ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2016
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROBASKET 2017 - ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
Ταξίδι στη Φινλανδία για την Εθνική

Βατός θεωρείται για την Εθνική ανδρών ο όμιλος της Φινλανδίας για την Α' φάση του Eurobasket 2017

Eurokinissi

Βατός θεωρείται για την Εθνική ανδρών ο όμιλος της Φινλανδίας για την Α' φάση του Eurobasket 2017
Στον όμιλο της Φινλανδίας και με αντιπάλους που θεωρούνται στα μέτρα της έριξε την Εθνική ανδρών η χτεσινή κλήρωση της FIBA για την Α' φάση του Ευρωμπάσκετ 2017 που πραγματοποιήθηκε χτες. Σημειώνεται πως τη διοργάνωση του συγκεκριμένου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχουν αναλάβει τέσσερις χώρες, οι Τουρκία, Φινλανδία, Ρουμανία, Ισραήλ, ενώ η τελική φάση θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη. Η φάση των ομίλων στις τέσσερις χώρες θα διεξαχθεί την περίοδο από 31/8 έως 7/9 ενώ η τελική φάση από τις 9/9 έως τις 19/9.

Η Ελλάδα θα βρεθεί στον Α' όμιλο με αντιπάλους, εκτός της οικοδέσποινας του ομίλου, Φινλανδίας, τις Γαλλία, Ισλανδία, Σλοβενία, Πολωνία. Στον επόμενο γύρο θα προκριθούν οι τέσσερις πρώτες από κάθε όμιλο όπου θα διασταυρωθούν χιαστί (1-4, 2-3) με τις ομάδες του διπλανού ομίλου στη φάση των «16». Ο όμιλος της Ελλάδας θα διασταυρωθεί με τον Β' όμιλο, του Τελ Αβίβ, που περιλαμβάνει τις ομάδες Ισραήλ, Λιθουανία, Ιταλία, Γερμανία, Ουκρανία. Από τη φάση των «16» και έπειτα οι αγώνες είναι νοκ άουτ μέχρι τον τελικό.

Βάσει των αγωνιστικών κριτηρίων η πρόκριση στον επόμενο γύρο για την ελληνική ομάδα είναι εφικτή αφού τόσο οι αντίπαλοί της στον όμιλο όσο και η όποια πιθανή διασταύρωση μπορεί να επέλθει είναι στα μέτρα της. Σκοπός της Εθνικής, η κατάκτηση της μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του δικού της ομίλου που θα της δώσει το δικαίωμα για πιο εύκολο διασταύρωμα στην επόμενη φάση. Οσον αφορά τα δύσκολα τεστ για την Εθνική, σε αυτά συγκαταλέγεται σίγουρα η αναμέτρηση με τη Γαλλία, που θεωρείται το φαβορί για την πρωτιά στον Α' όμιλο, ενώ στα πιθανά ζευγαρώματα η Ιταλία και η Λιθουανία είναι αυτές που σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ανεβάσουν αρκετά τον πήχη της δυσκολίας για την Ελλάδα.

«Φωτιά» θεωρείται ο Δ' όμιλος, της Τουρκίας, όπου εκτός της διοργανώτριας χώρας θα βρεθούν και δύο εκ των φαβορί της διοργάνωσης, οι Σερβία και Ρωσία, καθώς επίσης και οι Μ. Βρετανία, Λετονία, Βέλγιο. Στον Γ' όμιλο της Ρουμανίας ξεχωρίζει η παρουσία δύο ακόμα φαβορί, της Ισπανίας και της Κροατίας, ενώ εκτός της οικοδέσποινας θα υπάρχουν και οι Τσεχία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία.

Στην Κρήτη το ευρωπαϊκό ανδρών U20

Στην Κρήτη θα διεξαχθεί ένα ακόμη πρωτάθλημα που αφορά τη νέα γενιά του μπάσκετ στη Γηραιά Ηπειρο αφού η Ελλάδα ανέλαβε από τη FIBA τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2017, και συγκεκριμένα στις 15 - 23 Ιούλη. Η πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά και το Ρέθυμνο και η τελική φάση στο Ηράκλειο.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Ημιμαραθώνιος στη μνήμη του Φ. Τσιμιγκάτου

Τη μετατροπή και καθιέρωση του αγώνα δρόμου προς τιμήν του Πατρινού πολυνίκη μαραθωνοδρόμου Φ. Τσιμιγκάτου σε ετήσιο ημιμαραθώνιο ανακοίνωσαν, χτες, σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμος Πάτρας και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου. Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή τη διοργάνωση στις 27 Νοέμβρη του αγώνα δρόμου προς τιμήν του πανελληνιονίκη μαραθωνοδρόμου, ο οποίος θα διεξαχθεί φέτος τελευταία φορά με τη σημερινή του μορφή. Μάλιστα, όπως διευκρινίστηκε, ο ημιμαραθώνιος που θα καθιερωθεί στη μνήμη του Φ. Τσιμιγκάτου θα είναι ενταγμένος στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ.

Παράλληλα, ο σύμβουλος του δημάρχου Πάτρας σε θέματα Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, αποκάλυψε ότι η δημοτική αρχή δρομολογεί τις διαδικασίες για τη μετονομασία του έλους της Αγυιάς σε πάρκο μαραθωνοδρόμου Φάνη Τσιμιγκάτου, για να τιμήσει τον άνθρωπο που εκτός από τους μεγάλους αγώνες δρόμου, έδωσε και αγώνες για την πόλη, πρωτοστατώντας για την ανάδειξη του έλους σε κυψέλη μαζικής άθλησης. Μιλώντας για τον Φάνη Τσιμιγκάτο, ο Τάκης Πετρόπουλος τόνισε ότι δεν ήταν απλά ένας ξεχωριστός αθλητής, αλλά ένας αγωνιστής της ζωής. Με το ίδιο πάθος που έτρεχε στους μαραθώνιους, πάλευε και στο στίβο της ζωής όχι μόνο για τον εαυτό του και την οικογένειά του αλλά για το γενικότερο καλό.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου, Σπυρίδων Μπούσιας, μεταξύ άλλων συνεχάρη τη δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία της να τιμηθεί ο Φάνης Τσιμιγκάτος, στον οποίο έκανε ειδική αναφορά.

Ο αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και θα τερματίσει στο έλος της Αγυιάς. Ο δήμος και οι συνδιοργανωτές καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως και μισή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Δοκιμασία για «κιτρινόμαυρους»

Με σκοπό να ρεφάρουν τις ήττες τους στην προηγούμενη αγωνιστική και να παραμείνουν στα ψηλά σκαλοπάτια στους ομίλους τους, Αρης και ΑΕΚ ρίχνονται σήμερα στην 6η αγωνιστική του Fiba Champions League.

Για τον 5ο όμιλο, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει την Παρτιζάν Βελιγραδίου (19.00 Νovasports 2) σε ένα σημαντικό παιχνίδι για πρακτικούς και ψυχολογικούς λόγους. Η Ενωση θέλει να «σβήσει» την ήττα και την κακή εμφάνιση κόντρα στη Λούντβισμπουργκ, προκειμένου να διατηρηθεί τουλάχιστον στη 2η θέση της βαθμολογίας. Επίσης, επιδιώκει και μια ψυχολογική ένεση, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Για τον ίδιο όμιλο θα παίξουν: Μπεσίκτας - Ζολνόκι (17.00), Σαρλερουά - Ζιελόνα Γκόρα (21.30).

Στον 1ο όμιλο, ο Αρης, μετά από δύο συνεχόμενες ήττες για τη διοργάνωση και το πρωτάθλημα από Νεπτούνας και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα, θα δοκιμαστεί στη Φρανκφούρτη με αντίπαλο την Φράπορτ (21.00 ΕΡΤ). Στόχος της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη, η επιστροφή στις επιτυχίες και η διατήρηση στο ρετιρέ του ομίλου. Για τον ίδιο όμιλο θα γίνουν τα παιχνίδια: Ελιος Σανς - Μπάνβιτ (19.00), Μπάκεν - Ναχαρίγια (19.30), Μονακό - Νίμπουργκ (21.30).

SUPER LEAGUE
Κλείνει η εκκρεμότητα για ΠΑΣ - Λεβαδειακό

Τουλάχιστον μία από τις πολλές εκκρεμότητες που υπάρχουν στο πρωτάθλημα της Super League αναμένεται να κλείσει σήμερα στα Γιάννενα, όπου ο ΠΑΣ θα φιλοξενήσει τον Λεβαδειακό σε εξ αναβολής ματς για την 7η αγωνιστική. Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας είχε αναβληθεί με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού λόγω του σεισμού που είχε χτυπήσει την περιοχή των Ιωαννίνων την προηγούμενη μέρα. Το παιχνίδι πλέον βρίσκει σε διαφορετική μοίρα τους δύο αντιπάλους. Οι γηπεδούχοι με νίκη εκτοξεύονται μόνοι στη 2η θέση και μάλιστα με διαφορά 2 β. από τον Παναθηναϊκό. Οι τρεις βαθμοί αποτελούν μονόδρομο και για τον Λεβαδειακό προκειμένου να απομακρυνθεί από την ουρά (13ος).

ΒΟΛΕΪ - Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Κρίνει κορυφή το ντέρμπι των «αιωνίων»

Το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (18.00 Νοvasports 2) στο κλειστό του Ρέντη ξεχωρίζει στη σημερινή εμβόλιμη 7η αγωνιστική για την Α1 γυναικών. Μάλιστα, ειδικά το σημερινό παιχνίδι, πέραν των όποιων ιδιαιτεροτήτων έχει με βάση τα ονόματα των αντιπάλων, είναι και ντέρμπι κορυφής που θα κρίνει πολλά για το σκηνικό στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Οι «πράσινες» αυτή τη στιγμή προπορεύονται με 18 βαθμούς ενώ οι «ερυθρόλευκες» ακολουθούν με 16 β. Τα άλλα παιχνίδια: (17.00) ΑΕΚ - Αρης, (18:00) ΑΣ Ελπίς - ΑΣ Μακεδόνες, (19.00) ΑΟ Θήρας - ΓΣ Ηλιούπολης, (19.00) Αίας Ευόσμου - Θέτις Βούλας, Μαρκόπουλο - Πανναξιακός (αναβλήθηκε για τις 7/12).

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Ξεκαθαρίζει το τοπίο

Το τοπίο στους πρώτους 4 ομίλους για την πρόκριση και τις πρωτιές αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σημερινό δεύτερο μέρος της 5ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα πλέον ενδιαφέροντα του προγράμματος είναι όσα διακυβεύονται στον 3ο όμιλο όπου τόσο οι θέσεις πρόκρισης όσο και η πρωτιά παραμένουν ανοιχτά ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι αλλά και Γκλάντμπαχ, που ελπίζει και για τα δύο. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον 2ο όμιλο, όπου στο κυνήγι βρίσκεται η τριάδα των Μπενφίκα, Νάπολι, Μπεσίκτας. Αντίθετα, για τον 1ο όμιλο Αρσεναλ και Παρί Σ.Ζ. έχουν ήδη προκριθεί και θα παίξουν σήμερα στο Λονδίνο την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ανοιχτή παραμένει η μάχη της πρωτιάς και στον 4ο όμιλο που την διεκδικούν η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου, οι οποίες έχουν ήδη προκριθεί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 19.00: Ροστόφ - Μπάγερν Μονάχου (Cosmote Sports 3). 19.45: Μπεσίκτας - Μπενφίκα (Cosmote Sports 1) 21.45: Αρσεναλ - Παρί Σ.Ζ. (EΡΤ / Cosmote Sports 2), Λουντογκόρετς - Βασιλεία, Νάπολι - Ντιναμό Κιέβου (Cosmote Sports 7), Σέλτικ - Μπαρτσελόνα (Cosmote Sports 3), Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι (Cosmote Sports 5), Ατλέτικο Μαδρίτης - Αϊντχόφεν (Cosmote Sports 6).

  • Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών έγιναν στη Σεβίλλη λίγο πριν από τη χτεσινή αναμέτρηση της ομώνυμης ομάδας με τη Γιουβέντους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί και υλικές ζημιές. Οι πληροφορίες ήθελαν οπαδό της δεύτερης να μεταφέρεται σε νοσοκομείο της πόλης μετά από χτύπημα με μαχαίρι και να είναι σε σοβαρή κατάσταση.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ