ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Μάη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Βαριά «καμπάνα» σε ΠΑΟ και αλλαγή σκηνικού

Μπορεί οι νίκες των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού να ξεχώρισαν αγωνιστικά στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ, εντούτοις η χτεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League για την τύχη του διακοπέντος αγώνα Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ είναι αυτή που αλλάζει πλήρως τα βαθμολογικά δεδομένα. Προς το παρόν τουλάχιστον, αφού σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται και η απόφαση για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου, όπου κινδυνεύουν με τιμωρία ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Κάτι που αν συμβεί ενδέχεται να αλλάξει εκ νέου τα δεδομένα, ενόψει του αυριανού αγωνιστικού φινάλε της διαδικασίας με την 6η αγωνιστική.

Βαρύς «πέλεκυς»

Με τα χτεσινά δεδομένα πάντως, ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που πληρώνει βαριά το αντικείμενο (κουτάκι μπύρας) που πετάχτηκε από οπαδό του και χτύπησε τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ιβιτς, οδηγώντας σε διακοπή τον αγώνα των δύο ομάδων για τη 2η αγωνιστική. Σύμφωνα με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του ΠΑΟΚ με σκορ 3-0, ενώ οι «πράσινοι» τιμωρούνται επίσης με αφαίρεση 3 βαθμών από τα πλέι οφ και άλλων 2 από το νέο πρωτάθλημα, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 41.500 ευρώ. Η ποινή είναι εφέσιμη εντός πέντε ημερών για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μέσω ανακοίνωσης μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «εξιλαστήριο θύμα».

Ετσι πλέον με τα καινούργια γεγονότα η βαθμολογία των πλέι οφ διαμορφώνεται ως εξής: ΠΑΟΚ 11, ΑΕΚ 9, Παναθηναϊκός 5, Πανιώνιος 4.

  • Σε επιτυχημένη επέμβαση υποβλήθηκε ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Παναγιώτης Γλύκος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στην προπόνηση της ομάδας το Σάββατο και υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου. Αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον ένα εξάμηνο.
Ελπίδες πρωτιάς για ΑΕΚ

Πριν τη χτεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, στο αγωνιστικό μέρος των πλέι οφ η νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0 ήταν αυτή που ξεχώρισε στην 5η αγωνιστική. Η «Ενωση» σε ένα μέτριο ματς ήταν καλύτερη και πήρε τους τρεις βαθμούς χάρη στο γκολ του Μπακασέτα στο 42'. Μάλιστα οι γηπεδούχοι έχασαν και πέναλτι (χέρι του Κρέσπο), με τον Χριστοδουλόπουλο στο ξεκίνημα (6'), ενώ είχαν και άλλες σημαντικές στιγμές (Μπακασέτας 23', Μάνταλος 66' - 83', Αραούχο 73'). Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ήταν κακοί, είχαν μόλις 1 τελική προσπάθεια, ενώ φωνάζουν για ορισμένες αποφάσεις του διαιτητή Θάνου.

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός, παρά τις πολλές και αρκετές απουσίες βασικών στελεχών του, πέτυχε μια ακόμα σημαντική (κυρίως για λόγους ψυχολογίας) νίκη, επικρατώντας του Πανιωνίου με 1-0 με γκολ του Λουντ στο 17'. Σε ένα ματς μετρίου θεάματος, οι «πράσινοι» αποδείχθηκαν πιο ουσιαστικοί εκεί που έπρεπε απέναντι στους «κυανέρυθρους», που έδειξαν νωρθοί και φλύαροι, έχοντας ως καλύτερη στιγμή την ευκαιρία του Λάμπρου στο 64'.

Σήμερα οι αποφάσεις για το Ολυμπιακός - Πλατανιάς

Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση από το Μονομελές Πειθαρχικό της Λίγκας για το Ολυμπιακός - Πλατανιάς. Το περιστατικό αφορά καταγγελίες ανθρώπων της κρητικής ομάδας για προπηλακισμούς και ψυχολογική βία στο ημίχρονο του αγώνα για το πρωτάθλημα.

BASKET LEAGUE - ΤΕΛΙΚΟΙ
Πρώτο βήμα για Ολυμπιακό

Με πρωταγωνιστή τον Μιλουτίνοφ στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό της Basket League

Eurokinissi

Με πρωταγωνιστή τον Μιλουτίνοφ στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό της Basket League
Προβάδισμα στη μάχη του τίτλου της Basket League πήρε ο Ολυμπιακός, που στον πρώτο τελικό επικράτησε του Παναθηναϊκού με 63-58 στο ΣΕΦ. Οι δυο ομάδες θα τα ξαναπούν την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Ο τίτλος του πρωταθλητή κρίνεται στις 3 νίκες, ενώ σε περίπτωση 5ου αγώνα το πλεονέκτημα έδρας έχει ο Ολυμπιακός, λόγω της πρωτιάς στην κανονική περίοδο.

Στο πρώτο «ραντεβού» τους για τους τελικούς, οι δύο «αιώνιοι» εμφανίστηκαν με διακυμάνσεις στην απόδοσή τους, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στο πρώτο μέρος και τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν ρυθμούς στο διάστημα 25' - 35'. Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στο τελευταίο και καθοριστικό ξέσπασμα του Ολυμπιακού, όταν με ένα σερί 10-2 και πρωταγωνιστές τους Μιλουτίνοφ, Σπανούλη μετέτρεψε το εις βάρος του 56-53 στο τελικό σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και υστέρησαν στο γρήγορο παιχνίδι (0/12 αιφνιδιασμούς) και στα μακρινά σουτ (5/25 3ποντα), βρήκαν τις λύσεις κυρίως κάτω από τη ρακέτα και στον έλεγχο του ρυθμού. Από την άλλη οι «πράσινοι» αποδείχθηκαν καλύτεροι στο γρήγορο παιχνίδι και έβγαλαν αρκετούς αιφνιδιασμούς, έμειναν συνεχώς κοντά στο σκορ ενώ προηγήθηκαν με 56-53 στο τελευταίο δίλεπτο, με μπροστάρηδες τους Μπουρούση και Ρίβερς, ωστόσο στα τελευταία λεπτά στερήθηκαν βοήθειας από άλλα στελέχη τους (Καλάθης, Τζέιμς).

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 35-33, 48-51, 63-58.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαπέτρου 5 (1), Μιλουτίνοφ 12 (4 ριμπ.), Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 2, Σπανούλης 11, Γκριν 3 (1 τρίπ., 7 ριμπ.), Μπιρτς 5, Γιανγκ 4, Ουότερς 2, Αγραβάνης, Παπανικολάου 7 (1 τρίπ., 7 ριμπ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 13, Σίνγκλετον 9, Καλάθης 4, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 6, Φώτσης 5 (1), Παππάς, Γκιστ 2, Γκάμπριελ 2.

Προβάδισμα ΑΕΚ στον μικρό τελικό

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης έκανε η ΑΕΚ, που επικράτησε του Αρη στο ΟΑΚΑ με 90-74, κάνοντας το 1-0 στις νίκες. Η «Ενωση», με επιθετικό πλουραλισμό (εξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) και κορυφαίο ξανά τον Μιλόσεβιτς (16π), δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα από τους αντιπάλους της, κυρίως μετά το 25λεπτο, όταν επέβαλε πλήρως το ρυθμό της. Από την άλλη ο Αρης είχε άσχημα ποσοστά στα μακρινά σουτ (4/19 τρίποντα), αποδυναμώθηκε στη «φροντ λάιν» μετά την αποβολή του Καββαδά (χτύπησε εκτός φάσης τον Μαυροειδή), ενώ τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν «φορτώθηκε» με φάουλ ο Ξανθόπουλος. Το επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων διεξάγεται αύριο Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

ΒΟΛΕΪ
Εκτός Παγκοσμίου η Εθνική ανδρών

Για μια ακόμα φορά η Εθνική βόλεϊ ανδρών δεν θα δώσει το «παρών» σε τελική φάση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αφού έμεινε όνειρο ο στόχος της πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης του 2018 σε Ιταλία και Βουλγαρία, μέσα από τον προκριματικό όμιλο στην Ολλανδία. Η ελληνική ομάδα, που μετά την ήττα από την Ολλανδία ήλπιζε σε πρόκριση μόνο μέσα από τον γύρο των μπαράζ, απέτυχε και στην προσπάθειά της για κατάληψη της 2ης θέσης, που θα της έδινε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία. Στον καθοριστικό αγώνα ηττήθηκε από τη Σλοβακία με 3-2 σετ, ενώ η νίκη επί του Λουξεμβούργου στο φινάλε με 3-0 αποδείχθηκε άνευ ουσίας, καθώς οι Σλοβάκοι πήραν τα δύο σετ που ήθελαν κόντρα στους Ολλανδούς (ηττήθηκαν με 3-2) και διατήρησαν το πλεονέκτημά τους στη βαθμολογία έναντι της ελληνικής ομάδας, τερματίζοντας εκείνοι στη 2η θέση. Η βαθμολογία: Ολλανδία 13 βαθμοί (προκρίνεται απευθείας), Σλοβακία 9 (μπαράζ), Ελλάδα 9, Αυστρία 8, Μολδαβία 5, Λουξεμβούργο 1.

FOOTBALL LEAGUE
Εσπασε το αήττητο του Απόλλωνα

Ανατροπή σκηνικού στη διεκδίκηση του τίτλου στη Football League έφερε η πρώτη ήττα του μέχρι πρότινος πρωτοπόρου Απόλλωνα Σμύρνης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τον Αρη με 1-0, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής. Ετσι η Λαμία, που πήρε χωρίς αγώνα τους τρεις βαθμούς (αφού ο Πανθρακικός, που βάσει προγράμματος ήταν ο επόμενος αντίπαλός της, έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα), έπιασε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στην κορυφή και η υπόθεση τίτλος έχει αποκτήσει ενδιαφέρον ενόψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών, παρόλο που και οι δύο ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στη Super League. Τα άλλα αποτελέσματα: Αρης - Απόλλων Σμύρνης 1-0, Τρίκαλα - Χανιά 6-1, Πανελευσινιακός - Καλλιθέα 1-3, ΟΦΗ - Σπάρτη 6-1, Αχαρναϊκός - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-1, Κισσαμικός - Αγροτικός Αστέρας 2-0, Πανσερραϊκός - Αιγινιακός 4-5. Ματαιώθηκαν οι αγώνες Λαμία - Πανθρακικός, Καλλονή - Παναιγιάλειος. Η βαθμολογία: Απόλλων Σμύρνης 77, Λαμία 77, Αρης 71, ΟΦΗ 66 κτλ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Ολες οι ΑΕΚ του κόσμου»

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Αγγελίδη «Ολες οι ΑΕΚ του κόσμου» θα παρουσιαστεί στο κτίριο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς, στη Νέα Φιλαδέλφεια (Δεκελείας 152 και Ατταλείας), την Παρασκευή 9 Ιούνη. Το βιβλίο αποτελεί μια λεπτομερή καταγραφή όλων των αθλητικών σωματείων που ονομάζονται ΑΕΚ ή φέρουν ως έμβλημά τους τον δικέφαλο αετό. Η επίμονη έρευνα του δημοσιογράφου κράτησε πέντε ολόκληρα χρόνια, μας ταξιδεύει σε κάθε σημείο του πλανήτη, μέχρι την Ινδία και τον Παναμά, όπου κι εκεί υπάρχουν... ΑΕΚ. Συνολικά έχουν καταγραφεί 302 σωματεία σε όλο τον κόσμο από την δεκαετία του '20 μέχρι σήμερα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Σήμερα η απόφαση για τα επεισόδια

Μετά από σημαντική καθυστέρηση, όλες οι πληροφορίες θέλουν τελικά την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να ανακοινώνει σήμερα τις αποφάσεις για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στις 6 Μάη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Οι δύο ΠΑΕ κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία, η οποία φτάνει μέχρι και την αφαίρεση βαθμών. Κάτι που αν συμβεί θα αλλάξει εκ νέου τις ισορροπίες στα πλέι οφ που βρίσκονται σε εξέλιξη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ