Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΕΒΕ
Ζητούν μονιμοποίηση

Σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του ΤΕΒΕ στην Αθήνα προχώρησαν χτες συμβασιούχοι εργαζόμενοι του οργανισμού, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους, μετά από δέκα χρόνια συνεχούς εργασίας. Οι περίπου 150 συμβασιούχοι του ΤΕΒΕ παραμένουν «όμηροι» της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία αρνείται τη μονιμοποίηση εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες θέσεις εργασίας.

Χτες, οι συμβασιούχοι μαζεύτηκαν από νωρίς το πρωί έξω από τα γραφεία του ΤΕΒΕ και προχώρησαν σε κατάληψη μέχρι το μεσημέρι, όταν η κυβέρνηση επιστράτευσε την αστυνομία για τη βίαιη απομάκρυνσή τους. Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει και νέα συγκέντρωση στις 8 το πρωί έξω από τα γραφεία, ενώ έχουν δηλώσει ότι θα «αυτοεξοριστούν» στη Μακρόνησο, αν δε γίνει ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία των συμβασιούχων εργάζονται στο ΤΕΒΕ με 12μηνες συμβάσεις από το 1991. Στον τελευταίο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών για τη μετατροπή των συμβάσεων των εκτάκτων του δημοσίου σε αορίστου χρόνου, προβλεπόταν να καλυφθούν όσοι από αυτούς είχαν κλείσει 24 μήνες συνεχούς εργασίας. Μάλιστα, υπήρχε και ειδική παράγραφος για τους υπαλλήλους σε ασφαλιστικά ταμεία που δεν τους εξαιρούσε αν είχαν λιγότερο χρόνο. Η διοίκηση του ΤΕΒΕ αρνείται σήμερα να τους μονιμοποιήσει, υποστηρίζοντας ότι δε συμπληρώνουν 24 μήνες εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ