Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΦΕΣ 90-66
Κυρίαρχος στο ΣΕΦ

Με τη φόρα από την ευρεία νίκη επί του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έπραξε κάτι αντίστοιχο και κόντρα στην Εφές χτες στο ΣΕΦ επικρατώντας με 90-66 για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και άνοιξε το λογαριασμό στις επιτυχίες για τη φετινή σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι», αν εξαιρέσει κανείς ένα πεντάλεπτο «μπλακ άουτ» στο διάστημα 17' - 24', όταν και απώλεσαν διαφορά 19 π. (είχαν προηγηθεί 38-19 στο 15') ουσιαστικά δεν κινδύνεψαν από τους αντιπάλους τους.

Εχοντας ως κορυφαίους τους αρχηγούς του, το δίδυμο Σπανούλη - Πρίντεζη, οι οποίοι ήταν άψογοι επιθετικά, αλλά και τους Λοτζέσκι, Γκριν να καθαρίζουν με καθοριστικά καλάθια στο σημείο καμπής, όταν η Εφές μείωσε το σκορ (44-37 στο 24') οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν το ρυθμό τους στο παιχνίδι, έπαιξαν πολύ καλή άμυνα (κρατώντας μόλις στους 66 π. την Εφές) και έχοντας συνεχώς το προβάδισμα στο σκορ άνοιξαν το δρόμο για την άνετη επικράτηση.

Από την άλλη, η Εφές, πέραν του ξεσπάσματος λίγο πριν από την ανάπαυλα και στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, όταν ευστόχησε στα μακρινά σουτ με μπροστάρη τον Οσμάν, δεν έδειξε να έχει τις λύσεις προκειμένου να ανατρέψει τα δεδομένα του ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σπανούλης 17 (9 ασ.), Πρίντεζης 15 (6 ρ.), Λοτζέσκι 14, Γκριν 11, Παπανικολάου 8, Μιλουτίνοβ 8 (7 ρ.), Παπαπέτρου 6, Χάκετ 5, Μπιρτς 4 (8 ρ.), Μάντζαρης 2. Δεν έπαιξαν οι Γιανγκ και Αγραβάνης.

ΕΦΕΣ: Οσμάν 22 (6 ρ.), Τόμας 10 (5 ρ.), Ερτέλ 3, Χάνικατ 6 (9 ρ.), Ομιτς 2, Κορκμάζ 2, Ντάνστον 5 (8 ρ.), Μπράουν 10, Γκρέιντζερ 6, Κότον (0/2σ.). Δεν έπαιξαν οι Μπαλμπάι και Γκεγίκ.

ΠΑΟ: Στη σκιά του Πασκουάλ ...ζητάει αντίδραση

Εν μέσω των χτεσινών σεναρίων που ήθελαν τους «πράσινους» να έχουν έρθει σε συμφωνία με τον πρώην τεχνικό της Μπαρτσελόνα Τσάβι Πασκουάλ, ο Παναθηναϊκός έχει σήμερα δύσκολο έργο αγωνιζόμενος στη Μόσχα με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ (20.00 Νοvasports 2). Μετά τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα με τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό και το «διαζύγιο» με τον Αργύρη Πεδουλάκη, οι «πράσινοι» κόντρα σε ένα από τα φαβορί και της φετινής διοργάνωσης ψάχνουν τους τρόπους να αντιδράσουν. Ο υπηρεσιακός τεχνικός της ελληνικής ομάδας για σήμερα, Γιώργος Βόβορας, επισήμανε το γεγονός ότι η ομάδα διαθέτει έμπειρους παίκτες και ικανούς, παρά τα όσα έχουν συμβεί, να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο. Ο ίδιος εστίασε στη βελτίωση που θα πρέπει να έχει η ομάδα του σήμερα ειδικά στον αμυντικό τομέα και στον έλεγχο των ριμπάουντ, σημεία στα οποία υστέρησε στο ΣΕΦ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ