ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Ιούνη 2017
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά

Συνεχίζουν με νέες κινητοποιήσεις από σήμερα και νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 29/6

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Σε συνέχιση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία και παίρνοντας ώθηση από τη χτεσινή πανελλαδική απεργία και τις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Με τους αγώνες τους παλεύουν ενάντια στις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων που δρομολογεί η κυβέρνηση, επικαλούμενη την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που χαρακτηρίζει αντισυνταγματική ακόμα και την παράταση των συμβάσεων έως το τέλος του έτους.

Η χτεσινή απεργία αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα, αλλά και πριν από αυτές, από τα μέσα Μάη, όταν ταξικά συνδικάτα και συμβασιούχοι οργάνωσαν τον αγώνα τους, προχωρώντας στη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα Συμβασιούχων, σε συντονιστικά, σε συσκέψεις και συνελεύσεις, με στόχο να προβάλουν και να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Το πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες μέρες προβλέπει συνέχιση των αποκλεισμών στα αμαξοστάσια των δήμων και των ΧΥΤΑ, αποχή από την εργασία Σάββατο και Κυριακή, τη Δευτέρα 26/6 πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. έως λήξη του ωραρίου) και συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ την Πέμπτη 29/6 θα γίνει νέα 24ωρη απεργία, καθώς και πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα. Οι κινητοποιήσεις αυτές αποφασίστηκαν ομόφωνα στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παράλληλα, αυξάνονται συνεχώς οι ανακοινώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στους δήμους από πλήθος σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και άλλων φορέων.

Μονόδρομος η σύγκρουση με τις πολιτικές που μας στερούν όσα δικαιούμαστε

Στην Αθήνα, η μαχητική χτεσινή πορεία των απεργών ολοκληρώθηκε με μαζική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Νωρίτερα, οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στα πολιτικά κόμματα. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν την είσοδο και επιχείρησαν να τους απωθήσουν με χημικά. Τρεις άνθρωποι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Τελικά, αντιπροσωπεία των συνδικάτων μπήκε στη Βουλή και συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο, η οποία ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

Ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ο οποίος συνόδευε την αντιπροσωπεία, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να φέρει στη Βουλή για συζήτηση την πρόταση νόμου που κατέθεσε πριν από λίγες μέρες το ΚΚΕ, για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Νωρίτερα, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην Ομόνοια.

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
«Οι μάσκες έπεσαν, οι αυταπάτες διαλύθηκαν. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωράει σε χιλιάδες απολύσεις», τόνισε ο Βαγγέλης Βασιλάκος, από την Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων. «Δεν ξέρω τι λένε οι νόμοι τους. Ξέρω ότι οι υπηρεσίες των δήμων χρειάζονται τόσους και ακόμα περισσότερους εργαζόμενους. Ξέρω ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα να φέρνουμε ένα κομμάτι ψωμί στην οικογένειά μας. Ξέρω ακόμη ότι θα το παλέψουμε. Θα απαιτήσουμε αυτό που δικαιούμαστε, αυτό που μας στερούν».

«Ξέρουμε ότι η μάχη που δίνουμε δεν είναι εύκολη. Πρόκειται για μέτρα ταξικά, κεντρικές κατευθύνσεις της ΕΕ, τόσο για τη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όσο και για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που είναι κερδοφόρες για το κεφάλαιο, όπως η καθαριότητα», τόνισε ο Γιώργος Δασκαλάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης. «Μόνος δρόμος για την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων είναι η συνολική σύγκρουση με αυτές τις πολιτικές», πρόσθεσε.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Νίκος Τσάκαλης, συμβασιούχος από τη Σπάρτη, ο οποίος δήλωσε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Με νέες καταλήψεις αμαξοστασίων, εποπτειών και άλλων υπηρεσιών των δήμων συνεχίζουν σήμερα τον αγώνα τους οι συμβασιούχοι των δήμων της Θεσσαλονίκης, ενώ το Σαββατοκύριακο θα προχωρήσουν σε αποχή από την εργασία.

Χτες, αντιπροσωπείες των εργαζομένων από τους διάφορους δήμους του νομού και μαζί συνάδελφοί τους από το Κιλκίς και την Αμφίπολη, πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, όλη τη μέρα περιφρούρησαν μαζικά την απεργία, διατηρώντας με βάρδιες τις απεργιακές φρουρές στα διάφορα πόστα της υπηρεσίας καθαριότητας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Τσαγκάρης, Γραμματέας του Συλλόγου ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, ο οποίος κάλεσε σε περιφρούρηση του αγώνα και κλιμάκωση των εξορμήσεων στις γειτονιές, για να ενημερωθεί ο λαός και να στηρίξει τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να μην ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα στους δήμους. Ανακοίνωσε, επίσης, την πρωτοβουλία του Σωματείου για δημιουργία πανελλαδικού συντονιστικού των συμβασιούχων, ενώ κάλεσε και σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση του ΠΑΜΕ το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Εκεί οι συμβασιούχοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό και κρέμασαν ένα τεράστιο πανό στην πόρτα, στο οποίο αναγραφόταν: «Καμία απόλυση - Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα».

Στη συνέχεια, μέσα από νέα μαζική συνέλευση στο ΕΚΘ, αποφάσισαν συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα τους με όλες τις μορφές.

Στο πλευρό τους βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από μια σειρά δήμων του νομού.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης κλιμακώνει τις προκλήσεις, με πρόσχημα τα προβλήματα από τη συσσώρευση σκουπιδιών. Ετσι χτες, μέρα της 24ωρης απεργίας, ο γγ του Δήμου Θεσσαλονίκης Θ. Ψαράς, προέτρεψε την εισαγγελία να παρέμβει αυτεπάγγελτα και την ίδια ώρα ανακοίνωσε την πρόθεση του δήμου «να αναζητήσει λύση μέσα από ιδιώτες», προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την απόφαση της διοίκησης να δώσει την καθαριότητα σε ιδιώτες επιχειρηματίες, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις ΕΕ και κυβέρνησης. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την συμπεριφορά της διοίκησης και δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι που δίνουν μάχη υπεράσπισης του δικαιώματός τους στην εργασία, δεν εκβιάζονται, δεν τρομοκρατούνται.

Σε άλλες πόλεις

Στην Πάτρα, η απεργιακή συγκέντρωση έγινε μπροστά στο δημαρχείο και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, στην οποία προπορεύονταν απορριμματοφόρα.

Στη Λάρισα, επιτυχία είχε η απεργία στον δήμο Λαρισαίων, ενώ από το πρωί, οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης στους χώρους των καταλήψεων (αμαξοστάσιο, φυτώριο). Μαζική ήταν η συγκέντρωση στο δημαρχείο Λάρισας, με τη συμμετοχή των συμβασιούχων και των μονίμων υπαλλήλων, ενώ δόθηκε ραντεβού για νέα συγκέντρωση στο δημαρχείο σήμερα στις 10.30 π.μ.

Στην Καλαμάτα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και οι συμβασιούχοι του δήμου από τις 8.30 το πρωί ξεκίνησαν πορεία από τα συνεργεία του δήμου στους δρόμους της πόλης της Καλαμάτας και πραγματοποίησαν εξόρμηση με την ανακοίνωσή τους.

Οι κομμουνιστές δήμαρχοι στο πλευρό των συμβασιούχων

Οι κομμουνιστές δήμαρχοι Πάτρας, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, Καισαριανής και Ικαρίας και οι αντίστοιχες δημοτικές αρχές, που τάχθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγωνιζόμενων συμβασιούχων, ζητώντας άμεση νομοθετική παρέμβαση για τη μονιμοποίησή τους, εξέφρασαν και χτες, μέρα της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας, τη στήριξή τους στον αγώνα τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, και οι πέντε παραπάνω δήμοι παρέμειναν χτες κλειστοί.

Στην Αθήνα, στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Ομόνοια παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Καισαριανής και Χαϊδαρίου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή οι δήμαρχοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ζητήσαμε και απαιτήσαμε από την κυβέρνηση να μονιμοποιήσει όλους τους εργαζόμενους που είναι με συμβάσεις στους δήμους. Οι εργαζόμενοι αυτοί μπήκαν με διαδικασίες που προβλέπονται, είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκες και οικογένειες και καλύπτουν ανάγκες που υπάρχουν στους δήμους». Από την απόφαση της κυβέρνησης να τους απολύσει, πρόσθεσε, «οι επιπτώσεις στους δήμους και στους πολίτες είναι σημαντικές. Η απόφαση αυτή διευκολύνει, σπρώχνει στην ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας».

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, σε δήλωσή του, εξέφρασε την ολόπλευρη στήριξη του αγώνα των συμβασιούχων και τόνισε την ανάγκη για ένα πλατύ κίνημα συμπαράστασης. Παράλληλα κατήγγειλε «τη συμπαιγνία κυβέρνησης, Ελεγκτικού Συνεδρίου, πλειοψηφίας ΚΕΔΕ, οι οποίοι μεθόδευσαν την κατάσταση, κι ενώ γνώριζαν που θα φτάσει, ώστε να φτάσουμε σε τετελεσμένα και να έρχονται πια με πρόταση απόλυσης των εργαζομένων. Ολη αυτή η μεθόδευση οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας και αυτό θα σημαίνει νέα βάρη για τους εργαζόμενους, για τα λαϊκά νοικοκυριά. Συνθλίβει τις εργασιακές σχέσεις, αφού θα προσλαμβάνουν προσωπικό με 300 και 320 ευρώ».

Στην Πάτρα, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων μπροστά από το δημαρχείο, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ανέφερε ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος γιατί αφορά στο πιο ιερό δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά. Σημείωσε δε ότι οι απολύσεις των συμβασιούχων στο δήμο της Πάτρας, όπως και στους άλλους δήμους, θα προκαλέσουν τεράστια προβλήματα σε κρίσιμες υπηρεσίες. Τόνισε ότι ως δημοτική αρχή δεν μπορούν να αποδεχτούν «την απόλυση των εργαζομένων, ενώ γνωρίζουμε ότι είναι πλήρως αναγκαίοι, προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και με το καθεστώς της σύμβασης, γιατί το κράτος δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής στο δήμο μας ώστε να καλύψουμε στοιχειωδώς τις ανάγκες μας». «Η κυβέρνηση» πρόσθεσε, «μας προτείνει ως μέτρο την απόλυσή σας και την αντικατάστασή σας από δίμηνα, ενώ η ΝΔ ανακοινώνει να σας πληρώσουμε και να σας απολύσουμε». Κάλεσε τους δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια να συνταχτούν με το αίτημα για άμεση νομοθετική παρέμβαση από την κυβέρνηση για να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι. Τέλος, κάλεσε τους απεργούς να συμμετάσχουν στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση κατά της ανεργίας την Κυριακή 25 Ιούνη, στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

Στην Ικαρία, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρξε κάλεσμα σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε χτες στο δημαρχείο Ευδήλου, όπου παραβρέθηκε ο δήμαρχος Ικαρίας, Στέλιος Σταμούλος.

ΔΑΣ - ΟΤΑ
Αγώνας διαρκείας - Καμιά απόλυση συμβασιούχου!

«Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους και μονίμους που πήραν μαζικά μέρος όλο αυτό το διάστημα στον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που πήραν μαζικά και μαχητικά μέρος στη σημερινή συγκέντρωση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ - ΟΤΑ.

Και υπογραμμίζει: «Συνεχίζουμε με αγώνα διαρκείας με αποκλεισμούς στα αμαξοστάσια των Δήμων. Δίνουμε τη μάχη στους χώρους δουλειάς με όλες μας τις δυνάμεις. Να βροντοφωνάξουμε παντού "Καμιά απόλυση συμβασιούχου!", να το πάρουν χαμπάρι ότι δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στη μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Αυτή είναι η μόνη λύση που ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Δεν θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ούτε τα σχέδιά τους για εξαπάτηση, παγίδευση και διάσπαση των εργαζομένων».

Καλώντας όλους τους εργαζομένους στους δήμους σε συμμετοχή στη νέα απεργία και την πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα την Πέμπτη 29/6, καθώς και στις άλλες κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν για τις επόμενες μέρες, η ΔΑΣ - ΟΤΑ απευθύνει ταυτόχρονα κάλεσμα να αξιοποιηθεί την Τρίτη 27/6 και την Τετάρτη 28/6 ο αποκλεισμός των αμαξοστασίων για να γίνουν πολύμορφες κινητοποιήσεις στους Δήμους, «δημιουργώντας κλίμα συμπαράστασης από μαζικούς φορείς, από άλλα εργατικά σωματεία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα».

Υπογραμμίζει, τέλος, ότι στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ, «προτείναμε τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τονίσαμε δύο βασικά ζητήματα που είναι αναγκαία για την επιτυχία του αγώνα που φαίνεται ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο: Πρώτον να γίνει υπόθεση των Επιτροπών Αγώνα των Συμβασιούχων και των Σωματείων η συνέχιση και η οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και, δεύτερον, να ανοίξουμε με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις μας και τις καταλήψεις έτσι ώστε να υπάρχει η αλληλεγγύη από την κοινωνία».

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ
Μόνη λύση να νομοθετήσει η κυβέρνηση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Τοποθέτηση του Ν. Σοφιανού στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας

Τις ευθύνες της κυβέρνησης που πετά χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους στους δήμους στο δρόμο, ανέδειξε, στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο ίδιος έκανε σαφές ότι μόνη λύση είναι να αναλάβει η κυβέρνηση νομοθετική πρωτοβουλία για τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας.

Αίτημα που δεν συμμερίστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, εστιάζοντας στο πώς θα καλυφθεί το κενό στη λειτουργία της πόλης με την απόλυση των συμβασιούχων και όχι στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή εργασία. Η αγωνία, δε, που εκφράστηκε για τα προβλήματα που θα προκύψουν από την απόλυση των συμβασιούχων στην καθαριότητα της πρωτεύουσας αφορούσε κυρίως την εικόνα της εν μέσω τουριστικής περιόδου και όχι την κατάσταση στις λαϊκές γειτονιές. Πάει πίσω η εικόνα μιας πόλης που σπάει ρεκόρ στην προσέλκυση τουριστών, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης.

«Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, οι συμβασιούχοι μένουν και η ομηρία τους συνεχίζεται», σημείωσε εισαγωγικά στην τοποθέτησή του ο Ν. Σοφιανός. Τόνισε ότι παίζεται ένα μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα στη δικαστική και τη νομοθετική εξουσία, για να συμπληρώσει ότι αν θέλει η κυβέρνηση μπορεί αυτούς τους 6.700 - κατά τον υπουργό Εσωτερικών - εργαζόμενους, αντί να τους απολύσει να μετατρέψει τις συμβάσεις τους. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφύγει το πρώτο μεγάλο κύμα δικών της απολύσεων», είπε, υπογραμμίζοντας την ευθύνη της κυβέρνησης να εξασφαλίσει τη δουλειά των συμβασιούχων και τη λειτουργία των δήμων. «Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού», σημείωσε ο Ν. Σοφιανός, αναφερόμενος στην πρόσφατη πρόταση Σκουρλέτη για δίμηνες συμβάσεις, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην καθαριότητα.

Με αφορμή το πρόβλημα, ο Γ. Καμίνης άδραξε την ευκαιρία για να επαναφέρει το αίτημά του για... απογαλακτισμό της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος, λέγοντας ότι το κράτος θα πρέπει να αφήσει τους δήμους να κάνουν κουμάντο στα του οίκου τους και να προγραμματίζουν τις προσλήψεις τους, με βάση τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να βρει λύση στο πρόβλημα «που δεν έχουμε εμείς προκαλέσει» και επανέλαβε το αίτημα του δήμου για την πρόσληψη 404 μονίμων εργαζομένων που εκκρεμεί.

Προσπάθεια να υπερασπιστεί την κυβέρνηση κατέβαλε ο Ρ. Αξελός, εκ μέρους της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμενος για τις καταγγελίες κατά του Π. Σκουρλέτη ότι ήξερε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ζητώντας να εξασφαλιστεί η πληρωμή της μισθοδοσίας των συμβασιούχων και να αρχίσει η διαδικασία σύστασης νέων μόνιμων θέσεων εργασίας. Ο Α. Σπηλιωτόπουλος από την παράταξη της ΝΔ, ανησυχώντας κι αυτός για το τουριστικό «προφίλ» της πρωτεύουσας, ζήτησε να εξετάσει ο δήμος το ενδεχόμενο να ανατεθούν «συμπληρωματικές υπηρεσίες» σε εταιρείες για την καθαριότητα.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων που έλαβαν το λόγο ανέδειξαν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε κρίσιμες υπηρεσίες, όπως στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών και τάχθηκαν υπέρ της μόνιμης εργασίας.

Σύσκεψη για τον πανελλαδικό συντονισμό

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμμετοχή πολλών συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα στη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη αύριο, Σάββατο, οργανώνει σύσκεψη την ίδια μέρα, στις 4.30 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου (Προξένου Κορομηλά 51, 5ος όροφος) με θέμα τη δημιουργία πανελλαδικού συντονιστικού, καθώς και την οργάνωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ