ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Σήμερα όλοι στα συλλαλητήρια!

Στις 6 το απόγευμα στον Πεδίον του Αρεως το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Τη δυνατή, αγωνιστική φωνή αυτών που αντιστέκονται στην αντιδραστική «αναμόρφωση» του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης θα ακούσει σήμερα η κυβέρνηση με τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα, στις 6 το απόγευμα, στο Πεδίον του Αρεως, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της χώρας, οι κινητοποιήσεις παίρνουν παλλαϊκά χαρακτηριστικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τελική έφοδος που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, κατ' επιταγή του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στα συλλαλητήρια αυτά βρίσκουν τη θέση τους και ο εργαζόμενος και ο άνεργος και ο συνταξιούχος, μα και ο επαγγελματοβιοτέχνης, ο αγρότης, ο νέος, με ένα και μοναδικό στόχο: την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, τη διεύρυνση των δικαιωμάτων του λαού στην υγεία και στην πρόνοια, τη μη κατάθεση νομοσχεδίου από την κυβέρνηση και τη μη διεξαγωγή του «κοινωνικού διαλόγου» της απάτης για το ασφαλιστικό, που σκοπεύει στη «νομιμοποίηση» των ανατροπών.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα που μπήκε στη φάση της υλοποίησης από χτες και θα ολοκληρωθεί αύριο, προβλέπει συνολικά 46 αγωνιστικές κινητοποιήσεις και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς ακόμη δεν έχει ανοίξει επισήμως το θέμα από την κυβέρνηση και οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και σε κάθε άλλο φορέα που δραστηριοποιούνται, είναι αποφασισμένες να παλέψουν ανυποχώρητα για την Κοινωνική Ασφάλιση. Η αποφασιστικότητα αυτή βασίζεται και στην ανταπόκριση όλων εκείνων που τις τελευταίες μέρες ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τις επικείμενες αλλαγές με τα μέλη των κλιμακίων που «όργωσαν» όλη την Αθήνα και δεκάδες χώρους δουλιάς.

Η προσπάθεια για ενημέρωση, αφύπνιση των εργαζομένων και του λαού, συμμετοχής στα συλλαλητήρια, συνεχίζεται μέχρι και την τελευταία στιγμή. Η επιτυχής πραγματοποίηση αυτών των κινητοποιήσεων είναι το «κλειδί» για την παραπέρα πορεία του αγώνα. Κανένας δεν περισσεύει! Κανένα κάλεσμα δε θα πάει χαμένο. Σήμερα στους δρόμους της Αθήνας αλλά και των άλλων πόλεων πρέπει να κυριαρχήσει ο αγωνιζόμενος λαός. Να στείλει δυναμικό μήνυμα αντίστασης που κανείς δε θα μπορέσει να αγνοήσει: Ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι σύμμαχοί της, ούτε εκείνες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που ετοιμάζονται για τον «κοινωνικό διάλογο» μετά το Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Η «κάλπη» στήνεται σήμερα στους δρόμους και στις συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά, αυτούς τους δρόμους που θα πάρουν οι εργάτες και οι δικοί τους άνθρωποι για να ορθώσουν ανάστημα στην εξουσία που θέλει να τους κρατήσει υποταγμένους και να εντείνει την εκμετάλλευσή τους.

Στον αγώνα καλούν οι Επιτροπές Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση και το ΠΑΜΕ, επιμένοντας σε ένα βασικό σημείο. Τώρα είναι η ώρα της δράσης! Για να διασφαλιστεί η υγεία του λαού, για να δοθούν στα Ταμεία τα κλεμμένα, για αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές, για μεγαλύτερη ανακούφιση εκείνου που παράγει τον πλούτο που λυμαίνεται το κεφάλαιο.

Ολη η Ελλάδα στο πόδι
Σήμερα

Αθήνα, Πεδίον του Αρεως, 6 μ.μ.

Μέγαρα, πλατεία Ηρώων, 6 μ.μ.

Πάτρα, πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (έξω από το Εργατικό Κέντρο), 7 μ.μ.

Πύργος, κεντρική πλατεία, 7 μ.μ.

Κόρινθος, στα Περιβολάκια, 6 μ.μ.

Τρίπολη, πλατεία Αγίου Βασιλείου, 7 μ.μ.

Καλαμάτα, πλατεία 23ης Μαρτίου, 7 μ.μ.

Λαμία, πλατεία Πάρκου, 7 μ.μ.

Αμφισσα, πλατεία Λαού, 6.30 μ.μ.

Θήβα, κεντρική πλατεία, 6.30 μ.μ.

Λιβαδειά, κεντρική πλατεία, 7 μ.μ.

Χαλκίδα, έξω από το Εργατικό Κέντρο, 7 μ.μ.

Αλιβέρι, έξω από το Εργατικό Κέντρο, 9.30 το πρωί.

Ιστιαία, έξω από το Εργατικό Κέντρο, 6 μ.μ.

Λάρισα, κεντρική πλατεία, 7 μ.μ.

Τρίκαλα, κεντρική πλατεία, 6 μ.μ.

Καρδίτσα, έξω από το Εργατικό Κέντρο, 7 μ.μ.

Σέρρες, έξω από το Εργατικό Κέντρο, 7 μ.μ.

Κοζάνη, κεντρική πλατεία, 7 μ.μ.

Πτολεμαΐδα, κεντρική πλατεία, 7 μ.μ.

Καστοριά, έξω από το Εργατικό Κέντρο, 7 μ.μ.

Νάουσα, έξω από το Εργατικό Κέντρο, 7 μ.μ.

Αλεξανδρούπολη, έξω από το Δημαρχείο, 6 μ.μ.

Κομοτηνή, έξω από το Εργατικό Κέντρο, 6 μ.μ.

Κεφαλονιά, έξω από το Εργατικό Κέντρο, 6.30 μ.μ.

Ζάκυνθο έξω από το Εργατικό Κέντρο, 8 μ.μ.

Γιάννενα, έξω από το παλιό Εργατικό Κέντρο (Γιόσεφ Ελιγιά), 7 μ.μ.

Αρτα, πλατεία Κιλκίς, 6.30 μ.μ.

Ηράκλειο, πλατεία Λιονταριών, 7 μ.μ.

Αγιος Νικόλαος, πλατεία Αγ. Νικολάου, 5 μ.μ.

Ρέθυμνο, έξω από το δημαρχείο, 7 μ.μ.

Μυτιλήνη, πλατεία Σαπφούς, 6 μ.μ.

Αύριο Πέμπτη 15 Μάρτη

Χανιά, έξω από το Εργατικό Κέντρο, 8 μ.μ.

Κιλκίς, πλατεία Ειρήνης, 6 μ.μ.

Φλώρινα, κεντρική πλατεία, 7 μ.μ.

Χίος, έξω από το Εργατικό Κέντρο, 6.30 μ.μ.

Βόλος, πλατεία Ελευθερίας, 7 μ.μ.

Παρασκευή 16 Μάρτη

Κέρκυρα, έξω από το Εργατικό Κέντρο, 7.30 μ.μ.

Πρέβεζα, έξω από την αίθουσα Θεοφάνειος, 7.30 μ.μ.


ΚΚΕ
Συνεχίζεται η μάχη της ενημέρωσης
Σήμερα Τετάρτη, 14 Μάρτη

Στο Μηχανοστάσιο Αγ. Ιωάννη Ρέντη του ΟΣΕ, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις 8 το πρωί, καθώς και στο Τμήμα Μεταλλικών Κατασκευών του Οργανισμού, στις 11 το πρωί, ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η NE Θεσπρωτίας του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση - συζήτηση στις 6.30 μ.μ. στην Ηγουμενίτσα και συγκεκριμένα στο «ΠΑΝΘΕΟΝ». Θα μιλήσει ο Θεόδωρος Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη, 15 Μάρτη

Οι κομματικές οργανώσεις του 4ου Διαμερίσματος Αθήνας του ΚΚΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΣΤΑΝΛΕΫ» με ομιλητή τον Γιώργο Γεωργόπουλο, στέλεχος του ΚΚΕ.

Το Σάββατο, 17 Μάρτη

Συγκέντρωση - συζήτηση διοργανώνει η ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας. Θα μιλήσει ο Γεράσιμος Αραβανής, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα, 19 Μάρτη

Εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, διοργανώνει η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ στο Ληξούρι, στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα του Δημαρχείου.

Συγκέντρωση - συζήτηση για την Κοινωνική Ασφάλιση διοργανώνει η ΚΟΒ Κολιάτσου του ΚΚΕ στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της, Πατησίων 280.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Υ. ΑΘΗΝΑΣ

ΚΑΛΕΙ

ΟΛΟΥΣ τους Συντ/χους Δ.Υ. να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο κατά της κυβερνητικής επίθεσης στο ασφαλιστικό στις 18.00 της 14/3/01, στο Πεδίον Αρεως.

Προσυγκέντρωση: Μαυρομματαίων και Λ. Αλεξάνδρας στις 17.45.

ΤΟ ΔΣ

Προσυγκεντρώσεις

Για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου θα προηγηθούν τέσσερις προσυγκεντρώσεις στις 5 μ.μ.

Στην πλατεία Βάθης θα συγκεντρωθούν όλα τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα, οι εργαζόμενοι στα τρόφιμα - ποτά, στο εμπόριο, στον επισιτισμό - τουρισμό, Τύπο - χαρτί, κλωστοϋφαντουργοί και ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Στην Ομόνοια, τα σωματεία του Πειραιά, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στις αστικές συγκοινωνίες, στις τράπεζες και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Στην πλατεία Κάνιγγος, οι οικοδόμοι, ΟΤΑ, συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας και οι επαγγελματοβιοτέχνες.

Στο «Μινιόν», οι φοιτητές, σπουδαστές και οι εργαζόμενοι στην Παιδεία.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Καλεί στο σημερινό συλλαλητήριο

Κάλεσμα προς όλα τα σωματεία και τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση, σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Πεδίον του Αρεως. Η Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει προσυγκέντρωση των εργαζόμενων του κλάδου στην πλατεία Κάνιγγος στις 5 το απόγευμα.

Οπως σημειώνει η Ομοσπονδία στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα, συμμετέχει στην Επιτροπή Αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ, μαζικούς φορείς, εργαζόμενους και αγροτικούς συλλόγους και θα αγωνιστεί για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και το πέρασμά του στο ιδιωτικό κεφάλαιο. «Οι συντάξεις, η υγεία και η πρόνοια έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και επομένως πρέπει να έχουν δημόσιο χαρακτήρα» σημειώνει.

ΔΕΗ
Αναγκαίοι όλοι σ' αυτήν τη μάχη

Την ανάγκη συμμετοχής όλων των λαϊκών στρωμάτων στο σημερινό συλλαλητήριο, ανεξαρτήτως πολιτικών αντιλήψεων, για την προάσπιση και αναβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, ανέδειξαν στις ομιλίες τους οι Η. Σταμέλος, Α. Τσώλης, και Δ. Μπαρδαβήλας, μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας τους στη μονάδα συντήρησης της ΔΕΗ στο Ρουφ.

Ο Η. Σταμέλος επισήμανε ότι στις μέρες μας κορυφώνεται η επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνητικών του εκπροσώπων στην κοινωνική ασφάλιση, επιδιώκοντας την κατάργησή της. Ταυτόχρονα, τόνισε, η συνδικαλιστική ηγεσία του τόπου νομιμοποιεί τις κυβερνητικές επιλογές, συμμετέχοντας σε σικέ διαλόγους. Ο Α. Τσώλης ανέδειξε στην ομιλία του ότι επιχειρείται συστηματικά η απαξίωση της μαζικής δράσης των εργαζομένων και η απομείωση της εργατικής δύναμης, γεγονός που στο κοινωνικό πεδίο έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να δουλεύουν πρωί με βράδυ και να μην έχουν το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθούν με τη μαζική δράση. Ο Δ. Μπαρδαβήλας επισήμανε ότι χαρακτηριστικό παράδειγμα του ρόλου που παίζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι τα δύο τελευταία συμβούλια της διοίκησης της Ενωσης Τεχνιτών της ΔΕΗ, όπου το μόνο που έκανε ουσιαστικά η διοίκηση είναι απλή ενημέρωση των κυβερνητικών σχεδίων και αποφάσεων χωρίς να πάρει θέση για αυτές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ