Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΠΡΟΝΟΙΑ
Συνάντηση χωρίς απάντηση

Μ' άδεια χέρια έφυγαν και χτες οι εργαζόμενοι απ' το υπουργείο Υγείας

«Την Πρόνοια κανείς δεν τη χαρίζει, οι εργαζόμενοι πληρώνουν το κράτος το γνωρίζει» ήταν ένα απ' τα συνθήματα στη χτεσινή πορεία
«Την Πρόνοια κανείς δεν τη χαρίζει, οι εργαζόμενοι πληρώνουν το κράτος το γνωρίζει» ήταν ένα απ' τα συνθήματα στη χτεσινή πορεία
Σε μια επί τροχάδην έκθεση των ιδεών του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας για το μέλλον της Πρόνοιας, που συμπυκνώνονται στις βασικές αρχές που δόθηκαν την περασμένη βδομάδα στους εργαζόμενους των φορέων, εξαντλήθηκε ο υφυπουργός Πρόνοιας Δ. Θάνος κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης που είχε χθες το μεσημέρι με τους υπαλλήλους του ΠΙΚΠΑ.

Ο υφυπουργός επιχείρησε να αποφύγει την ταμπακιέρα για τις οικονομικές διεκδικήσεις, που αποτελεί ένα σημείο αιχμής στα αιτήματα των εργαζομένων στους φορείς πρόνοιας, που διανύουν την τρίτη βδομάδα κινητοποιήσεων, και δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για την ικανοποίησή τους.

Απ' την πλευρά τους οι υπάλληλοι του ΠΙΚΠΑ δήλωσαν αμετακίνητοι στα αιτήματά τους και υπογράμμισαν ότι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τα θεσμικό πλαίσιο για την πρόνοια, όταν θα έχουν στα χέρια τους το προσχέδιο νόμου, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη καταρτιστεί.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στους φορείς πρόνοιας (ΠΙΚΠΑ, Εθνικός Οργανισμός Πρόνοιας, Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα») πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας.

Με συνθήματα όπως: «Την Πρόνοια κανείς δεν τη χαρίζει, οι εργαζόμενοι πληρώνουν το κράτος το γνωρίζει», «Κάτω τα χέρια απ' τα Ταμεία, δώστε λεφτά Πρόνοια - Υγεία», αλλά και «Δεν υποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε» οι εργαζόμενοι εκφράσανε για μια ακόμα φορά την αποφασιστικότητά τους τόσο για την υπεράσπιση της κοινωνικής πρόνοιας, όσο και για την ικανοποίηση των εργασιακών και οικονομικών αιτημάτων τους.

Διεκδικούν το ξεκαθάρισμα του νομικού πλαισίου για την πρόνοια, το σταμάτημα των αυθαίρετων αποσπάσεων εργαζομένων των φορέων, τη μισθολογική εξομοίωσή τους με τους υπαλλήλους των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε εκφράζοντας την υποστήριξή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Στ. Κουτσιουμπέλης.

Οι υπάλληλοι του ΠΙΚΠΑ πραγματοποιούν γενική συνέλευση σήμερα στις 9 π.μ στα γραφεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος). Συγκέντρωση, όπου και θα αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους πραγματοποιούν, επίσης, σήμερα οι εργαζόμενοι του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας.

  • Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στην Πρόνοια εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φωνή αντίστασης στη διάλυση (2003-01-22 00:00:00.0)
Ανάγκη κλιμάκωσης των αγώνων (2001-06-14 00:00:00.0)
Δυναμική συνέχεια στις κινητοποιήσεις (2001-06-08 00:00:00.0)
Πάλη για δωρεάν υγεία και πρόνοια (2001-03-30 00:00:00.0)
Φτάνει πια η κοροϊδία (2001-03-23 00:00:00.0)
Αναβρασμός σε νοσοκομεία και ΠΙΚΠΑ (1999-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ