Παρασκευή 23 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΠΡΟΝΟΙΑ
Φτάνει πια η κοροϊδία

Μαχητική πορεία και χτες των εργαζομένων στο ΠΙΚΠΑ και στον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας

Με μια ακόμα δυναμική πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας σηματοδοτήθηκε η χτεσινή μέρα για τους εργαζόμενους στην Πρόνοια, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για τέσσερις βδομάδες, διεκδικώντας δημόσια κοινωνική πρόνοια για όλο το λαό, και κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και εργασιακά και οικονομικά αιτήματα.

Οι εργαζόμενοι στο ΠΙΚΠΑ και τον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας (ΕΟΠ) πραγματοποίησαν πορεία από το Σύνταγμα στο υπουργείο Υγείας, ενώ αντιπροσωπεία τους επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και τον υπουργό Γ. Παπαντωνίου. Οι εργαζόμενοι φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό και περικυκλωμένοι για άλλη μια φορά από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας για να καταλήξουν στο υπουργείο Υγείας, όπου και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι εργαζόμενοι παρέμειναν για αρκετή ώρα μπροστά από το υπουργείο Υγείας φωνάζοντας συνθήματα: «Φτάνει πια η κοροϊδία, δώστε λεφτά για πρόνοια - υγεία», «Αγώνας διαρκείας θα είναι η απάντηση στον υπουργό Υγείας», ενώ αντιπροσωπεία τους επέδωσε υπόμνημα στο υπουργείο.

Διεκδικούν τη δημιουργία σύγχρονων δομών λειτουργίας στο χώρο της Πρόνοιας με την ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων, οι οποίοι, λόγω της μακράς πείρας, γνωρίζουν καλύτερα τον τρόπο αντιμετώπισης των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων, προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση των υποδομών. Επίσης, διεκδικούν την οικονομική εξομοίωσή τους με τους υπαλλήλους άλλων υπουργείων και ειδικότερα του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, στους οποίους πρόσφατα χορηγήθηκε μηνιαία αποζημίωση 100.000 δραχμών.

Η πορεία των κινητοποιήσεων των εργαζομένων θα καθοριστεί στις Γενικές Συνελεύσεις τους που θα γίνουν σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ