και η αποβολή του Στραματσιόνι στο ημίχρονο εξαιτίας διαμαρτυριών στο διαιτητή (είδε τον αγώνα από την εξέδρα) μεγάλωσαν τα προβλήματα για την ελληνική ομάδα. Ετσι, στο 82' χάρη σε ένα απευθείας φάουλ του Μπελφοντίλ ήρθε η ισοφάριση για τη βελγική ομάδα. Στο άλλο ματς του ομίλου Θέλτα και Αγιαξ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2.

Η βαθμολογία: Αγιαξ 7, Θέλτα 5, Σταντάρ 2, Παναθηναϊκός 1.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Αρετόπουλος στο ντέρμπι με αντιδράσεις

Για μια ακόμη βδομάδα ο ορισμός των διαιτητών για τους αγώνες της Super League, στην προκειμένη περίπτωση γι' αυτούς της 8ης αγωνιστικής, προκάλεσε αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, ο ορισμός από την ΚΕΔ του Αλέξανδρου Αρετόπουλου του Συνδέσμου Τρικάλων, ως διαιτητή του ντέρμπι του Φαλήρου έφερε την αντίδραση του ΠΑΟΚ μέσω του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Κυριάκου Κυριάκου. Αντίθετος στο συγκεκριμένο ορισμό δήλωσε και ο ο τοποθετημένος από τη Super League στην Επιτροπή Ορισμού Δ. Σαραϊδάρης.

Στο δεύτερο πιο σπουδαίο παιχνίδι της αγωνιστικής μεταξύ ΑΕΚ-Πανιώνιου ορίστηκε ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) . Τους άλλους αγώνες θα διευθύνου: Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης: Φωτιάδης (Σερρών), Πλατανιάς - ΑΟ Ξάνθη: Μάνταλος (Καβάλας), Ηρακλής - Ατρόμητος: Τίκας (Καρδίτσας), ΠΑΣ Γιάννινα - Λάρισα: Καραντώνης (Ημαθίας), Λεβαδειακός - Παναιτωλικός: Γιαννουλάκης (Χανίων), Βέροια - Παναθηναϊκός: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ