Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Σήμερα όλοι στα συλλαλητήρια!

Στις 6 το απόγευμα στον Πεδίον του Αρεως το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Τη δυνατή, αγωνιστική φωνή αυτών που αντιστέκονται στην αντιδραστική «αναμόρφωση» του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης θα ακούσει σήμερα η κυβέρνηση με τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα, στις 6 το απόγευμα, στο Πεδίον του Αρεως, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της χώρας, οι κινητοποιήσεις παίρνουν παλλαϊκά χαρακτηριστικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τελική έφοδος που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, κατ' επιταγή του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στα συλλαλητήρια αυτά βρίσκουν τη θέση τους και ο εργαζόμενος και ο άνεργος και ο συνταξιούχος, μα και ο επαγγελματοβιοτέχνης, ο αγρότης, ο νέος, με ένα και μοναδικό στόχο: την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, τη διεύρυνση των δικαιωμάτων του λαού στην υγεία και στην πρόνοια, τη μη κατάθεση νομοσχεδίου από την κυβέρνηση και τη μη διεξαγωγή του «κοινωνικού διαλόγου» της απάτης για το ασφαλιστικό, που σκοπεύει στη «νομιμοποίηση» των ανατροπών.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα που μπήκε στη φάση της υλοποίησης από χτες και θα ολοκληρωθεί αύριο, προβλέπει συνολικά 46 αγωνιστικές κινητοποιήσεις και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς ακόμη δεν έχει ανοίξει επισήμως το θέμα από την κυβέρνηση και οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και σε κάθε άλλο φορέα που δραστηριοποιούνται, είναι αποφασισμένες να παλέψουν ανυποχώρητα για την Κοινωνική Ασφάλιση. Η αποφασιστικότητα αυτή βασίζεται και στην ανταπόκριση όλων εκείνων που τις τελευταίες μέρες ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τις επικείμενες αλλαγές με τα μέλη των κλιμακίων που «όργωσαν» όλη την Αθήνα και δεκάδες χώρους δουλιάς.

Η προσπάθεια για ενημέρωση, αφύπνιση των εργαζομένων και του λαού, συμμετοχής στα συλλαλητήρια, συνεχίζεται μέχρι και την τελευταία στιγμή. Η επιτυχής πραγματοποίηση αυτών των κινητοποιήσεων είναι το «κλειδί» για την παραπέρα πορεία του αγώνα. Κανένας δεν περισσεύει! Κανένα κάλεσμα δε θα πάει χαμένο. Σήμερα στους δρόμους της Αθήνας αλλά και των άλλων πόλεων πρέπει να κυριαρχήσει ο αγωνιζόμενος λαός. Να στείλει δυναμικό μήνυμα αντίστασης που κανείς δε θα μπορέσει να αγνοήσει: Ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι σύμμαχοί της, ούτε εκείνες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που ετοιμάζονται για τον «κοινωνικό διάλογο» μετά το Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Η «κάλπη» στήνεται σήμερα στους δρόμους και στις συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά, αυτούς τους δρόμους που θα πάρουν οι εργάτες και οι δικοί τους άνθρωποι για να ορθώσουν ανάστημα στην εξουσία που θέλει να τους κρατήσει υποταγμένους και να εντείνει την εκμετάλλευσή τους.

Στον αγώνα καλούν οι Επιτροπές Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση και το ΠΑΜΕ, επιμένοντας σε ένα βασικό σημείο. Τώρα είναι η ώρα της δράσης! Για να διασφαλιστεί η υγεία του λαού, για να δοθούν στα Ταμεία τα κλεμμένα, για αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές, για μεγαλύτερη ανακούφιση εκείνου που παράγει τον πλούτο που λυμαίνεται το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ