ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Ιούλη 2017
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Μαχητική απάντηση ενάντια στην εκμετάλλευση και τη «βιτρίνα» των «ρεκόρ»

Η απεργιακή κινητοποίηση έβαλε στο επίκεντρο τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου, δίνει ώθηση για τη συνέχεια

Μαχητική απάντηση στη «βιτρίνα» των «ρεκόρ» του Τουρισμού που χτίζονται πάνω στην εκμετάλλευση και το ξεζούμισμα χιλιάδων εργαζομένων, στις συνθήκες γαλέρας στις οποίες δουλεύουν για να «απογειώνονται» τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό, με την 24ωρη πανελλαδική απεργία τους.

Κλιμακώνοντας την πολύμορφη δουλειά όλων των προηγούμενων ημερών μπροστά στην απεργία, από κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, από τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου, η χτεσινή απεργιακή μάχη αποτέλεσε τη συνέχεια των σημαντικών κινητοποιήσεων που προηγήθηκαν σε μια σειρά άλλους κλάδους και χώρους, όπως στο Εμπόριο, στο Μέταλλο, στην Τοπική Διοίκηση και αλλού, δίνει ώθηση σε νέους αγώνες.

Μέσα στην καρδιά της τουριστικής σεζόν, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και ο λαός «βομβαρδίζονται» με πανηγυρικές δηλώσεις και «γυαλιστερά» ρεπορτάζ για τα «ρεκόρ» στις τουριστικές αφίξεις και τον τζίρο των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου, η χτεσινή απεργία στον Επισιτισμό - Τουρισμό κατάφερε να βάλει στο επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου.

Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας

Εξω από το υπουργείο Εργασίας. Στο βήμα ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου, Γ. Στεφανάκης
Εξω από το υπουργείο Εργασίας. Στο βήμα ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου, Γ. Στεφανάκης
Η απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν οι Γιάννης Πρωτούλης και Θοδωρής Χιώνης, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν ακόμη σωματεία από άλλους κλάδους και Λαϊκές Επιτροπές.

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου και των επιχειρησιακών σωματείων συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδ. Νεφελούδη, στον οποίον κατέθεσαν τα αιτήματα της απεργίας, για να πάρουν την απάντηση ότι «γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστούν οι νόμοι», δηλαδή το αντεργατικό πλαίσιο που διαμορφώνει συνθήκες γαλέρας στους χώρους δουλειάς, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου...

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν συνδικαλιστές από κλάδους που έδωσαν επίσης σημαντικές απεργιακές μάχες το προηγούμενο διάστημα.

Στο χαιρετισμό του, ο Αχμέτ Μουσταφά, γγ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει για μας η ανάπτυξη που επικαλούνται οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις και η ΕΕ. Αυτή η ανάπτυξη χτίζεται πάνω στις δικές μας πλάτες, στα σμπαραλιασμένα ωράρια, στη δουλειά ήλιο με ήλιο».

Από την πορεία των απεργών στην Αθήνα
Από την πορεία των απεργών στην Αθήνα
«Ας το πάρουν χαμπάρι: Δεν θα πεθάνουμε εμείς για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι μεγαλοβιομήχανοι. Δεν μασάμε αυτά τα περί "δίκαιης ανάπτυξης". Γνωρίζουμε ότι η όποια ανάπτυξη δεν αφορά εμάς, αλλά την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», τόνισε ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Μπάμπης Ντότσικας, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου «Athens Ledra», υπογραμμίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι του "Athens Ledra" ζούμε το θαύμα στον τουρισμό και στην ανάπτυξη, απλήρωτοι πάνω από ένα χρόνο, χωρίς δουλειά. Δε θα αφήσουμε να ανοίξει το ξενοδοχείο αν δεν είμαστε μέσα με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, με σταθερή δουλειά. Αυτό που και σήμερα η απεργία έχει σαν αίτημά της».

«"Βγάλαμε" την πραγματική εικόνα πίσω από το "τουριστικό θαύμα"»

Την κεντρική ομιλία στην απεργιακή συγκέντρωση έκανε ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής, Γιώργος Στεφανάκης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή απεργία είναι μια μάχη των εργαζομένων του κλάδου σε όλη τη χώρα. Μια απόφαση που επιβλήθηκε και οργανώθηκε από τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ (...). "Βγάλαμε" την πραγματική εικόνα που κρύβεται πίσω από τα χλιδάτα σαλόνια των ξενοδοχείων, τα πολυτελή εστιατόρια, τα επιχειρηματικά "θαύματα" στις αλυσίδες καφέ και γρήγορου φαγητού. Τα σύγχρονα κάτεργα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων του κλάδου, που επεκτείνονται με τη στήριξη και τη συνεργασία της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η περιβόητη τουριστική ανάπτυξη των 30 εκατομμυρίων τουριστών. Αυτό είναι το "φιλικό επενδυτικό περιβάλλον" που και η κυβέρνηση αλλά και όλα τα κόμματα του κεφαλαίου προωθούν».

Μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα έστειλαν οι απεργοί στα γραφεία του ΣΕΤΕ
Μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα έστειλαν οι απεργοί στα γραφεία του ΣΕΤΕ
Και υπογράμμισε: «Για εμάς υπάρχει άλλος δρόμος. Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού συγκρούεται με την πολιτική των κυβερνήσεων και των κομμάτων που διαχρονικά υπηρετούν το σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Το πλαίσιο πάλης και το περιεχόμενο των συλλογικών αποφάσεών μας αμφισβητούν την ανάπτυξη που προβάλλουν, την ανάπτυξη που ωφελεί τα κέρδη τους. Συνεχίζουμε δυναμώνοντας την οργάνωση του κλάδου. Δυναμώνοντας το Συνδικάτο μας με χιλιάδες νέες εγγραφές. Βάζοντας στη δράση ακόμη περισσότερους, νέους, γυναίκες, μετανάστες. Με την οργάνωση μαζικά των συναδέλφων με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Των συναδέλφων από τα "δουλεμπορικά" - γραφεία ενοικίασης προσωπικού. Συμβάλλοντας να σπάνε στην πράξη ο φόβος και η ανοχή, οι συνάδελφοι αυτοί - πολλοί από τους οποίους έκαναν σήμερα το βήμα και είναι εδώ μαζί μας - να έχουν το Συνδικάτο και τα επιχειρησιακά σωματεία αποκούμπι τους».

«Από 'δώ και στο εξής θα μας βρίσκουν μπροστά τους»

Στη συνέχεια, οι απεργοί πραγματοποίησαν δυναμική πορεία από το υπουργείο Εργασίας έως τις αρχές της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Περνώντας από τα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) έγραψαν με κόκκινη μπογιά «Εδώ είναι αυτοί που πίνουν το αίμα των εργατών», «ΣΣΕ των αναγκών, υποχρεωτικές».

«Εδώ σε αυτό το Σύνδεσμο είναι μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοεστιάτορες, όλοι αυτοί που μας πίνουν το αίμα, όλοι αυτοί που έχουν επιβάλλει 12ωρη δουλειά χωρίς διάλειμμα, που έχουν επιβάλλει να πέφτουμε σαν τα κοτόπουλα και στην ανάπτυξή τους και στην κρίση τους. Βγάλαμε απίστευτο πλούτο από τον οποίο δεν πήραμε τίποτα. Δεν είναι μόνο συμβολική η στάση μας εδώ. Είναι ένα μήνυμα απέναντι στο συλλογικό τους εκφραστή, ότι από 'δώ και στο εξής θα μας βρίσκουν μπροστά σε κάθε ξενοδοχείο, εστιατόριο, τουριστική επιχείρηση που δεν εφαρμόζει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δεν αφήνει τους εργαζόμενους να κάνουν διάλειμμα. Σε κάθε επιχείρηση που έχουν καταντήσει σύγχρονο κάτεργο. Τους δίνουμε το μήνυμα ότι σήμερα δεν είναι τέλος, είναι κλιμάκωση και συνεχίζουμε μες στο καλοκαίρι και μετά», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και εκλεγμένος στη διοίκηση της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΠΟΕΕ - ΥΤΕ).

Στη μάχη της περιφρούρησης κόντρα στα απεργοσπαστικά σχέδια

Αγωνιστική παρέμβαση του ΣΕΤΕΠΕ στο ξενοδοχείο που απέλυσε εργαζόμενη
Αγωνιστική παρέμβαση του ΣΕΤΕΠΕ στο ξενοδοχείο που απέλυσε εργαζόμενη
Από νωρίς χτες τα ξημερώματα, επιχειρησιακά σωματεία από τα ξενοδοχεία και τα κέτερινγκ έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης για την επιτυχία της απεργίας έξω από χώρους δουλειάς, στην Αττική και σε άλλες περιοχές. Με σχέδιο και συστηματική προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα, καταγράφηκε πολύ καλή συμμετοχή στην απεργία από μια σειρά μεγάλους χώρους, όπως από τα ξενοδοχεία «Metropolitan», «Hilton», «Νovotel» και «Royal Olympic».

Οι ταξικές δυνάμεις στάθηκαν αποφασιστικά απέναντι στην προσπάθεια των μεγαλοξενοδόχων και των επισιτιστικών αλυσίδων, που για άλλη μια φορά με εκβιασμούς και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς θέλησαν να βάλουν εμπόδια στην απεργία, αλλάζοντας ρεπό και βάρδιες εργαζομένων, βάζοντας περισσότερους εργαζόμενους από τα «δουλεμπορικά» κ.ο.κ.

Στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «ZΑΦΟΛΙΑ», η εργοδοσία σε συνεργασία με «δουλεμπορικά» συνεργεία επιχείρησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και το επιχειρησιακό σωματείο τους, ο διευθυντής της επιχείρησης προπηλάκισε συνδικαλιστές και εργαζόμενους του ξενοδοχείου οι οποίοι ενημέρωναν τους συναδέλφους τους για την απεργία. Τραβούσε από το χέρι τις καμαριέρες, που λιώνουν καθημερινά καθαρίζοντας 20 και 22 δωμάτια η καθεμία, για να τις βάλει μέσα στο ξενοδοχείο και να σπάσουν την απεργία. Οι εργαζόμενες από τα «δουλεμπορικά», ωστόσο, στάθηκαν στο πλάι των απεργών και δεν μπήκαν για δουλειά. Οι δυνάμεις του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής μαζί με το επιχειρησιακό Σωματείο απέτρεψαν τις προσπάθειες της εργοδοσίας.

Από την περιφρούρηση στο «Metropolitan»
Από την περιφρούρηση στο «Metropolitan»
Αντίστοιχες είναι οι καταγγελίες για το ξενοδοχείο «GRAND RESORT» στο Λαγονήσι, όπου με προπηλακισμούς προσπάθησε η διεύθυνση να αποτρέψει τους εργαζόμενους να απεργήσουν.

Στη Χαλκιδική, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), απολύθηκε εργαζόμενη στο ξενοδοχείο «BELLAGIO» και μέλος του Συνδικάτου, επειδή δήλωσε πως θα συμμετέχει στη χτεσινή κλαδική απεργία, ενώ παρότρυνε να κάνουν το ίδιο και οι συνάδελφοί της. «Τους τρομάζει όταν οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι, γιατί όπως φαίνεται είναι συνηθισμένοι σε ξεπουλημένους συνδικαλιστές που πηγαίνουν "με τα νερά τους", άριστα εκπαιδευμένοι να μπολιάζουν στα μυαλά των συναδέλφων τους το συμβιβασμό και την ηττοπάθεια», σχολιάζει το ΣΕΤΕΠΕ, που προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας Χαλκιδικής και πραγματοποίησε χτες αγωνιστική παρέμβαση στο ξενοδοχείο, ξεκαθαρίζοντας σε εκπρόσωπο της εργοδοσίας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την ανάκληση της απόλυσης.

Και μια εξέδρα μόνη της...

...μάταια περιμένει κάποιον να εμφανιστεί! Είναι η εξέδρα που έστησε η εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία στη διοίκηση της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) και το... θεαματικό αποτέλεσμα της φωτογραφίας είναι ενδεικτικό της... «μάχης» που έδωσε για την απεργία, όπως και της «εκτίμησης» που απολαμβάνει από τους εργαζόμενους του κλάδου.

Στην υπόλοιπη χώρα

ΧΑΝΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Απεργιακές συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις έγιναν επίσης σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη, βροντοφωνάζοντας «Τέρμα πια στις θυσίες για τα κέρδη τους. Αγώνας τώρα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας», πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) στην πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά απ' το ξενοδοχείο «Electra Palace». Στη συνέχεια έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, καταλήγοντας στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αντιγονιδών, μπροστά στο ξενοδοχείο "Mandrino", που ανήκει στον Ανδρέα Μανδρίνο, πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, όπου και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. Οπως κατήγγειλε εξάλλου ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, Κυριάκος Τσιαούσης, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που έχουν την πλειοψηφία στη διοίκηση του τοπικού Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων «δεν μπήκαν καν στον κόπο να καλέσουν έστω ένα Διοικητικό Συμβούλιο για την οργάνωση αυτής της απεργίας, παρ' όλες τις πιέσεις που τους άσκησαν οι ταξικές δυνάμεις».

Στη Ρόδο, με τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που πλειοψηφούν στη διοίκηση του κλαδικού Σωματείου να είναι άφαντες, το βάρος της απεργίας σήκωσαν τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία «Amilia Mare» & «Paradise Village», «Sheraton» και «Miramare», που συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΕΟΤ και από εκεί κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κύπρου.

ΡΟΔΟΣ
ΡΟΔΟΣ
Στην Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκε μαζική απεργιακή συγκέντρωση που κατέληξε στον αντιπεριφερειάρχη, στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματα της απεργίας.

Στο Ρέθυμνο, οι απεργοί, αφού πρώτα πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση σε ξενοδοχείο, αποτρέποντας την πρόθεση της διεύθυνσης να πετάξει εποχικό εργαζόμενο έξω από το δωμάτιο όπου διέμενε, στη συνέχεια πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ενωση Ξενοδόχων, όπου έκαψαν συμβολικά τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Στα Χανιά, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν πορεία στο παλιό λιμάνι, η οποία κατέληξε στο Κουμ Καπί, και πραγματοποίησαν παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς.

Στην Κω, οι απεργοί κατέληξαν στην Ενωση Ξενοδόχων, προβάλλοντας το αίτημα της υποχρεωτικής εφαρμογής της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης.

Στη Ζάκυνθο, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων μαζί με στελέχη του Εργατικού Κέντρου βρέθηκε σε μεγάλους χώρους δουλειάς, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, όπου εκδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα των απεργών για να επιδοθεί στην Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου και στους συλλόγους ξενοδόχων Λαγανά και Αρκαδίων.

Στην Πάτρα, από τα χαράματα τα μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης έξω από μεγάλα ξενοδοχεία στην Πάτρα, αλλά και στην περιοχή της Λακκόπετρας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στα Γιάννενα, η Ενωση Υπαλλήλων Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων πραγματοποίησε από το πρωί παρεμβάσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στον Πλάτανο επί της οδού Αβέρωφ.

Στον Βόλο, η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού - Τουρισμού Μαγνησίας του ΠΑΜΕ οργάνωσε συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου και ακολούθησε πορεία στον παραλιακό δρόμο της πόλης.

Στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση το βράδυ από το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων νομού Εβρου.

Περιοδείες και εξορμήσεις σε ξενοδοχεία και μεγάλους χώρους εστίασης πραγματοποιήθηκαν ακόμη στη Λάρισα και την Εύβοια.

ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΒ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Αξιώνει μεγαλύτερη κρατική ενίσχυση και εργασιακή «ευελιξία»

Τη μέρα της απεργίας των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό διάλεξε ο ΣΕΒ για να διατυπώσει τις νέες απαιτήσεις του εγχώριου κεφαλαίου για παραπέρα κρατική ενίσχυση του «ανταγωνισμού του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

Στο εβδομαδιαίο δελτίο του, ο ΣΕΒ συμπυκνώνει τις αξιώσεις αυτές στο τρίπτυχο: Μικρότερη φορολογία για τους καπιταλιστές του κλάδου, διευκόλυνση των επενδύσεων για τη δημιουργία νέων υποδομών με τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα και επιπλέον διευκολύνσεις σε αδειοδοτήσεις, χωροταξικό και, βέβαια, παραπέρα ενίσχυση της «ευελιξίας» στην αγορά εργασίας.

Μεταξύ άλλων, ζητείται «να διευκολυνθούν οι επενδύσεις σε νέες υποδομές ώστε να γίνουν και με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και έτσι να αποκτήσει ο ελληνικός τουρισμός διαφοροποιημένη τιμολογιακή πολιτική λόγω εξειδικευμένου προϊόντος υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών». Επιπλέον, προβάλλεται η αξίωση ενίσχυσης της «γενικότερης οριζόντιας πολιτικής διευκόλυνσης των ιδιωτικών επενδύσεων», στην οποία περιλαμβάνονται «αδειοδότηση, χωροταξικό, ευέλικτη αγορά εργασίας κ.ο.κ.». Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, αυτή η διευκόλυνση εκτός από τους μέχρι σήμερα παραδοσιακούς τομείς «στις ξενοδοχειακές/μεταφορικές υποδομές (golf, μαρίνες, υδατοδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομοι κ.λπ.)», απαιτείται να επεκταθεί σε «μουσειακές υποδομές μέσω συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (θεματικά μουσεία Δημοκρατίας, Τεχνολογίας, Μεταποίησης, Εμπορίου κ.ά., εικονική εμπειρία επισκεπτών μέσω τεχνολογικών μέσων σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κ.λπ., αξιοποίηση ξεναγών, παραχωρησιούχων και αρχαιοφυλάκων σε ένα πλαίσιο καλύτερης εξυπηρέτησης της πελατείας...)».

Και βέβαια, ως γενικότερο όρο θέτουν την εδραίωση όχι μόνο της οικονομικής, αλλά και της «πολιτικής σταθερότητας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ