Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
«Τείχος» στην αντιλαϊκή πολιτική

Δέσμευση για αποφασιστικό αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά, αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης

Εμφαση στην ανάπτυξη της δράσης των πρωτοβάθμιων σωματείων θα δώσει το Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης, ενώ ταυτόχρονα θα επιδιώξει κοινή δράση με όλους τους φορείς της κοινωνίας, όπως ΑΔΕΔΥ, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, δήμους, για να ορθωθεί αγωνιστικό τείχος ενάντια στην αντεργατική και αντιασφαλιστική κυβερνητική πολιτική. Τα παραπάνω τονίζονται σε ψήφισμα των αντιπροσώπων της Γενικής Συνέλευσης των σωματείων του Εργατικού Κέντρου.

Στο ψήφισμα διαπιστώνεται ότι η κυβέρνηση «πιστή στις επιταγές των διεθνών οργανισμών του κεφαλαίου, της ΕΕ, της ΟΝΕ, έχει εξαπολύσει μία επίθεση σε όλους τους τομείς κοινωνικής δραστηριότητας και δεν περιορίζεται μόνο στα εισοδήματα της εργατικής τάξης». Ακόμα, αναφέρει ότι με την κυβερνητική πολιτική χάνονται θέσεις εργασίας και εξαθλιώνεται μέρα με τη μέρα η εργατική τάξη, με την ανεργία να έχει φτάσει στο 12,5%. Στον τομέα της υγείας οδηγεί τα νοσοκομεία στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ στην ακτοπλοΐα - μετά και το ναυάγιο του «ΣΑΜΙΝΑ» - αντί να πάρει μέτρα βελτίωσης των υπηρεσιών στην κατεύθυνση δημιουργίας Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοΐας, επισπεύδει την άρση του καμποτάζ και βάζει κι άλλο χαράτσι στο επιβατικό κοινό (επίναυλο).

Για την κοινωνική ασφάλιση

Σε ειδικό ψήφισμα για την κοινωνική ασφάλιση, καταγγέλλεται η πολιτική της κυβέρνησης, η οποία επίσης οδηγεί στην εμπορευματοποίηση της υγείας, μετατρέποντας περιφερειακά νοσοκομεία σε Ανώνυμες Εταιρίες που θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Το ΕΚ δηλώνει, ακόμη, ότι διεκδικεί την κατάργηση όλων των μέχρι σήμερα αντιασφαλιστικών νόμων. Τέλος, καλεί τις ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να οργανώσουν την πάλη ενάντια στο νομοσχέδιο «έκτρωμα», που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία αρνητική αλλαγή για την κοινωνική ασφάλιση.

«Μνημόνιο ντροπής»

Ψήφισμα εκδόθηκε και για το μνημόνιο ντροπής της ΓΣΕΕ με την «ΑΘΗΝΑ 2004», επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ οδηγείται σε αντιλαϊκή κατεύθυνση και προσδένεται όλο και περισσότερο στα γρανάζια της κυβερνητικής κρατικής μηχανής. Καταλήγοντας, καταγγέλλει της στάση της κυβέρνησης που διαθέτει τα χρήματα των εργαζομένων για την Εργατική Εστία για να δημιουργήσει το Ολυμπιακό Χωριό, σταματώντας τα προγράμματά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ